Ryjek Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Witam wszystkich użytkowników forum, posiadam Redmi Note 2 od stycznia i prócz słabo trzymającej baterii dotychczas nie mogłem się do niczego przyczepić. Pech chciał, że parę dni temu telefon wypadł mi z kieszeni podczas jazdy rowerem i uderzył o chodnik. Telefon posiadał jedynie gumowe etui i folię zabezpieczającą przed zarysowaniami. Przez całą długość telefonu przechodziło kilka rys ale poza tym dało się normalnie korzystać z wszystkich funkcji telefonu. Dzień później pech dopadł mnie ponownie, tym razem telefon wypadł mi z kieszeni gdy wsiadałem na rower i chciałem sprawdzić godzinę. Efekt - od tamtej rysy rozeszła się już cała pajęczyna na szybce a do tego wylał (?) ekran (1/3 ekranu jest czarna, do tego kilka kolorowych kresek przez całą długość ekranu). Dotyk działa w 100% no ale ta pajęczyna i czarny ekran : / Brak hartowanego szkła / porządnej osłony tak się kończy no ale teraz za późno na narzekanie. Widziałem, że za digitizer + ekran LCD do note 2 zapłacę w okolicach stówy, ale podobno za wymianę biorą w serwisie jakieś 300-400zł razem wyniesie mnie to tyle co za nowy egzemplarz tego telefonu i stąd moje pytanie - czy rzeczywiście tak trudno jest dokonać wymiany ekranu + dotyku samemu? Nigdy nie grzebałem specjalnie w telefonach i mam wątpliwości : / Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 Spróbuj rozebrać to zobaczysz czy dasz radę. masz rozwalony telefon to go bardziej nie zepsujesz może... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts