Altair Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 WItam Kilka dni temu zakupiłem Mi4 LTE. Podczas grania (Mortal Kombat X), telefon strasznie się nagrzewa i bardzo szybko spada naładowanie baterii. Informacje o telefonie: Wersja Androida - 6.0.1 MMB29M, Wersja MIUI - Miui 7 Global 6.5.27 Beta. Czy można coś z tym zrobić, aby nie był taki gorący podczas gry, czy to optymalny system dla tego telefonu, czy jest jakiś lepszy, a jeżeli tak to jaki? Bardzo proszę o informacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 To chyba uroki snapdragona. Moj Mi4 tez sie grzeje bardzo do tego stopnia, ze szklo nillkina sie zaczelo w lewym gornym roku odklejac. ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 3 minuty temu, Altair napisał: WItam Kilka dni temu zakupiłem Mi4 LTE. Podczas grania (Mortal Kombat X), telefon strasznie się nagrzewa i bardzo szybko spada naładowanie baterii. Informacje o telefonie: Wersja Androida - 6.0.1 MMB29M, Wersja MIUI - Miui 7 Global 6.5.27 Beta. Czy można coś z tym zrobić, aby nie był taki gorący podczas gry, czy to optymalny system dla tego telefonu, czy jest jakiś lepszy, a jeżeli tak to jaki? Bardzo proszę o informacje. Przy MKX chyba każdy telefon się grzeje. Nie ma w tym nic dziwnego, gdyż procek i grafika chodzą na bardzo wysokich obrotach przy tak wymagającej produkcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altair Posted July 12, 2016 Author Share Posted July 12, 2016 I tak szybko ucieka przy tym bateria ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Grasz, masz ekran podświetlony, do tego tryb wydajny, nic dziwnego, że bateria ucieka, ten telefon nie ma 6000mAh, tylko 3000, na graniu wiele nie uciągniesz... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altair Posted July 12, 2016 Author Share Posted July 12, 2016 A z tym grzaniem da się coś zrobić, nie wiem jakiś program wgrać, który niweluje choć w jakimś stopniu nagrzewanie i co do miui global, czy jest on ok, czy lepszy miui polska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Twój wybór, nie soft nie ograniczy grzania się telefonu, musiałbyś ograniczyć moc CPU/GPU, a co za tym idzie, nie pograłbyś... Temperatura jest normalnym produktem pracy CPU. Jedyne co możesz zrobić to przerwy w graniu, aż telefon ochłonie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altair Posted July 12, 2016 Author Share Posted July 12, 2016 Ok dzięki za informacje . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts