Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Który z w/w telefonów jest lepszy?

Główna różnica to procesor i grafika.  Czy przegapiłem coś jeszcze?

Zastanawiam się nad tymi modelami i nie wiem co wybrać.

Zależy mi przede wszystkim na:

- Dual Sim

- 32GB pamięci ( ze względu na DS)

- Bateria min 4000 Mha

- Zakup w Polsce

Z tego też powodu odpada MI4 i pochodne.

Opublikowano
Witam.

Który z w/w telefonów jest lepszy?

Główna różnica to procesor i grafika.  Czy przegapiłem coś jeszcze?

Zastanawiam się nad tymi modelami i nie wiem co wybrać.

Zależy mi przede wszystkim na:

- Dual Sim

- 32GB pamięci ( ze względu na DS)

- Bateria min 4000 Mha

- Zakup w Polsce

Z tego też powodu odpada MI4 i pochodne.

Na chwilę obecną do listy różnic dorzuciłbym jeszcze wersję Androida. ROM-y dla R3 i R3 Pro bazują na Androidzie 5.1, a dla R3S - na 6.0.

Miałem nadzieję na wersję 6.0 dla R3 "przy okazji" MIUI8, ale nic z tego...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

3s ma 8 rdzeni które potrafią pracować jednocześnie i troszkę lepszą grafikę. Zwykła wersja może jednocześnie pracować tylko na 4 rdzeniach

Wysłane z mojego Mi-4c

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie piszecie o najważniejszej różnicy.

3s wersja 16GB -> eMMC w wersji 5.0 -> tak jak w Redmi 3 Note

3s wersja 32GB -> eMMC w wersji 5.1 -> seria Redmi wreszcie dogania serię Mi :-) ale dalej daleko do Mi5 :-).

3x 32GB -> eMMC w wersji 5.1 ???

Redmi 3/3PRO eMMC w wersji 4.5 -> tragedia standard wprowadzony z 4 lata temu.Bardzo słabe parametry dla random write/read co jest główną przyczyną średniej responsywności tego telefonu (przynajmniej jak dla mnie).

Czy to 616 czy 430 oba oparte na Cortexach A53 praktycznie o tym samym taktowaniu.GPU wiadomo lepsze w 3s. Pamięć RAM (DDR3) ta sama.Przewaga 3s która będzie widoczna podczas normalnej pracy to po prostu nowych szybszy flash i tyle.

A i zapomniałem nowe dual ISP w Snapdragonie 430.Teoretycznie kamera powinna  prawować lepiej.

Pomijam różnice w modemie bo to każdy widzi.

Opublikowano

Procesor ma oczywiście wpływ ale telefon podczas działania wykonuje wiele operacji dostępu do pamięci flash czy to odczyt czy zapis.I chodzi mi tu o dostęp randomowy do małych bloków pamięci a nie liniowy a tutaj eMMC 4.5 wyraźnie przegrywa.Więc przy praktycznie tym samym CPU jedyna przewaga 3s to flash i GPU.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podepnę się pod temat, gdyż mam zamiar zamówić redmi 3 z snapdragonem 430 i 3gb ramu oraz jak napisaliście w sofcie. Kompletnie nie rozumiem różnicy między wersją S, a PRO w czym jest różnica jeżeli cena różni się ok 15$?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...