Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zastanawiam się nad zmianą mojego wysłużonego Xiaomi Mi2S na coś nowszego, ale bez przesadnego wydawania pieniędzy. Jako że na xiaomiforsale.com wersja 2GB jest w cenie około 600 zł, bardzo mnie zainteresował ten telefon. Czy 2GB dla takiego telefonu wystarczy, czy może ktoś wie gdzie znaleźć wersję 3GB z jakiegoś sprawdzonego źródła?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Dla telefonu wystarczy na pewno. Pytanie czy dla Ciebie wystarczy?

Ja posiadam wersje 2GB i dla mnie jest wystarczająca.

Tapnięte z MI4

Opublikowano

Spoko starczy. Pytanie czy warto płacić na xfs 600zl, skoro i tak już z Chin idzie i jest możliwość naliczenia VAT, a w normalnym sklepie w Chinach można wyrwać za 550 z gwarancją braku VAT

Opublikowano
Spoko starczy. Pytanie czy warto płacić na xfs 600zl, skoro i tak już z Chin idzie i jest możliwość naliczenia VAT, a w normalnym sklepie w Chinach można wyrwać za 550 z gwarancją braku VAT

Gdzie na XFS doliczają VAT? Przecież to na sklep do nich przychodzi, a później następuje wysyłka do klienta.

Wysłane z mojego MI 4W

Opublikowano
3 minuty temu, kulig007 napisał:

Gdzie na XFS doliczają VAT? Przecież to na sklep do nich przychodzi, a później następuje wysyłka do klienta.

Wysłane z mojego MI 4W

Już nie. Nie ma już magazynu w Czechach, wszystko idzie z Chin DHLem.

• Like 2
Opublikowano
28 minut temu, kulig007 napisał:

Aaaa taka sytuacja. To nawet nie wiedziałem. Czyli żaden interes od nich zamawiać.

Wysłane z mojego MI 4W

Ta, aktualnie, dopóki nie wprowadzą zakupów w $$ zamiast euro to żaden biznes :P. No i nadal nie rozgryźli nic na VAT, wiec zakupy aktualnie tracą jakikolwiek sens.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

2Gb czy 3GB? to znaczy do czego ma Ci służyć smartfon, jako posiadacz Mi4 3GB LTE, jeżeli chodzi o parametry nie miał by oporów aby się przesiąść na np. Redmi 3 z 2GB (ahh... ta bateria),ale mój Mi4 jest taki piękny z drewnianymi pleckami że tylko to mnie powstrzymuję przed wymianą :P, ponieważ wizualnie Redmi mi się mniej podoba,zapewne od razu wpakowałbym go w jakiś pokrowiec :).Zobacz tutaj

http://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi4-M4-16GB-4G-LTE-Phone-5-0-IPS-1920-1080P-Screen-Qualcomm-Quad/311331_1967664571.html?storeId=311331

Wersja 2GB za ok 510zł + ewentualny Vat ok 110 zł,lub 510zł + ok 60 zł wysyłka z przepakowaniem i bez Vat-u, szczerze przy takiej kwocie wziąłbym pierwszą opcje i modlił się aby nie było Vat :P.Jeżeli nie zależy Ci na LTE a na pamięci 3GB/64GB to tutaj masz za ok 680 zł,w tej opcji nie ma wysyłki z przepakowaniem, więc możesz ale nie musisz mieć doliczony Vat ok 140 zł

http://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi4-M4-16GB-4G-LTE-Phone-5-0-1920-1080P-Snapdragon801-Quad-Core-3GB/311331_32382763521.html?storeId=311331

Edytowane przez wojtekmarchewka
Opublikowano

Dobrze, że zwróciliście uwagę na tą likwidację magazynu w Czechach, nie zorientowałem się wcześniej.

@wojtekmarchewka Rozumiem, że Goldway to jakiś sprawdzony sprzedawca jest? :)

Chyba skuszę się na tą wersję 2GB, bo cena jest bardzo interesująca. :)

Opublikowano

Co do tego to niestety nikt Ci nie pomoże bardziej niż ty sobie sam :), musisz wziąć + i - danych modeli,co jest dla Ciebie priorytetem, jakie masz wymagania wobec danego modelu, bez czego się obędziesz a co Ci jest niezbędne. 

Opublikowano

Oczywiście, głównym moim zamiarem przy zakładaniu tego tematu było dowiedzenie się, czy "tylko" 2GB może jakoś upośledzić działanie tego telefonu i gdzie ewentualnie znajdę wersję 3GB i na te pytania na szczęście znalazłem odpowiedź. :)

Chyba jedynym problemem może być to, że tańsza wersja ma 16GB pamięci, ale spróbuję sobie to jeszcze przekalkulować. :)

Opublikowano

Jeżeli nie będę miał podobnych problemów z pamięcią w wersji 16GB, jakie mam teraz z 32 gigowym Mi2S to bardzo chętnie wybiorę tańszą opcję.

Z jakiegoś powodu na Mi2S mimo zajętych około 5GB pamięci, otrzymuję komunikat o braku miejsca na dysku dla nowych aplikacji. Nie wiem w jaki sposób mógłbym rozszerzyć partycję dla aplikacji, więc tak naprawdę aktualnie bardzo oszczędnie korzystam z tego telefonu. No ale przynajmniej mam dużo miejsca na zdjęcia i piosenki. ;DD

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...