skyman Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 (edited) Witam, potrzebuje pomocy a szukanie w tel przy braku czasu i neta w sumie trochę wkurza. Potrzebuje linku do instrukcji instalacji waszego MIUI na Redmi 3 Pro oraz czy znacie jakieś promocje i sposoby by nie płacić cła prócz opcji w przypadku aliexpress jakiejś wysyłki za 24$ (seller method czy jakoś tak). Dodatkowo ocb z tymi bootloaderami i jeśli można to link. Reasumując...proszę o linki i info co wykonac gdy tel zamówię już i by działał sprawnie bo widze, że więcej zabawy niż przy redmi 1s. 1. I pytanie takie ogólne...czy format telefonu (powrót do ustawień fabrycznych) usuwa wgrane miui PL 2. Czy wgranie nowego Miui powoduje usuwanie smsow, zdjęć itd z tel ? Pozdrawiam Edited July 19, 2016 by skyman 1
jarekm95 Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Serio? To już nawet w tym dziale jesteś. Spokojnie, cła nie dostaniesz, co najwyżej vat. Ominąć się nie da - albo wysyłka z Europy, albo ubezpieczenie, a tak to loteria w przypadku zwykłej poczty. 1.Nie 2.Zależy - miflashem tak, przez twrp jeśli nie zrobisz wipe data to nie 1
tomek0768 Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Witam, potrzebuje pomocy a szukanie w tel przy braku czasu i neta w sumie trochę wkurza. Potrzebuje linku do instrukcji instalacji waszego MIUI na Redmi 3 Pro oraz czy znacie jakieś promocje i sposoby by nie płacić cła prócz opcji w przypadku aliexpress jakiejś wysyłki za 24$ (seller method czy jakoś tak). Dodatkowo ocb z tymi bootloaderami i jeśli można to link. Reasumując...proszę o linki i info co wykonac gdy tel zamówię już i by działał sprawnie bo widze, że więcej zabawy niż przy redmi 1s. 1. I pytanie takie ogólne...czy format telefonu (powrót do ustawień fabrycznych) usuwa wgrane miui PL 2. Czy wgranie nowego Miui powoduje usuwanie smsow, zdjęć itd z tel ? Pozdrawiam Link o który prosisz https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Czasu nie masz powiadasz, no to raczej w stronę IPhone czy Samsunga albo jakieś Vivo może. Taptalk HM Note 1s
skyman Posted July 19, 2016 Author Posted July 19, 2016 43 minuty temu, jarekm95 napisał: Spokojnie cła nie dostaniesz, co najwyżej vat. Ominąć się nie da - albo wysyłka z Europy, albo ubezpieczenie, a tak to loteria w przypadku zwykłej poczty. A jakieś przewidywania lub procentowo jak wygląda szansa na Vat ? Dużo przypadków ?
jarekm95 Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 Prosta zasada - zbierasz chajs na telefon + vat. Jak przyjdzie bez vatu to się cieszysz. Jak chcesz statystycznie to idz na forum telchina i czyytaj. Czasem celników najdzie i sprawdzają wszystko, a czasem prawie nic. Nie ma reguły. Ja bym strzelał że mniej niż 30%, ale mogę się grubo mylić.
skyman Posted July 19, 2016 Author Posted July 19, 2016 A tak z ciekawości jeszcze spytam...a co jak telefon zmuli ? Baterii nie można wyjąć nie ? Co w takim przypadku ?
cukru Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 @skyman Jak w każdym modelu bez dostępu do baterii - długo przytrzymujesz przycisk włączania.
skyman Posted July 19, 2016 Author Posted July 19, 2016 Czasami redmi 1 osiągał mi taki stan, że zmulil tak, iż przypominało to formę zamrożenia tel i obrazu. Tylko wyjęcie baterii skutkowało, ale jeśli w r3p działa opcja dlugiego trzymania przycisku to ok
jarekm95 Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 12 godzin temu, cukru napisał: Jak w każdym modelu bez dostępu do baterii - długo przytrzymujesz przycisk włączania. To nie jest reguła - np w samsungach trzeba przytrzymać chyba vol- i power, z kolei w sony (nie wiem czy wszystkich) jest obok wejścia na kartę sim mała dziurka z przyciskiem reset. Ale w xiaomi oczywiście skutkuje to co napisałeś.
cukru Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 @jarekm95 Racja, powinienem napisać że chodzi o telefony Xiaomi, nigdy się nie zagłębiałem jak jest u innych producentów.
Recommended Posts