ebola1972 Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 chciałem się przywitać, to mój pierwszy post telefon Xiaomi Red Rice w wersji WCDMA mam od 6 dni. wszystko działa jak należy za wyjątkiem dźwięku przy nagrywaniu zarówno kamerą jak i dyktafonem, dźwięk jest zniekształcony, trzeszczący. Próbowałem na MIUI 3.11.15 3.11.22 , bez zmian. Próbowałem na innych programach do nagrywania dźwięku i jest to samo. Według mnie uszkodzony jest mikrofon ale proszę o jakieś pomysły i porady. Telefon bardzo mi się podoba i nie chce go specjalnie odsyłać do Chin.
szamanek Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 To chyba nie mikrofon, u mnie też tak jest. 3.11.15 jak i 3.11.24.
ebola1972 Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Opublikowano 24 Listopada 2013 to mnie przynajmniej troszke pocieszyłeś
grochu Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 W moim Hongmi dźwięk nagrany dyktafonem również trzeszczy :] Mam nadzieję, że to wina softu, a nie felernej serii produkcyjnej W rozmowach telefonicznych nikt się nie skarżył na jakość dźwięku.
ebola1972 Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Opublikowano 24 Listopada 2013 tylko o nagrywany dźwięk mi chodzi, poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń co do telefonu, jak i co do jakości rozmów. no mogę się trochę przyczepić do tego, że według mnie za cicho gra głośnik zewnętrzny @grochu - a jak nagrywasz kamerką to też trzeszczy?
grochu Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 @ebola1972 Tak, w nagraniach kamerką też trzeszczy.
ebola1972 Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Opublikowano 24 Listopada 2013 napiszę do sprzedawcy z Chin, niech się zorientuje w Xiaomi czy to wina softu czy telefonu przy okazji odkryłem ciekawą rzecz, otóż ekran można przyciemnić do zera !!!. Trochę się bawiłem tym przyciemnianiem, w końcu ekran mi się jakoś przesunął i wyszły jajca. Nie mogłem za cholerę z powrotem ucelować , co się nakombinowałem po omacku (podobno można home i +VOL dać podświetlenie na maxa ale to nie działa), już byłem w recovery, ale w końcu pomyślałem że mam szybki przełącznik na którymś z ekranów, cofka i jakoś na czuja po wielu próbach znalazłem właściwy przełącznik i obraz się pojawił. Swoją drogą kto wpadł na pomysł przyciemnienia ekranu do zera.
Acid Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 To na WCDMA tak pewnie jest bo na moim TD jest ... normalnie. To raczej bug niż feature. WCDMA jest troszkę zbugowane w tych portach. Szkoda, że Xiaomi nie wpuszcza romów dev dla Hongmi...
arcadioush Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 U mnie dyktafon też trzeszczy. Ciekawe czy Xiaomi jakoś to rozwiąże? A może coś w polskim ROM'ie nie domaga? Nie próbowałem nagrywać na oryginalnym.
ebola1972 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2013 Czy jest jakaś szansa na poprawienie tego problemu, kolejna aktualizacja nie rozwiązała problemu z dźwiękiem. Wysłane z Xiaomi Red Rice
wikiolo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Może jakieś oficjalne pismo do Xiaomi? Wydaje mi się że jest nawet szansa na to, że nie wiedzą oni o tym problemie. Musimy jeszcze sprawdzić czy problem ten występuję również na oryginalnym oprogramowaniu:)
ebola1972 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2013 Ostatnia aktualizacja rozwiązała problemy z dźwiękiem Wysłane z Xiaomi Red Rice
DjLeo Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 U mnie znowu dźwięk jest ok, ale za słaby, mam wrażenie, że nagrywa za cicho. A co do głośności telefonu, miałem taki bug, że grał cicho na maks volume. Ale restart telefonu spowodował, że nagle głośność wzrosła. Choć i tak mogło by być głośniej. Dziwna sprawa. To na romie z MiuiPolska się działo.
Rekomendowane odpowiedzi