Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ktorą wersję lepiej instalować 7.3.7 czy tą specjalną 7.5.2?

Na której jest mniej problemów?

Edytowane przez Yamakasi
Opublikowano (edytowane)

Kolega wyżej zmienił pytanie i już nie bardzo pasuje moja odpowiedź. Ode mnie możesz dowiedzieć się tylko tyle, że Global dev 6.8.18 jest dobry, nie mam z nim problemów i bonusik: SOT 10-11h, także git. O tych "Twoich wersjach" nie mam pojęcia. ;D

Edytowane przez Konradol
Opublikowano (edytowane)

Panowie czy może ktoś mi wytłumaczyć bo już się pogubilem mam obecnie rom 7.5.3.0 który aktualizowalem przez OTA.Po wejściu na stronę en.miui.com widzę że jest więcej Romów stable 

7.3.7.0

7.3.6.0

7.5.3.0

7.3.2.0

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć który jest najnowszy bo z tego co widzę wynika że mój jest jakis stary.Moj telefon to redmi note 3 pro prime.

Edytowane przez mara44
Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.08.2016 o 05:57, Konradol napisał:

Kolega wyżej zmienił pytanie i już nie bardzo pasuje moja odpowiedź. Ode mnie możesz dowiedzieć się tylko tyle, że Global dev 6.8.18 jest dobry, nie mam z nim problemów i bonusik: SOT 10-11h, także git. O tych "Twoich wersjach" nie mam pojęcia. ;D

SOT 10-11h?Chciałbym zobaczyć screena :P

Jak wy to robicie?Ja na włączonym ekranie od 100% do wyładowania mam po 6-7h max(z czego telefon na chodzie 1D i 20h).Najwięcej ile udało mi się uzyskać to było 8,5h ale na innym sofcie i tylko jednorazowo.

Może dlatego że 80% siedzę na 4g i transfer danych :?

Edytowane przez Yamakasi
Opublikowano (edytowane)

czesc,

od wczoraj mam xiaomi redmi note 3 pro, posiada miui 7.3.2.0.0 global.

Pytanie, czemu nie mogę zaaktualizować do wyższych wersji ? Klikam w szukaj aktualizacji i nic się nie dzieje.

PS.

dziwnie bo na dole mam napis " O MIUI POLSKA" w informacji o telefonie

Edytowane przez pawel924
Opublikowano

@pawel924 

Nie ma oficjalnej wersji 7.3.2.0.0. Jeśli dokładnie taką masz to masz jakiś syf wgrany przez sprzedawcę i musisz wgrać oficjalny Global Stable przez MiFlasha, instrukcje są na forum. 

Opublikowano
10 minut temu, Mark1991 napisał:

@pawel924 

Nie ma oficjalnej wersji 7.3.2.0.0. Jeśli dokładnie taką masz to masz jakiś syf wgrany przez sprzedawcę i musisz wgrać oficjalny Global Stable przez MiFlasha, instrukcje są na forum. 

Dokładnie posiadam taką wersje, tzn ze mam jakiś syf ? Tel kupiony poprzez allegro, wysyłka z PL

Screenshot_2016-08-25-09-00-28_com.android.settings.png

Opublikowano (edytowane)

@pawel924 Oficjalna wersja to: 7.3.2.0 a tu jest jedno zero więcej, do tego nie widzi żadnej aktualizacji mimo, że już kilka wyszło więc to jest syfmiui. 

Do tego na Stable by był dopisek (LHOMIDD) a Ty masz (LHOCNDD).

Nic z tym nie zrobisz poza flashowaniem telefonu oryginalnym softem. 

Edytowane przez Mark1991
Opublikowano
3 minuty temu, Mark1991 napisał:

@pawel924 Oficjalna wersja to: 7.3.2.0 a tu jest jedno zero więcej, do tego nie widzi żadnej aktualizacji mimo, że już kilka wyszło więc to jest syfmiui. 

Do tego na Stable by był dopisek (LHOMIDD) a Ty masz (LHOCNDD).

