Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

MI5 kupiłem z Ibuygyou. Po rozpakowaniu chciałem zainstalować polskie MIUI - jednak coś poszło nie tak :-(

Już nie pamiętam jaką miałem wersję MIUI, teksty były po angielsku i jakieś chińskie apliakcje.
Teraz postępowałem według:
https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/

Odblokowałem bootloader - udało się bez problemu.
Zalogowałem się do konta MI na telefonie. Następnie przystąpiłem do instalacji TWRP sposobem 1 - za pomocą MiFlash - mimo że telefon został wykryty podczas instalacji wywalał mi błąd.
Postanowiłem zainstalować TWRP sposobem 2 - przeniosłem rom do pamięci telefonu (wtedy jeszcze mogłem); Pobrałem TWRP+boot.img i zainstalowałem przez fastboot. Kolejne moje kroki w panelu komend przedstawiam na screenie:
konsola.jpg
Ostatni krok powinien zrestartować telefon i przejść do TWRP ale tak się nie stało, dalej świecił się Fastboot (tylko przez się rozjaśnił).
Chciałem ręcznie wejść do TWRP przez POWER i Vol- jednak ciągle mi odpala się fastboot.

Teraz nie mogę wejść nawet do systemu. Tzn. telefon się odpala jednak ekran jest czarny - mogę klikać przyciski, ale ekran dalej jest czarny. Windows 10 64bit widzi go:
menadzer_urzadzen.jpg
przynajmniej tak mi się wydaje. Potwierdza to też pierwszy screen w linni komend na poprzednim screenie telefon odpowiada.

Efekt taki że nie mam dojścia ani do TWRP ani do systemu.

Co robię źle ? Co teraz ? Będę wdzięczny za pomoc.

Edytowane przez farell
Opublikowano
7 minut temu, zielonyBB napisał:

Power i vol - to fastboot, prawidłowo. Recovery to Power i vol+

Tapnięte z Lenovo

Po przytrzymaniu Power i vol+ świeci się logo MI - puszczam przyciski - gdzieś po minucie tel wyłącza się.

Opublikowano
31 minut temu, lockerek napisał:

Programik zainstalował mi TWRP 3.0.2 by Jemmini, jednak nie mogę w nim wykonać Wipe:
twrp_wipe.jpg

7 minut temu, zielonyBB napisał:

No dobra, to w drugą stronę. Masz odblokowany BL zdaje się. To co mówi MiFlash kiedy podlaczysz telefon w trybie fastboot i naciśniesz refresh ?

Wysłane z MI5

mówi tak: miflash_przy_fastboot.jpg

Opublikowano
15 minut temu, farell napisał:

Programik zainstalował mi TWRP 3.0.2 by Jemmini, jednak nie mogę w nim wykonać Wipe:
twrp_wipe.jpg

mówi tak: miflash_przy_fastboot.jpg

NIE MOZE BYĆ SPACJI W ŚCIEŻCE ^^ 

Opublikowano

bez spacji, skrócona ścieżka, zaznaczony flash all; w katalogu mam dwa obrazy boot i recovery - oto efekt:
miflash_przy_fastboot_2.jpg
W katalogu w ogóle nie mam romu miui - powinienem ? jeśli tak to jako zip czy rozpakować go ?

Opublikowano

Ściągnij z tego

https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/

Miui dla mi flash 6.4.21. Cały system z twrp.

Zainstaluj przez miflash z flash all, będziesz miał system od podstaw, następnie ściągnij najnowszy miui8 i instaluj przez aktualizator na tel i po problemie.

Ja przeszedłem dziś cała akcje. 30min roboty z rootem.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...