Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, nie działa mi LTE. Sieć Play, sim przystosowana do 4G LTE. Sieć w telefonie Play 4G, strony ładują się strasznie wolno albo wcale. Mam pakiet niewykorzystany 1GB. 

Edytowane przez Ciechu723
Opublikowano

Po konfiguracji zgodnie z wytycznymi PLAY strony ładują się dlugo ale ładują. Po włączeniu transmisji danych obok czterech kresek zasięgu wyswietla się 4G. Wcześniej przez chwilę bylo 4G+. Dodam że mieszkam w centrum Łodzi.

Opublikowano

Czyli masz LTE, czy nie masz? Najpierw masz "Brak LTE", a następnie piszesz, że jednak LTE masz... Jeżeli speedtest pokazuje normalne prędkości i ping to po prostu apka przegladarki nie domaga i tyle.

Opublikowano

Rozumiem, ze ikona 4G oznacza LTE? Nie mam pojecia. Rano wszystko już dzialalo. Aktywowal się wtedy drugi pakiet 1gb może to dlatego. A co z LTE ULTRA od Play?

Opublikowano

Oczywiście, 4G to LTE :) Co do LTE Ultra to tylko chwyt marketingowy. Chodzi o to, że będzie niby 3x szybciej niż "zwykłe" LTE, co oczywiście jest bzdurą, bo LTE to LTE i nie ma tu jakiejś magii. Pewnie chodzi o to, że poustawiali jakieś dodatkowe anteny żeby zwiększyć przepustowość czy coś, do których telefon się łączy po wykupieniu usługi - tak przypuszczam, nie znam tematu.

Opublikowano

Ok dzięki za wyjaśnienie. Przez rok nie miałem telefonu z LTE i nie mogłem sprawdzić jak to w praktyce wygląda. Jak mogę sprawdzić w której sieci LTE działa lub będzie działać najszybciej w moim mieście?

Opublikowano (edytowane)

Np. tutaj: http://beta.btsearch.pl/ sprawdzisz sobie ogólne pokrycie nadajnikami (tylko przełącz sobie na UKE bo ma nowsze dane). A co do prędkości to będzie raczej ciężko, standard jest wszędzie ten sam, prędkość poza zasięgiem zależy też od aktualnego obciążenia.

Edytowane przez SpinoRex
aktualizacja
Opublikowano

Z tego co widzę to wszędzie jest masa nadajników Orange i Play a te 2 sieci rozważałem. Wszystko zależy od oferty. Dzięki wszystkim za pomoc. :D

Jeszcze jedno pytanie jaka jest różnica między 4g a 4g+ ?

Teoretycznie jestem w zasięgu LTE ULTRA Max prędkość. 262 mb/s. W praktyce mam 22.6 mb/s. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...