farell Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Witajcie, MI5 kupiłem z Ibuygyou. Po rozpakowaniu chciałem zainstalować polskie MIUI - jednak coś poszło nie tak Już nie pamiętam jaką miałem wersję MIUI, teksty były po angielsku i jakieś chińskie apliakcje. Teraz postępowałem według:https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ Odblokowałem bootloader - udało się bez problemu. Zalogowałem się do konta MI na telefonie. Następnie przystąpiłem do instalacji TWRP sposobem 1 - za pomocą MiFlash - mimo że telefon został wykryty podczas instalacji wywalał mi błąd. Postanowiłem zainstalować TWRP sposobem 2 - przeniosłem rom do pamięci telefonu (wtedy jeszcze mogłem); Pobrałem TWRP+boot.img i zainstalowałem przez fastboot. Kolejne moje kroki w panelu komend przedstawiam na screenie: Ostatni krok powinien zrestartować telefon i przejść do TWRP ale tak się nie stało, dalej świecił się Fastboot (tylko przez się rozjaśnił). Chciałem ręcznie wejść do TWRP przez POWER i Vol- jednak ciągle mi odpala się fastboot. Teraz nie mogę wejść nawet do systemu. Tzn. telefon się odpala jednak ekran jest czarny - mogę klikać przyciski, ale ekran dalej jest czarny. Windows 10 64bit widzi go: przynajmniej tak mi się wydaje. Potwierdza to też pierwszy screen w linni komend na poprzednim screenie telefon odpowiada. Efekt taki że nie mam dojścia ani do TWRP ani do systemu. Co robię źle ? Co teraz ? Będę wdzięczny za pomoc. Edytowane 27 Czerwca 2016 przez farell
lockerek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 hej spróbuj tym http://forum.xda-developers.com/redmi-3/development/tool-xiaomi-twrp-flasher-mauronofrio-win-t3405199
zielonyBB Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Power i vol - to fastboot, prawidłowo. Recovery to Power i vol+ Tapnięte z Lenovo
farell Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2016 7 minut temu, zielonyBB napisał: Power i vol - to fastboot, prawidłowo. Recovery to Power i vol+ Tapnięte z Lenovo Po przytrzymaniu Power i vol+ świeci się logo MI - puszczam przyciski - gdzieś po minucie tel wyłącza się.
zielonyBB Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 No dobra, to w drugą stronę. Masz odblokowany BL zdaje się. To co mówi MiFlash kiedy podlaczysz telefon w trybie fastboot i naciśniesz refresh ? Wysłane z MI5
farell Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2016 31 minut temu, lockerek napisał: hej spróbuj tym http://forum.xda-developers.com/redmi-3/development/tool-xiaomi-twrp-flasher-mauronofrio-win-t3405199 Programik zainstalował mi TWRP 3.0.2 by Jemmini, jednak nie mogę w nim wykonać Wipe: 7 minut temu, zielonyBB napisał: No dobra, to w drugą stronę. Masz odblokowany BL zdaje się. To co mówi MiFlash kiedy podlaczysz telefon w trybie fastboot i naciśniesz refresh ? Wysłane z MI5 mówi tak:
zielonyBB Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Skróć tą ścieżkę, wywal te spacje i daj flash_all. W katalogu masz rozpakowany dwa razy ROM ? Najpierw z targz a potem z tar ? Wysłane z MI5
Bobson Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 15 minut temu, farell napisał: Programik zainstalował mi TWRP 3.0.2 by Jemmini, jednak nie mogę w nim wykonać Wipe: mówi tak: NIE MOZE BYĆ SPACJI W ŚCIEŻCE ^^
farell Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2016 bez spacji, skrócona ścieżka, zaznaczony flash all; w katalogu mam dwa obrazy boot i recovery - oto efekt: W katalogu w ogóle nie mam romu miui - powinienem ? jeśli tak to jako zip czy rozpakować go ?
maciek8608 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ściągnij z tego https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ Miui dla mi flash 6.4.21. Cały system z twrp. Zainstaluj przez miflash z flash all, będziesz miał system od podstaw, następnie ściągnij najnowszy miui8 i instaluj przez aktualizator na tel i po problemie. Ja przeszedłem dziś cała akcje. 30min roboty z rootem. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
farell Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2016 wszystko gra - dziękuję za pomoc - pomyliłem pliki.
Rekomendowane odpowiedzi