tweakman Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam, Niestety padl mi moj stary telefon i szybko musialem kupic nowy, a ze posiadam 2 numery, wybralem na Redmi Note 3 Pro z dual sim. Telefon przyszedl i wszystko dziala jak nalezy, ale zaczynam sie zaglebiac w temat i widze, ze wszyscy bawia sie w wgrywanie nowych romow, czesta aktualizacje itp. Moje pytanie jest czy jest w ogole sens tej operacji? Gdzies czytalem, ze oryginalnie telefon moze miec jakies chinskie malware, slabiej dzialac od wersji softu EU itp... Kupilem u Polskiego dostawcy, wysylany z Polski, dalem pare stow wiecej niz z "chinuff", ale jak mowilem sprawa byla pilna, telefon w 2 dni u mnie. Wgrane jest android 5.1.1 MUIU global 7.3 7.3.7.0(LHOMIDD) Wszystko co do tej pory widze w telefonie jest po polsku, nic nie wiesza, dziala ok. Wiec ponawiam pytanie czy powinienem aktualizowac przez obawy o powyzsze czy po prostu nie musze? Jakie sa realne korzysci, oprocz kilku bajerow/usprawnien co tydzien/pare tygodni. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam
primek Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Masz oficjalny global stable, jeśli jesteś z niego zadowolony to nie musisz nic zmieniać. Oczywiście jednak warto aktualizować system jeśli dostaniesz powiadomienie o dostępnej nowej wersji. Sam proces aktualizacji jest banalnie prosty i sprowadza się do zatwierdzenia jej w systemowej aplikacji, nie tracisz także przy tym żadnych danych.
tweakman Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Opublikowano 22 Lipca 2016 Czyli instalacja przez zmudny proces jak tutorialach jest nie potrzebna, a jedynie - jak stwierdziles- przez systemowa aplikacje. Zadne chinskie malware nie wystepuje w tej wersji systemu? Jest to moj pierwszy tel xiaomi, stad te obawy.
primek Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Możesz korzystać bez obaw. System jest sprawdzony i bezpieczny. 1
Kuba. Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 wersja android: 5.1.1 LMY47V wersja MIUI: MIUI Global 7.3 (Stable) 7.3.2.0 (LHOMIDD) RN3P kupiony u goldwaya, z aukcji gdzie miało byś syfmiui a jest global? Mam dostępną aktualizacje OTA.
primek Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 @Kuba. Tak, to jest global. Goldway ma też aukcje z oficjalnym softem, może teraz jeśli język, gdzie sprzedaje jest już wspierany oficjalnie to wrzuca każdemu globala.
wiesiek3d Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Jak narazie Global Stable jest okej brakuje paru rzeczy przetłumaczonych min: Galeria,Muzyka i pare opcji
W&Wit Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Ja też, z tego co pisaliście, mam global stable, wcześniej 7.3.7.0 LHOMIDD (MIUI 7.3), teraz 7.5.3.0 LHOMIDE (oczywicie nie wiem co to znaczy). I amsę problemów o których pisaęłm, w zasadzie telefon nie działa, nie nadaje się do użycia. Czy to znaczy, że mam takis am system bez malware/ nie podróbkę, czy możliwe, że system jest syfiaty ale po tych numerkach nie jest się w stanie tego określić?
skay77 Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 7.5.3 to global(wpisz xiaomi w przeglądarkę potem download i są china lub stable) sam dziś pobralem 7.3.7 .Nie oczekuj że błędy są poprawione jeżeli jest status stable bo one są opóźnione a samo Miui v8 to jest jedna baza bugów,propozycja z mojej strony przejście na Miui v7 wyciosane z RN3P
Rekomendowane odpowiedzi