slepy233 Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Witam Jakieś 3 tygodnie temu zakupiłem dwa egzemplarze Redmi 3 działały bardzo fajnie- jeden działa do dziś bez zastrzeżeń- jedynie od czasu do czasu gubi dane komórkowe, no ale już zauważyłem że taki urok tego urządzenia da się żyć. Jednak z drugim jest problem gdy się dzwoni do kogoś mianowicie- gdy naciskam na numer osoby/kontaktu do które chcę zadzwonić ekran robi się czarny- niestety jest ok jak ktoś odbierze i to on się rozłączy, bo jeśli jest tak że włączy się poczta głosowa to ja słyszę jedynie zostaw wiadomość po sygnale i nic nie mogę zrobić, ani się rozłączyć ani kompletnie nic- telefon jakby działa ale nie reaguję. Od razu nadmienie, że mam wersję systemu 7.1.3 stable EU- także to chyba powinno być ok i teraz na prawdę flaszka dla kogoś kto rozwiąże mój problem;]
wisniapl Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Factory reset/ przywrócenie ustawień sprawdzałeś czy pomaga?
jarekm95 Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Może jakieś etui masz, które przysłania czujnik zbliżeniowy? Obejściem problemu byłoby ustawienie rozłączania przez przycisk power - jest taka opcja gdzieś w ustawieniach.
grzegorz.lki Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Ta opcja jest tu Jak masz 7.1.3.0 to pewnie masz zablokowany BL i nie masz TWRP. Ja po aktualizacji do 6.6.23 miałem podobnie tyle że wyświetlało na pasku powiadomień że dzwonię a ekran czarny, niestety paska nie dało się rozwinąć. Pomogło dopiero wipe dalvik/cache w TWRP i wszystko wróciło do normy. Więc chyba musisz skorzystać z rady kolegi i zrobić przywróć ustawienia fabryczne Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk
slepy233 Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Opublikowano 7 Lipca 2016 No to teraz Panowie mamy kolejny problem, z innej beczeki;] Przywróciłem do ustawień fabrycznych i pojawił się nowy problem- ekran nie robi się czarny a nie mam praktycznie zasięgu non stop gubi mi zasięg telefon:// Zrobiłem przywrócenie do ustawień fabrycznych i włożyłem jedynie inną kartę SIM ponieważ zamieniłem się z dziewczyną na telefon bo to jej sztuka okazuje się wadliwa- nie wierzyłem gdy mówiła o tych problemach ale teraz sam widzę, jakie jest to uporczywe:/ Mam nadzieję, że pomożecie mi jakoś krok po kroczku ten telefon naprawić W tym momencie po przywróceniu do ustawień fabrycznych nie mam zasięgu co chwilę, smsów wcale nie mogę wysyłać przez to, a dzwonić do kogoś 1/10 połączeń się może uda.
cukru Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Jesteś pewien, że teraz to wina telefonu? Jeśli masz z Orange, to dzisiaj mają awarię na całą Polskę.
grzegorz.lki Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 A jak z plus to ustaw APN według ich konfiguracji ręcznej na stronie Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk
grzegorz.lki Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Mnie akurat pomaga. Jak zastosuje ustawienia fabryczne i dopóki nie wprowadzę APN ręcznie z plus, to zasięg mi skacze i jak próbuje przeskoczyć z 3G na 4G to wywala co chwila brak usługi lub sieć niedostępna. A jak tylko ustawię APN to problem znika jak ręką odjął Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk
jarekm95 Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 APN to takie dane dostępu DO INTERNETU. Jak kolega ma problem z zasięgiem, nie może zadzwonić, wysłać sms itd to nijak się to ma do APN.
Rekomendowane odpowiedzi