Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,ktoś może wie jak mogę ustawić taką opcję,że gdy rozwijam pasek od góry przy braku powiadomień przechodzi mi od razu do skrótów aplikacji tak jak tutaj-

111.png

Bo ciągle muszę przewijać w lewo aby przejść do tych skrótów mimo iż nie mam np powiadomień....--->

11111111111111.png

W miu7 było tak domyślnie.

Edytowane przez Yamakasi
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ZduneX25 napisał:

W MIUI7 otwierał od razu przełączniki i każdy płakał, to w MIUI8 dali jak lud chciał, teraz lud dalej płacze :P 

Dla mnie było to komfortowe bo po co miałbym rozwijać pasek skoro nie ma w nim powiadomień? Było mi na rękę, że od razu przechodzi do przełączników.

@Yamakasi Na szczęście powstał moduł Xposed o nazwie xMIUI, dzięki któremu ustawiłem sobie, że po wysunięciu paska z lewej strony rozwijają się powiadomienia a po wysunięciu z prawej wysuwają się przełączniki (xMIUI -> System UI -> Smart notification panel expand mode). Może nie to samo co w MIUI 7 ale mnie to satysfakcjonuje.

Edytowane przez Matixx
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, awanti59 napisał:

Ustawienia-Pasek powiadomień i.....-Wyglad powiadomień i ....-Polaczone

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Pewnie chodzi ci o takie coś:

11111.png

Lecz ja właśnie wole w formie siatki.

3 godziny temu, ZduneX25 napisał:

W MIUI7 otwierał od razu przełączniki i każdy płakał, to w MIUI8 dali jak lud chciał, teraz lud dalej płacze :P 

Jedyna zmiana co do miu7 oczywiście na plus to ta ze zdjęcia jak wyżej.Ale!

Jeżeli ktoś woli mnieć w formie siatki tak jak ja,to niestety przy braku powiadomień wysuwając pasek od góry wyskakuje napis-brak powiadomień i trzeba przewijać w bok,aby ujrzeć skróty aplikacji.

W miu 7 było tak,że przy braku powiadomień od razu przechodziło do skrótów aplikacji.Bo nie potrafię zrozumieć po co mi napis Brak powiadomień,skoro gdy nie ma powiadomień to ich po prostu nie ma...Tak napis dla ułomnych?Mam nadzieję,że to poprawią.

1 godzinę temu, Matixx napisał:

@Yamakasi Na szczęście powstał moduł Xposed o nazwie xMIUI, dzięki któremu ustawiłem sobie, że po wysunięciu paska z lewej strony rozwijają się powiadomienia a po wysunięciu z prawej wysuwają się przełączniki (xMIUI -> System UI -> Smart notification panel expand mode). Może nie to samo co w MIUI 7 ale mnie to satysfakcjonuje.

Zainstalowałem,wszedłem w te ustawianie lecz po wybraniu każdej z tych opcji,nie ma żadnej różnicy?Jak to uaktywnić?

435345.png

Edytowane przez Yamakasi
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Yamakasi napisał:

Zainstalowałem,wszedłem w te ustawianie lecz po wybraniu każdej z tych opcji,nie ma żadnej różnicy?Jak to uaktywnić?

435345.png

A masz dobrze skonfigurowane Xposed? Aktywowałeś moduł w Xposed i restartowałeś telefon?

Edytowane przez Matixx
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...