zinger Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 I jak temat z baterią? Mam to samo! Naprawiłeś? Odesłałeś? (ja chcę kupic baterię nową z alliexpress)!
Accro Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Wczoraj było minimalnie lepiej, SOT na poziomie 2,5h, chociaż na początku gdy zakupiłem telefon miałem wyniki rzędu 4h. Napisałem wyżej co chcę zrobić, dzisiaj najprawdopodobniej wyślę screeny sprzedawcy na maila. Mam trzy opcje - wymiana baterii/telefonu na nowy/zwrot kasy
KucyG Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Teraz zauważyłem że mam to włączone(wcześniej miałem zawsze wyłączone) i teraz dziala mi normalnie Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Accro Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Jest lepiej z wyłączoną opcją?
KucyG Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Tak, przepraszam ale późna godzina i tak na szybko pisałem. Opcje miałem włączoną wcześniej, teraz jest ona wyłączona i wydaje mi sie że jest lepiej bo nie schodzi mi ostatnie 20% w 5 minut. Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk 1
Accro Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Dobra. Dzisiaj w pare sekund zleciało 8%. Postanowiłem sprawdzić napięcie baterii w danych diagnostycznych dostępnych w MIUI. Zdziwiłem się i to mocno. Wahania były w przedziałach 3,4V ~ 3,8V! (bateria 10-15% naładowania) http://imgur.com/FfYtCWX http://imgur.com/QFlCJ7s (czasem wahania są rzędu parunastu miliwoltów, ale to rzadkość) Dodam że osoba z Redmi Note 3 Pro ma stabilne napięcia... Następnie zmierzyłem woltaż baterii za pomocą miernika (aby sprawdzić czy to bateria jest winowajcą) - okazało się że nie. Miernik wskazywał stabilne 3.72/3V. http://imgur.com/a/9HebU Najprawdopodobniej zepsuty jest chip zarządzający baterią (zasilacz?). Nie wiem czy sprzedawca będzie w stanie wymienić tak małą część (o ile w ogóle ją znajdzie do kupienia). Zresztą niezbyt uśmiecha mi się czekanie z tydzień-dwa na wymianę elementu - będę bez telefonu. Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez Accro
jaran5 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Z tego co słyszałem to ta elektronika jest w baterii - spróbuj dorwać od kogoś inną baterię lub kupić gdzieś i sprawdzić jak telefon zachowuje się wtedy.
Accro Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Sprzedawca (Kedar Tech) powiedział abym odesłał telefon do niego.. Eh, tydzień bez telefonu to trochę kiepsko, z racji tego iż nie mam zapasowego
Accro Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 Dobra. Średnio mam około 2~2,5h SOT. Włączony internet, trochę spotify, trochę pokemonów, internet, messenger, snap, etc. Jest lepiej niż kiedyś (trochę się ogarnęło) ale i tak ten wynik mnie nie satysfakcjonuje.
KucyG Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 @Accro a co z nim w końcu zrobił? Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Accro Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 Nic nie zrobiłem, nie chce mi się czekać tydzień bez telefonu
jaran5 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Własnie robię test - telefon wyłączył się na 0% i włączyłem TWRP. Właśnie leci już 1h na włączonym ekranie. Kontroler baterii gdzie by nie był jest widocznie walnięty.
adamunio Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 A po co wlaczyles twrp? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
jaran5 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Bo na TWRP możesz mieć cały czas włączony ekran i telefon padnie dopiero wtedy, kiedy bateria osiągnie faktyczne 0%.
adamunio Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Aaa dzięki Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi