Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakieś 3 tygodnie temu zakupiłem dwa egzemplarze Redmi 3 działały bardzo fajnie- jeden działa do dziś bez zastrzeżeń- jedynie od czasu do czasu gubi dane komórkowe, no ale już zauważyłem że taki urok tego urządzenia da się żyć.

Jednak z drugim jest problem gdy się dzwoni do kogoś mianowicie- gdy naciskam na numer osoby/kontaktu do które chcę zadzwonić ekran robi się czarny- niestety jest ok jak ktoś odbierze i to on się rozłączy, bo jeśli jest tak że włączy się poczta głosowa to ja słyszę jedynie zostaw wiadomość po sygnale i nic nie mogę zrobić, ani się rozłączyć ani kompletnie nic- telefon jakby działa ale nie reaguję. 

Od razu nadmienie, że mam wersję systemu 7.1.3 stable EU- także to chyba powinno być ok i teraz na prawdę flaszka dla kogoś kto rozwiąże mój problem;] 

Opublikowano

Może jakieś etui masz, które przysłania czujnik zbliżeniowy?

Obejściem problemu byłoby ustawienie rozłączania przez przycisk power - jest taka opcja gdzieś w ustawieniach.

Opublikowano

Ta opcja jest tu

bd83b2ed297b48cebc77cd93aa1b0431.jpg

e6be70f2a26f7fa8fe8d54bcb6278bfc.jpg

Jak masz 7.1.3.0 to pewnie masz zablokowany BL i nie masz TWRP. Ja po aktualizacji do 6.6.23 miałem podobnie tyle że wyświetlało na pasku powiadomień że dzwonię a ekran czarny, niestety paska nie dało się rozwinąć. Pomogło dopiero wipe dalvik/cache w TWRP i wszystko wróciło do normy. Więc chyba musisz skorzystać z rady kolegi i zrobić przywróć ustawienia fabryczne

Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

Opublikowano

No to teraz Panowie mamy kolejny problem, z innej beczeki;]

Przywróciłem do ustawień fabrycznych i pojawił się nowy problem- ekran nie robi się czarny a nie mam praktycznie zasięgu non stop gubi mi zasięg telefon:// 

Zrobiłem przywrócenie do ustawień fabrycznych i włożyłem jedynie inną kartę SIM ponieważ zamieniłem się z dziewczyną na telefon bo to jej sztuka okazuje się wadliwa- nie wierzyłem gdy mówiła o tych problemach ale teraz sam widzę, jakie jest to uporczywe:/ Mam nadzieję, że pomożecie mi jakoś krok po kroczku ten telefon naprawić

W tym momencie po przywróceniu do ustawień fabrycznych nie mam zasięgu co chwilę, smsów wcale nie mogę wysyłać przez to, a dzwonić do kogoś 1/10 połączeń się może uda.

Opublikowano

Mnie akurat pomaga. Jak zastosuje ustawienia fabryczne i dopóki nie wprowadzę APN ręcznie z plus, to zasięg mi skacze i jak próbuje przeskoczyć z 3G na 4G to wywala co chwila brak usługi lub sieć niedostępna. A jak tylko ustawię APN to problem znika jak ręką odjął

Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...