Nic z tym nie zrobisz poza flashowaniem telefonu oryginalnym softem. 

ok teraz pytanie bo ściągłem soft mi pc suite i na fastboocie mogę ściągnąć wersje Stable V8.0.1.0.LHOCNDG. Instalować to ?

Opublikowano
1 godzinę temu, hardy napisał:

Widziałem gdzieś że ma wyjść 25 sierpnia

Niestety na 25 zapowiedzieli jedynie póki co Redmi Note 2 i Redmi 2. 

Cytat z http://en.miui.com/thread-333403-1-1.html

"Devices which get OTA update on August 25th are: Redmi Note 2, Redmi 2

Updates for the rest of the supported devices will be released progressively in the near future. We will keep you updated about further info, please stay tuned!"

O naszym RMN3P dalej nic nie wiadomo

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, pawel924 napisał:

ok teraz pytanie bo ściągłem soft mi pc suite i na fastboocie mogę ściągnąć wersje Stable V8.0.1.0.LHOCNDG. Instalować to ?

LHOCNDG sugeruje że to Stable China więc nie instaluj tego. Nie będziesz miał Sklepu Play, naszego języka i będziesz miał chińskie bloatware na telefonie. 

Tu masz oficjalne romy Global Stable i Developer na ten telefon:

http://en.miui.com/download-301.html

Edytowane przez Mark1991
Opublikowano
12 minut temu, Mark1991 napisał:

LHOCNDG sugeruje że to Stable China więc nie instaluj tego. Nie będziesz miał Sklepu Play, naszego języka i będziesz miał chińskie bloatware na telefonie. 

Tu masz oficjalne romy Global Stable i Developer na ten telefon:

http://en.miui.com/download-301.html

ok, czyli romy od miuipolska nie będą działały ? tylko stable global ?

Opublikowano

Do romów od MIUIPolska musisz mieć odblokowany bootloader, skoro dopiero go kupiłeś to na pewno masz zablokowany więc póki co zostaje Global Stable albo Dev, jak chcesz MIUIPolska to musisz złożyć wniosek o odblokowanie bootloadera, odczekać swoje, odblokować go i dopiero możesz je instalować. 

Opublikowano
Przed chwilą, Mark1991 napisał:

Do romów od MIUIPolska musisz mieć odblokowany bootloader, skoro dopiero go kupiłeś to na pewno masz zablokowany więc póki co zostaje Global Stable albo Dev, jak chcesz MIUIPolska to musisz złożyć wniosek o odblokowanie bootloadera, odczekać swoje, odblokować go i dopiero możesz je instalować. 

już to zrobiłem :D ok ściągam dev  6.8.18 (MIUI8)  i będe wgrywał narzedziem przez fasboota, dam znąć jak poszło

Opublikowano

Sam mam Dev 6.8.18 i jest całkiem ok. Te same bugi co były w MIUI 7 (akcelerometr i żyroskop w ciemnościach) a poza tym działa dobrze. Z Deep Sleepem nie mam już problemów, wszystko działa stabilnie. 

Opublikowano

Sam mam Dev 6.8.18 i jest całkiem ok. Te same bugi co były w MIUI 7 (akcelerometr i żyroskop w ciemnościach) a poza tym działa dobrze. Z Deep Sleepem nie mam już problemów, wszystko działa stabilnie. 

ok

musze sciągnąc według tej instrukcji ? http://en.miui.com/a-234.html
Redmi Note 3 Special Edition Latest Global Developer Version Fastboot File Download >> to jest nasza wersja ?

bo w tym linku co podałeś na tym narzędziu nie znajduje mi plikow do zflashowania.

Opublikowano

Tylko z tego linka co podałem, Special Edition to inny telefon z odblokowanym pasmem 800MHz, absolutnie nie wgrywaj z niego softu. Ja wgrywałem MiFlashem Globala i poszło bez problemów i tę metodę zalecam. 

Opublikowano (edytowane)

Pamiętam, że też miałem trochę inne pliki niż tam są na zrzucie, nawet na forum pytałem o to i potwierdzili że można flashować więc tak zrobiłem i poszło. 

