Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ostatnio robiłem telefon (redmi 3 pro), i przy flashowaniu telefonu w celu wgrania china dev, pc złapał ścinkę. Efekt? Zawieszone flashowanie, które uszkodziło mi coś w systemie. Telefon rusza, co prawda zajmuje to chwile, ale w końcu startuje (nie działa dźwięk, nie czyta żadnej karty sim, kartę pamięci łapie). Używam kombinacji klawiszy do uruchomienia menu, wybieram download, podłączam do pc, odpalam miflash i niestety przy wgrywaniu przez edl zatrzymuje się na readdatapacket. Próbowałem to robić kilka razy, te same efekty. Bootloader zablokowany, bo na stable nie da się go odblokować. Ktoś coś poradzi?

Posted

Pokaż screen z miflasha i menedzera urządzeń. Poza tym jeśli masz china stable to bez problemu przejdziesz na dev ściągając zwykłego zipa i wgrywając przez updater.

Posted

Nie wiem czy to dobry dział do rozwiązania mojego problemu, ale chciałem Was zapytać tylko, czy na tę wersję systemu de689ed25b7c351a350115b4a84e7790.jpgmuszę wgrać wersję Dev przed odblokowaniem bootloadera?

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
Dnia 23.07.2016 o 23:55, jarekm95 napisał:

Pokaż screen z miflasha i menedzera urządzeń. Poza tym jeśli masz china stable to bez problemu przejdziesz na dev ściągając zwykłego zipa i wgrywając przez updater.

Telefon nie łączy się z wifi, więc przez update nie przejdzie

Posted
7 minut temu, sakahashi napisał:

Telefon nie łączy się z wifi, więc przez update nie przejdzie

Weź najpierw poczytaj a później pisz. Jak ściągniesz zipa i kabelkiem go skopiujesz do telefonu to wgrasz przez updater. Wifi do tego nie potrzebne.

Posted
Przed chwilą, jarekm95 napisał:

Weź najpierw poczytaj a później pisz. Jak ściągniesz zipa i kabelkiem go skopiujesz do telefonu to wgrasz przez updater. Wifi do tego nie potrzebne.

Screena Ci zrobić? Bez wifi nie pójdzie

Posted
Przed chwilą, jarekm95 napisał:

Czego screena? Poproszę.

Wchodzę w updater, kilkam choose update package, wybieram paczkę, i wyskakuje "connect wo wlan to download this update connect to wlan network"

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...