Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, szukałem na forum i nic nie znalazłem. Otóż wgrywam cotygodniową aktualizację na Note 2 Prime, za każdym razem po wgraniu usuwa mi sie root, co jest irytujące, gdyz mam wiele aplikacji działających z jego uprawnieniami, wie ktos czemu sie tak dzieje? I po drugie, ściągam paczke zip do roota z każdej aktualizacji ze strony miuipolska.pl i często, nie mówię ze zawsze, po wgraniu ładuje sie ekran przed uruchomieniem sytemu z logiem miui a potem nic, godzina i nadal sie ładuje, cos robie źle? Czy o co chodzi? Dzięki wielkie za odpowiedź :)

Opublikowano

1. To w pełni normalne, zawsze trzeba doinstalować roota od dłuższego czasu już na xiaomi.eu.

2. Nigdy nie miałem tego problemu(instaluję poprzez wbudowane w TWRP zapytanie od razu po wrzuceniu aktualizacji).

Opublikowano

Przecież aktualizując nadpisujesz pliki systemowe, co za tym idzie, pliki supersu także, więc za każdym razem musisz wrzucać SuperSU od nowa... a że Tobie root wywala po instalacji supersu to już kwestia osobista, jakbyś poczytał (a wujek google nie gryzie), to byś wiedział, że instalacja SuperSU może rozwalić co nieco (nikła szansa, ale zawsze jest).

Opublikowano
29 minut temu, Tomaszek1999 napisał:

2. Nigdy nie miałem tego problemu(instaluję poprzez wbudowane w TWRP zapytanie od razu po wrzuceniu aktualizacji).

Czyli wgrywam aktualizacje, cofam w TWRP, instaluje roota i to wtedy śmiga, tak? :)

Opublikowano
1 minutę temu, myaruben napisał:

Czyli wgrywam aktualizacje, cofam w TWRP, instaluje roota i to wtedy śmiga, tak? :)

Wchodzisz do TWRP wybierasz paczkę aktualizacyjną, potem dodajesz paczkę root, instalacja i uruchamiasz system...

Opublikowano
2 godziny temu, Nezumi napisał:

potem dodajesz paczkę root

Zaraz zaraz, to skąd tę paczkę root pociągnąć? Taką żeby bezproblemowo zadziałało na RN2?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...