Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak od mojej osoby , różnica w czasie działania Baterii na plus w MIUI8 nie wiele ale jest , układ szybkich przełączników jak dla mnie taki samsungowy ale po kilku dniach stwierdzam ze na PLUS ( nie przeboleje ze nie jest blur ale ok może zrobią jakiś THEME ) tryb oszczędzania energii rodem kopiuj wklej z Iphone. Kamera chyba robi lepsze fotki tak sobie porównałem wyglądają lepiej do MIUI7 wiadomo oświetlenie itp robią swoje ale są jakieś takie żywsze. CO do BT to u mnie dziala ok łaczy sie z innymi telefonami przesyła odbiera itd , nie korzystam z opasek mi . GPS nie mam pojęcia nie używam jak dla mnie mógł by być nawet wycięty z MIUI xD raz jak odpaliłem w Londynie to zamiast na Stadion Chelsea dojechałem do stadionu WHU i od tamtej pory podziękowałem. Rozmowy nie mam problemów słychać mnie dobrze a ja też dobrze słyszę , nie wiem czy mozna czy nie mozna ustawić osobnych dzwonków do dwóch kart itd bo nie interesuje mnie to , uzywam jeden simki. Ja mam wersje MIUI8 jeszcze z Blur w ostatnich aplikacjach nowszych nie instalowałem bo coś naprawia coś popsuja itd...szkoda tylko że wyciszenie przyciskami vol+ vol- nie daje przejścia do trybu cichego jak w MIUI7 trzeba to włączyć ręcznie przynajmniej u mnie. Ogólnie jak ktoś jest na Miui7 to nie widzę większego parcia na przejście do M8 . To tak trochę jak masz Windows 7 i przechodzisz na Windows 8 niby to samo ( po wgraniu dodatku menu start :P ) ale troche lepiej działa i ma inny wygląd . Co komu sie podoba xD 

Edytowane przez DominikRN2
  • Like 1
Opublikowano

Generalnie gps działa tak jak na 7 czyli dobrze. Jeśli kolega w Londynie zabłądził to zapewne z własnej winy i źle ustawił. Bt ok. Mam mibanda 1s i jeszcze ani razu nie rozłączył (nie wiem na co ludzie narzekają). Bateria zdecydowanie na +.

Opublikowano
Generalnie gps działa tak jak na 7 czyli dobrze. Jeśli kolega w Londynie zabłądził to zapewne z własnej winy i źle ustawił. Bt ok. Mam mibanda 1s i jeszcze ani razu nie rozłączył (nie wiem na co ludzie narzekają). Bateria zdecydowanie na +.

Ciężko pomyśleć Stamford bridge z Upton park :))

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 minuty temu, DominikRN2 napisał:

Ciężko pomyśleć Stamford bridge z Upton park :))

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Tym bardziej jakoś nie mogę uwierzyć że gps a raczej nawigacja mogla się pomylić. Dużo jeżdżę w miejsca w których nigdy nie byłem i navi prowadzi mnie pod "drzwi". To nie możliwe żeby nie doprowadziło cię tam gdzie chciałeś. Musiałeś się pomylić.

Opublikowano

IMO 8 jest trochę lepiej zoptymalizowana, wydaje się lżejsza. Jest parę błędów w UI/UX ale mam nadzieję że zostanie to poprawione w przyszłych aktualizacjach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Właśnie zainstalowałem wersję deweloperską MIUI 8 6.7.21. Nowości jakie zauważyłem to: nowa kolorowa tapeta, nowy wygląd aplikacji Galeria, nowy wygląd aplikacji Notatki, nowy wygląd aplikacji Pogoda, nowy wygląd i segregacja w Ustawienia, nowy wygląd aplikacji Telefon, nowy wygląd aplikacji Aparat, nowy wygląd ekranu ustawień głośności, nowa belka powiadomień , nowy wygląd aplikacji Kalkulator, 1 GB wolnej pamięci RAM, nowy wygląd ekranu otwartych aplikacji w tle, MIUI 8 oparte na wersji systemu Android 5.0.2... System działa szybko tak jak MIUI 7. Jeżeli zauważę jakieś niedociągnięcia to o tym napiszę.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Bateria została znacznie poprawiona w MIUI 8. 30 min internetu w 4G zabrało 10% akumulatora. To dobry wynik.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 10.07.2016 o 13:45, DominikRN2 napisał:

Jeżeli chodzi o bluetooth to ja Ci dam swój przykład,używam RN2 do łączenia się z intercomem motocyklowym i dzieje się coś takiego że raz szybciej raz wolniej rozłącza się,ale połowicznie,to znaczy funkcja telefonu jest w stanie połączony,a już multimedia nie(przesył muzyki czy komend z nawigacji).Po wejściu w ustawienia bluetooth mam napis:połączono bez multimediów.

Edytowane przez jack2205
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...