Paciula Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Witam. Od jakiegoś czasu po przesiadce na miui 8 mam problem z baterią. Ucieka w mgnieniu oka. Kiedyś ok 3-4h na ekranie i ok 40h całości. Teraz ledwo 1.5h ekranu i 20h całości. W nocy potrafi mi ok 15% zejść nawet kiedyś ledwo 1-2% schodzily. Robiłem wipe cache i dalvik Nie wiem czy nie cofnąć się na stable wersję... Bo już mnie to wkurza. 20 minut nawigacji i nagle 30 % nie ma. Teraz pisanie samego posta zjadło 3% baterii.. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
cukru Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Masz ciągle wybudzony telefon, zainstaluj wakelock detector i sprawdź co tak ciągnie baterię. 2
Paciula Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Opublikowano 5 Lipca 2016 Dałoby radę troszkę jaśniej bo nie bawiłem się jeszcze nigdy tym wakelock detectorem.
xxmati96xx Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Ja bym zrobił wipe cache i dalvik albo przynajmniej uruchomił ponownie tele
Paciula Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Opublikowano 5 Lipca 2016 5 minut temu, xxmati96xx napisał: Ja bym zrobił wipe cache i dalvik albo przynajmniej uruchomił ponownie tele Kolego a przeczytałeś chociaż cały temat ? Robiłem już nie raz wipe.
xxmati96xx Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) 4 minuty temu, Paciula napisał: Kolego a przeczytałeś chociaż cały temat ? Robiłem już nie raz wipe. Zwracam honor . A screen z uuzycia aplikacji możesz dać Edytowane 5 Lipca 2016 przez xxmati96xx
Paciula Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Opublikowano 5 Lipca 2016 Tam nie ma nic powyżej 0,5% i zaledwie 5 aplikacji dlatego nie wrzucałem. Narazie wróciłem do wersji stable najnowszej jaka była, wywaliłem aplikacje z pogodą która wybudzała się ponad 300x i uśpiłem dwie inne aplikacje. Dodatkowo wrzuciłem sieć na stałą a nie automatyczną i zobaczymy czy będzie poprawa. Będę monitorował i najwyżej odpiszę w temacie czy coś się udało czy nadal wcina baterię w mgnieniu oka, bo żeby przez noc 15-20% zżerało a na ekranie ledwo 1,2h chodził telefon to jest chore.
KucyG Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Mi tak schodzi gdy ładuje do 100% i odlaczam ładowarkę. Jak potrzymam z godzine jeszcze od wyświetlenia komunikatu "Bateria naładowana" to tak szybko nie schodzi Tapnięte z mojego RN2 NA Miui8
Paciula Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Opublikowano 5 Lipca 2016 Już ogarnięte od godziny 15 spadło zaledwie 2% więc jest okej, telefonu nic nie budzi i mu nie przeszkadza jak sobie smacznie śpi. Dzięki za pomoc. 1
iras584 Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 A jak pozbyłeś się problemu? Od kilku dni też mi zaczął wciągać baterie.
xxmati96xx Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Dnia 5.07.2016 o 20:40, KucyG napisał: Mi tak schodzi gdy ładuje do 100% i odlaczam ładowarkę. Jak potrzymam z godzine jeszcze od wyświetlenia komunikatu "Bateria naładowana" to tak szybko nie schodzi Tapnięte z mojego RN2 NA Miui8 to jest cecha RN2. Mimo że wyskoczy 100% to tele się ładuje jeszcze ponad godzinę 1
Paciula Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Opublikowano 6 Lipca 2016 A jak pozbyłeś się problemu? Od kilku dni też mi zaczął wciągać baterie. Jedna z aplikacji pogody i viber + Skype budziły telefon. Aplikacja pogody ponad 300-400x. Odinstalowalem ja a kilka innych aplikacji ubilem ty greefiny czy jakoś tak i chodzi o wiele lepiej. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
iras584 Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Dzięki za info. U mnie też pozbyłem się problemu. Prawdopodobnie stwarzała go aplikacja mi fit. Zainstalowałem ją na nowo i teraz w nocy bateria rozładowuje się jak wcześniej, tj. o 2%.
Jonywalker Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 jak sprawdzić która aplikacja wybudza telefon? Albo co innego wybudza telefon ?
Tomaszek1999 Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Przed chwilą, Jonywalker napisał: jak sprawdzić która aplikacja wybudza telefon? Albo co innego wybudza telefon ? Aplikacja wake lock detector i root.
Jonywalker Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Przed chwilą, Tomaszek1999 napisał: Aplikacja wake lock detector i root. Mam to zainstalowane. Gdzie tam to sprawdzę i jak? Nigdy tego nie używałem Edytowane 15 Lipca 2016 przez Jonywalker
Tomaszek1999 Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Przed chwilą, Jonywalker napisał: i gdzie tam to sprawdzę i jak? Nigdy tego nie używałem Zainstaluj i zobacz, inaczej nie da się napisać xD
burittos Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Podpinam się pod temat. Aktualizacja do miui 8 6.7.5 kilka dni temu. Bateria ucieka jak szalona. Wczesniej przez całą noc 5% teraz 40%. Dwie karty SIM, ciągle włączony transfer. Oczywiście gps, Wi-Fi, synchronizacja wyłączone, automatyczna jasność ekranu włączona. Podczas czytania tych postów i pisania wiadomości zeszło 7% w kilka minut! Gdzieś wyczytalem żeby wyłączyć wszystkie opcje oszczędzania baterii, bo to one tak działają, ale nie pomogło. Wczesniej półtorej doby przy dzwonieniu, messenger, jakas gra, przeglądarka i sporo Youtube. Telefon w takim stanie nadaje się do rozbicia o ścianę. Niech ktoś pomoże mu przeżyć
pawel0415 Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 zawsze podpinam na noc ładowarkę do tel i nie mam problemu ze ucieka mi bateria a co do twojego problemu to mi na miui 8 trzyma rewelacyjnie , ponad 5 H sot !
Rekomendowane odpowiedzi