Lalo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 To zadam takie pytanko: co takiego ma MiRecovery, żeby je zostawiać zamiast instalowania CWM? Wgrywanie romu przez update.zip, wipe i reboot tyle co ma.
latet Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 No ale CWM też ma wgrywanie ROM-u z pliku .zip, wipe'y oraz reboot. Więc jeszcze raz zapytam - jaki jest (jeśli jest) argument za pozostawieniem MiRecovery zamiast wgraniem CWM?
Acid Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 No ale CWM też ma wgrywanie ROM-u z pliku .zip, wipe'y oraz reboot. Więc jeszcze raz zapytam - jaki jest (jeśli jest) argument za pozostawieniem MiRecovery zamiast wgraniem CWM? Instalowanie aktualizacji przez aplikacje Aktualizacje
Ari93 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 czyli z CWM program Aktualizacje przestanie dzialac i zostanie tylko aktualizacja przez cwm z .zip?
Acid Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Tak, tzn po prostu plik się nie zainstaluje bo ... Updater.apk (Aktualizacje) jest powiązany z MiRecovery i jego unikalnym hashem. Jeśli będziesz miał CWM to po prostu wywali błąd. Natomiast z CWM mozna normalnie wgrywać wskazując na który system chce się wrzucić rom.
Lalo Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Tak, tzn po prostu plik się nie zainstaluje bo ... Updater.apk (Aktualizacje) jest powiązany z MiRecovery i jego unikalnym hashem. Jeśli będziesz miał CWM to po prostu wywali błąd. Natomiast z CWM mozna normalnie wgrywać wskazując na który system chce się wrzucić rom. O.0 nie wiedziałem że apk update jest powiązana z mirecovery.
latet Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Natomiast z CWM mozna normalnie wgrywać wskazując na który system chce się wrzucić rom. No i git, pełnia szczęścia
sibul Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2014 Może komuś pomogą te wpisy jeśli ma kłopoty z zasięgiem: Podobno poprawiają zasięg na 3G-ja nie próbowałem: Wpisy modyfikujemy w build.prop w folderze /system na telefonie. ro.ril.hsxpa=2 ro.ril.gprsclass=10 ro.ril.hep=1 ro.ril.enable.dtm=1 ro.ril.hsdpa.category=10 ro.ril.enable.a53=1 ro.ril.enable.3g.prefix=1 ro.ril.htcmaskw1.bitmask=4294967295 ro.ril.htcmaskw1=14449 ro.ril.hsupa.category=5
Acid Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Nie ma takiej potrzeby. Podobne rzeczy są już w kernelu - samo MIUI z tego co widziałem tweakowało połączenia i vm. Tak samo w MiCore.
accid Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Hmm czy ktoś rozwiązał sobie problem z słabym zasięgiem 3G? Dostałem dzisiaj MI2S i wszystko jest ok oprócz zasięgu własnie 3G/H na zwykłym 2G mam full zasięg natomiast 3G nie ma wcale lub jest jedna kreseczka. Korzystam z PLUS'a który jak dla mnie ma najlepsze nadajniki jak dotąd. Dla porównania Red Rice ma w tym samym miejscu full zasięg 3G/H. Korzystam z wersji z kernelem MiCore zainstaluje jeszcze wersje na drugi system bez micore i zobaczymy czy coś to pomoże.
Ari93 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 3g u mnie zauwazalnie ma gorszy zasieg niz 2g ale na ogol jest ok, az takiej różnicy w porownaniu z innymi tel z tym ze ja bardzo zadko z 3g korzystam bo mocno grzeje telefon wciagajac baterie jak szalony ;p
accid Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 3g u mnie zauwazalnie ma gorszy zasieg niz 2g ale na ogol jest ok, az takiej różnicy w porownaniu z innymi tel z tym ze ja bardzo zadko z 3g korzystam... ;p ja korzystam duzo w szczególności z viber'a jak rozmawiam ze znajomymi z zagranicy, z przegladarki, poczty itp. Na 2g nie da sie przez viber'a rozmawiac wcale niestety :/ zmiana kernela niestety nie pomogła dalej jedna kreseczka 3g lub 2g tam gdzie na innych tel mam full 3g :/
accid Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 accid, e? co to ma do tematu ? to pisałem na odpowiedz na wcześniejszego posta poprawionego jak widać w trakcie mojego pisania i nie zwróciłem na to uwagi już poprawione również :]
Rekomendowane odpowiedzi