Pietr Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Witam. Ściąganiem aplikację Ampere i zacząłem mierzyć ile mniej więcej każdy z komponentów zjada baterii. Ok. Naszła mnie ochota sprawdzić... Ile telefon będzie wstsał baterii pod maksymalnym dostępnym obciążeniem. Miałem wtedy~26% baterii. Pobrałem aplikacje Battery waster i sprawdzam. A tu pod maksymalnym obciążeniem ~ -2.2A. (GPS, Wi-Fi, maksymalne rozjaśnienie etc...) No myślę sobie OK. Lubi zjadać baterię... Ale jak zobaczyłem w jakim tempie to... Matko Bosko. Dosłownie kilka sekund i mam powiadomienie, że bateria ma +45 stopni. Patrzę na poziom baterii. A ona tak szybko spada, że nawet telefon nie nadąża obliczać i zanim procenty się odświeżą to już zjadło z 2-4% baterii. Dosłownie malała w oczach. W ostatnim momencie wyłączyłem aplikację i podłączyłem do ładowania. A procenty zaczęły rosnąć kilka procent na 10 sek. tak do 16% teraz idzie normalnie. Pytanie do tej sprawy. Mógł by ktoś odpalić te appkę i sprawdził czy u niego tez tak jest? Choć raz ją odpalałem i takich cyrków nie było. Wtedy odpalałem na +50% baterii. Kolejna sprawa z baterią. Zwykły słoneczny dzień. Wielkiej duszoty nie było. Ale nie powiem. Ok. 30 stopni i lekki wiaterek. Przeglądam Internet wbudowaną appką i w tle fb lite. Żadnych męczących aplikacji nie mam zainstalowanych. I tu po kilku minutach telefon gorący i powiadomienie o baterii +45 stopni. Ogólnie to nie miałem jak wcześniej przetestować telefon w słonecznym boju. Ogólnie jestem przyzwyczajony do grzania telefonu. Galaxy SII podczas obciążenia wręcz parzył a w przeglądarce też nie grzeszył zimnem. Ale tam bateria była prawie cały czas zimna. Bo ogólnie nie wiem czy coś u mnie z baterią jest. SOT czasem mam 2h, czasem 6h. Więc nie wiem czy to z nią coś jest czy pora na miflash. Pozdrawiam.
tpawel Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Moim zdaniem gdyby to było uszkodzenie baterii to nie łapałbys aż takich wahań SOT. Ja bym jednak zaczął od miflahsa
ZduneX25 Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
ZduneX25 Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi