Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Zauważyłem,że znika mi kasa z drugiej karty SIM która służy mi tylko do odbierania SMS-ów.Po wejściu na stronę operatora i sprawdzeniu historii okazało się,że są wykonane rozmowy na pierwszą kartę SIM.Obie karty mam w swoim Redmi 3 i jest to dual stand-by.Jak to możliwe,że druga karta wykonuję np.3-minutowe połączenie na kartę pierwszą jeśli są w tym samym telefonie?

Opublikowano

Owszem,mam ustawione przekierowania,ale myślałem,że jak ktoś dzwoni na drugą kartę i przekieruję ją na pierwszą to koszt ponosi dzwoniący do mnie.Przykład:serfuje po necie na pierwszej karcie,ktoś dzwoni na drugą która w tym momencie jest nieaktywna.Przekierowuję mi rozmowę na pierwszą kartę to wtedy z drugiej karty mam pobierane opłaty?Zauważyłem też takie zjawisko,że po zakończeniu dłuższych rozmów z pierwszej karty przez pewien czas nie mam na niej zasięgu.Nie zawsze tak jest ale często.

Opublikowano

Za przekierowanie koszt ponosisz ty. Jak serfujesz po necie na jednej i nadejdzie połączenie na drugiej to telefon zadzwoni i na czas rozmowy internet się wyłączy. Tylko wtedy gdy na jednej prowadzisz rozmowę,  to na drugiej będziesz niedostępny. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...