Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam telefon Xiaomi Redmi Note 3 Prime. W kwietniu, odblokowalem BL poprzez kod z Chin, udało mi się wgrać poprzez fastboota TWRP a następnie aktualizację 6.4.7. Od tamtej pory każdorazowo sprawdzam aktualizacje - jest brak reakcji nadal każe sprawdzić, a przy kliknięciu pobierz aktualizację xiaomi.eu jest błąd pobierania. Spróbowałem pobrać roma z miuipolska jednakże za chiny ludowe telefon nie odpala się w recovery. Po wybraniu opcji uruchom w recovery telefon myśli i myśli aby wkońcu uruchomić się normalnie.

Wgrana wersja TWRP - hennesy.

Ktoś może wie co i jak z tym możnaby zrobić?

Opublikowano

Manualnie rowniez recovery jest totalnie pomijane i startuje normalnie miui. Wyczytalem gdzies ze 6.4.7 blokowalo sppwrotem bootloadera. Tylko jak go odblokowac spowrotem?

Opublikowano (edytowane)

W fastboot urządzenie jest rozpoznane, jednak przy tym poleceniu fastboot oem device-info wyskakuje unknown command.

Zrzut ekranu 2016-07-26 11.54.33.png

Do recovery niemogę wejść ani manualnie, ani przez menu aktualizacji. TWRP próbowałem wgrać poprzez fastboot już 3x, Operacja "niby" zakończona pomyślnie za każdym razem ale TWRP nadal brak w telefonie. Już nawet próbowałem ponownie odblokować fona przez Mi Unlock ale przy 50% wyskakuje błąd (mam konto w pełni uzupełnione i potwierdzone).

Edytowane przez JustMc
Opublikowano
6 godzin temu, JustMc napisał:

Do recovery niemogę wejść ani manualnie, ani przez menu aktualizacji. TWRP próbowałem wgrać poprzez fastboot już 3x, Operacja "niby" zakończona pomyślnie za każdym razem ale TWRP nadal brak w telefonie. Już nawet próbowałem ponownie odblokować fona przez Mi Unlock ale przy 50% wyskakuje błąd (mam konto w pełni uzupełnione i potwierdzone).

Mnie też nie udało się ani razu zainstalować TWRP przez PC. Za każdym razem musiałem korzystać z Flashify. I tu za każdym razem wszystko przebiegało bez zakłóceń.

Opublikowano

Flashify to ta apka na androida? Jezeli tak to probowalem ale roota wymaga czego moj fon nieposiada - tak mi przynajmniej krzyczy

Opublikowano
7 minut temu, JustMc napisał:

Flashify to ta apka na androida? Jezeli tak to probowalem ale roota wymaga czego moj fon nieposiada - tak mi przynajmniej krzyczy

Tak. Czyli musisz zrobić Root albo zainstalować chiński ROM dev, który ma Roota "wbudowanego". Poszukaj na Forum, są tam poradniki jak to wykonać.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...