Tam się nie wskazuje pliku tylko lokalizację wypakowanego folderu (im krótsza tym lepiej).

W 7zip trzeba było 2x wypakować archiwum a winrar wypakowywał za jednym razem. 

Ja wgrywałem Global Stable przez Miflasha a potem systemowym Updaterem przeszedłem na Global Dev, pamiętam, że z wgrywaniem Global Dev był spory problem. 

Może dla pewności pokaż te pliki po wypakowaniu.

Edytowane przez Mark1991
Opublikowano
1 minutę temu, Mark1991 napisał:

Pamiętam, że też miałem trochę inne pliki niż tam są na zrzucie, nawet na forum pytałem o to i potwierdzili że można flashować więc tak zrobiłem i poszło. 

Tam się nie wskazuje pliku tylko lokalizację wypakowanego folderu (im krótsza tym lepiej).

W 7zip trzeba było 2x wypakować archiwum a winrar wypakowywał za jednym razem. 

Ja wgrywałem Global Stable przez Miflasha a potem systemowym Updaterem przeszedłem na Global Dev, pamiętam, że z wgrywaniem Global Dev był spory problem. 

Może dla pewności pokaż te pliki po wypakowaniu.

tak to wygląda.

gdy wybieram tą lokalizacje, czyli dla mnie "C:\Users\pawel\Desktop\miui 8", wyskakuje błąd ,że nie może znaleść określonego pliku..

Bez tytułu.png

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Mark1991 napisał:

Pobierz wersję Stable i z nią spróbuj. 

te same pliki są ,czyli też nie pojdzie. napewno to są te pliki co ściągałeś ? :D

ps.

spróbuje przez pc suite

ps

chociaż nie bo on wykrywa stable china 

Edytowane przez pawel924
Opublikowano
8 minut temu, Mark1991 napisał:

Dawno to robiłem, screen który wrzucałem już wygasł. Niech ktoś bardziej obeznany się wypowie bo ja nie mam już pomysłów.

a z tej listy ---http://en.miui.com/a-234.html

zaden nie pasuje do naszego note 3 pro ?

3 minuty temu, pawel924 napisał:

a z tej listy ---http://en.miui.com/a-234.html

zaden nie pasuje do naszego note 3 pro ?

przecież to będzie to  Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File Download

bo ten link co mi podałeś tyczy się tego samego modelu co UP czyli redmi note 3 qualcomm

Opublikowano
50 minut temu, pawel924 napisał:

ok

musze sciągnąc według tej instrukcji ? http://en.miui.com/a-234.html
Redmi Note 3 Special Edition Latest Global Developer Version Fastboot File Download >> to jest nasza wersja ?

bo w tym linku co podałeś na tym narzędziu nie znajduje mi plikow do zflashowania.

Tak, z tego linka masz pobrać rom do wgrania miflashem. Pasujące romy to redmi note 3 qualcomm

Opublikowano
Przed chwilą, primek napisał:

Tak, z tego linka masz pobrać rom do wgrania miflashem. Pasujące romy to redmi note 3 qualcomm

Tak wiem ,właśnie to rozkminiłem :P

Dam znać jak poszło

Opublikowano

Pasują te zaczynające się od "Redmi Note 3 Qualcomm"

mogłeś wcześniej powiedzieć :D:D ok nie ważne

Dzięki za pomoc

Opublikowano
Przed chwilą, pawel924 napisał:

mogłeś wcześniej powiedzieć :D:D ok nie ważne

Dzięki za pomoc

Napisałeś tam o Special Edition a to ulepszona wersja naszego z pasmem 800MHz i tym się zmyliłem. :) Soft od niego nie pasuje mimo, że bebechy prawie te same. 

Opublikowano
8 minut temu, Mark1991 napisał:

Napisałeś tam o Special Edition a to ulepszona wersja naszego z pasmem 800MHz i tym się zmyliłem. :) Soft od niego nie pasuje mimo, że bebechy prawie te same. 

Ok poszło :D miui bootuje się, będzie polski język ? czym on się wogóle różni od miui polska

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...