Skocz do zawartości
  • 0

Czy można ustawić domyślną kartę SIM?

Pytanie

Opublikowano

Witajcie.

W przypadku innych telefonów Dual SIM w opcjach bodajże zarządzania SIM, była możliwość wybrania karty domyślnej do połączeń, smsów i mmsów i transferu danych. Czy jest gdzieś podobna opcja w MIUI bo nie mogę się nigdzie doszukać? Jest to o tyle nieprzyjemne że wybierając jakiś kontakt i wykonując połączenie telefon zawsze stara się nawiązać połączenie przez SIM1 nawet jeżeli jest wyłączony slot. Muszę przejść do telefonu, wpisać cały numer kontaktu i dopiero na dole połączyć przez guziki SIM1/SIM2.

Dzięki za pomoc.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Niestety w obecnych wersjach romu tak jest. Być może na wersji stable od Xiaomi będzie dobrze i to sprawdzę.

Natomiast póki co musisz robić tak, że karta SIM1 to jest karta do połączeń i sms a SIM2 do internetu. Wtedy działa dobrze. W dialerze by zadzwonić z SIM2 faktycznie trzeba ręcznie wpisać numer. Ale już przy SMS jest wybór przycisków SIM1/2.

• 0
Opublikowano

No wtedy tak bo Aero nie wykonuje połączeń. Ale u mnie np. mam T-Mobile i Orange to nie ma wyboru przy połączeniu, chyba że wpiszę numer ręcznie i dopiero nacisne w dialerze klawisz SIM1 lub SIM2. Domyślnie dzwoni z SIM1.

• 0
Opublikowano

@szymanek: A robiłeś coś ekstra? Ja mam na Sim1 Aero2, na Sim2 Play. Nawet jeżeli wyłączę SIM1 telefon i tak chce łączyć się na tej karcie.

Po zamianie kart slotami zamieniła się też kolejność. Dalej domyślną kartą do wszystkiego pozostało SIM2 Aero :) Za to nie wygląda żeby chciało się połączyć z siecią na tym slocie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...