Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zadam takie pytanko: co takiego ma MiRecovery, żeby je zostawiać zamiast instalowania CWM?

Wgrywanie romu przez update.zip, wipe i reboot tyle co ma.

Opublikowano

No ale CWM też ma wgrywanie ROM-u z pliku .zip, wipe'y oraz reboot. Więc jeszcze raz zapytam - jaki jest (jeśli jest) argument za pozostawieniem MiRecovery zamiast wgraniem CWM?

Opublikowano
No ale CWM też ma wgrywanie ROM-u z pliku .zip, wipe'y oraz reboot. Więc jeszcze raz zapytam - jaki jest (jeśli jest) argument za pozostawieniem MiRecovery zamiast wgraniem CWM?

Instalowanie aktualizacji przez aplikacje Aktualizacje :lol:

Opublikowano

Tak, tzn po prostu plik się nie zainstaluje bo ... Updater.apk (Aktualizacje) jest powiązany z MiRecovery i jego unikalnym hashem. Jeśli będziesz miał CWM to po prostu wywali błąd.

Natomiast z CWM mozna normalnie wgrywać wskazując na który system chce się wrzucić rom.

Opublikowano
Tak, tzn po prostu plik się nie zainstaluje bo ... Updater.apk (Aktualizacje) jest powiązany z MiRecovery i jego unikalnym hashem. Jeśli będziesz miał CWM to po prostu wywali błąd.

Natomiast z CWM mozna normalnie wgrywać wskazując na który system chce się wrzucić rom.

O.0 nie wiedziałem że apk update jest powiązana z mirecovery.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może komuś pomogą te wpisy jeśli ma kłopoty z zasięgiem:

Podobno poprawiają zasięg na 3G-ja nie próbowałem:

Wpisy modyfikujemy w build.prop w folderze /system na telefonie.

ro.ril.hsxpa=2

ro.ril.gprsclass=10

ro.ril.hep=1

ro.ril.enable.dtm=1

ro.ril.hsdpa.category=10

ro.ril.enable.a53=1

ro.ril.enable.3g.prefix=1

ro.ril.htcmaskw1.bitmask=4294967295

ro.ril.htcmaskw1=14449

ro.ril.hsupa.category=5

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hmm czy ktoś rozwiązał sobie problem z słabym zasięgiem 3G? Dostałem dzisiaj MI2S i wszystko jest ok oprócz zasięgu własnie 3G/H na zwykłym 2G mam full zasięg natomiast 3G nie ma wcale lub jest jedna kreseczka. Korzystam z PLUS'a który jak dla mnie ma najlepsze nadajniki jak dotąd. Dla porównania Red Rice ma w tym samym miejscu full zasięg 3G/H.

Korzystam z wersji z kernelem MiCore zainstaluje jeszcze wersje na drugi system bez micore i zobaczymy czy coś to pomoże.

Opublikowano

3g u mnie zauwazalnie ma gorszy zasieg niz 2g ale na ogol jest ok, az takiej różnicy w porownaniu z innymi tel z tym ze ja bardzo zadko z 3g korzystam bo mocno grzeje telefon wciagajac baterie jak szalony ;p

Opublikowano
3g u mnie zauwazalnie ma gorszy zasieg niz 2g ale na ogol jest ok, az takiej różnicy w porownaniu z innymi tel z tym ze ja bardzo zadko z 3g korzystam... ;p

ja korzystam duzo w szczególności z viber'a jak rozmawiam ze znajomymi z zagranicy, z przegladarki, poczty itp. Na 2g nie da sie przez viber'a rozmawiac wcale niestety :/

zmiana kernela niestety nie pomogła dalej jedna kreseczka 3g lub 2g tam gdzie na innych tel mam full 3g :/

Opublikowano
accid, e? co to ma do tematu ? :P

to pisałem na odpowiedz na wcześniejszego posta ;) poprawionego jak widać w trakcie mojego pisania i nie zwróciłem na to uwagi już poprawione również :]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...