sakahashi Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Ostatnio robiłem telefon (redmi 3 pro), i przy flashowaniu telefonu w celu wgrania china dev, pc złapał ścinkę. Efekt? Zawieszone flashowanie, które uszkodziło mi coś w systemie. Telefon rusza, co prawda zajmuje to chwile, ale w końcu startuje (nie działa dźwięk, nie czyta żadnej karty sim, kartę pamięci łapie). Używam kombinacji klawiszy do uruchomienia menu, wybieram download, podłączam do pc, odpalam miflash i niestety przy wgrywaniu przez edl zatrzymuje się na readdatapacket. Próbowałem to robić kilka razy, te same efekty. Bootloader zablokowany, bo na stable nie da się go odblokować. Ktoś coś poradzi?
jarekm95 Posted July 23, 2016 Posted July 23, 2016 Pokaż screen z miflasha i menedzera urządzeń. Poza tym jeśli masz china stable to bez problemu przejdziesz na dev ściągając zwykłego zipa i wgrywając przez updater.
tomasznowak Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Nie wiem czy to dobry dział do rozwiązania mojego problemu, ale chciałem Was zapytać tylko, czy na tę wersję systemu muszę wgrać wersję Dev przed odblokowaniem bootloadera? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
tomasznowak Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 A skąd wezmę wersję Dev odpowiednią do mojego modelu, czyli RedMi 3 Pro? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Z en.miui tu masz takie wersje dla wszystkich telefonów (do instalacji przez MiFlasha): http://en.miui.com/a-234.html
tomasznowak Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Dzięki za pomoc. Będę po robocie działać z telefonem. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
sakahashi Posted July 25, 2016 Author Posted July 25, 2016 Dnia 23.07.2016 o 23:55, jarekm95 napisał: Pokaż screen z miflasha i menedzera urządzeń. Poza tym jeśli masz china stable to bez problemu przejdziesz na dev ściągając zwykłego zipa i wgrywając przez updater. Telefon nie łączy się z wifi, więc przez update nie przejdzie
jarekm95 Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 7 minut temu, sakahashi napisał: Telefon nie łączy się z wifi, więc przez update nie przejdzie Weź najpierw poczytaj a później pisz. Jak ściągniesz zipa i kabelkiem go skopiujesz do telefonu to wgrasz przez updater. Wifi do tego nie potrzebne.
sakahashi Posted July 25, 2016 Author Posted July 25, 2016 Przed chwilą, jarekm95 napisał: Weź najpierw poczytaj a później pisz. Jak ściągniesz zipa i kabelkiem go skopiujesz do telefonu to wgrasz przez updater. Wifi do tego nie potrzebne. Screena Ci zrobić? Bez wifi nie pójdzie
sakahashi Posted July 25, 2016 Author Posted July 25, 2016 Przed chwilą, jarekm95 napisał: Czego screena? Poproszę. Wchodzę w updater, kilkam choose update package, wybieram paczkę, i wyskakuje "connect wo wlan to download this update connect to wlan network"
jarekm95 Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Hmm skoro tak to miflash zostaje. Dnia 23.07.2016 o 23:55, jarekm95 napisał: Pokaż screen z miflasha i menedzera urządzeń.
Recommended Posts