zielonyBB Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 MIUI 6.6.23 Wykonałem wczoraj aktualizację na moim Mi5, dzisiaj na drugiej sztuce kolegi. U mnie da się włączyć / wyłączyć opcję Ustawienia > Blokada i hasła >Przypadkowe użycie. U kolegi natomiast ta opcja jest jakby wyszarzona, nieaktywna i cały czas włączona. Szukam jakiś zależności jednego ustawienia od drugiego ale nie mogę znaleźć Jak uaktywnić tą opcję i wyłączyć Przypadkowe użycie ?
dylon Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 A ja mam często troszkę inny problem, ale może być powiązany. Jak wyciągam telefon z kieszeni, to mam odpalony ekran na którym mi krzyczy, że czujnik jest zablokowany i mam nacisnąć vol i back i to zarówno na 6.6.16 jak i na 6.6.23 Być może szwankuje sterownik do czujnika zbliżeniowego i dlatego mi się tak dzieje, a u Twojego kolegi tak jak opisujesz. Po restarcie telefonu tez masz nieaktywny przełącznik?
grizzly Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 U mnie to samo. Dodatkowo potrafi się odblokować w kieszeni i dzwonić do ludzi. Kalibracja jest ok, co innego można zrobić? Edit: przed chwilę nie mogłem odebrać telefonu przez to powiadomienie...
zielonyBB Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2016 Dobra, ja znalazłem w czym rzecz. Mówię tylko i wyłącznie o tym dlaczego nie było możliwości wyłączenia tej opcji (suwak nieaktywny). Otóż koleżka miał aktywną opcję "Pomiń ekran blokady" Po jej wyłączeniu, można również wyłączyć czujnik kieszeni. Wysłane z MI5
grizzly Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Czujnik nie reaguje u mnie też w czasie rozmowy. Włączyłem sobie dziś mikrofon kilka razy policzkiem...
zielonyBB Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2016 Czujnik nie reaguje u mnie też w czasie rozmowy. Włączyłem sobie dziś mikrofon kilka razy policzkiem... Co to znaczy - "nie reaguje" ? Nie gasi ekranu przy twarzy ? Masz wlaczoną tą opcję ? Wysłane z MI5
grizzly Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Dokładnie tak. Mam wyłączone przypadkowe użycie, chyba że jest jeszcze inna opcja?
zielonyBB Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2016 No chyba nie. Przypadkowe użycie blokuje ekran kiedy czujnik zbliżeniowy jest zasłonięty. Wygaś przy twarzy wyłącza ekran kiedy czujnik jest zasłonięty. A czujnik masz sprawny bo tak pokazuje diagnostyka... hmm. Dziwna sprawa, zawsze tak było czy ostatnio się zepsuło ? U mnie to działa bez zarzutu. Może masz zainstalowane jakieś aplikacje korzystające z czujnika ? Jakiś Lux albo coś ? Wysłane z MI5
grizzly Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 W zasadzie to komunikat o przypadkowym użyciu był zepsuty już w poprzednim devie i zdarzyło mi się, że telefon odblokował się w kieszeni jeszcze na v7. Klikanie policzkiem podczas rozmowy wystąpiło teraz na romie .23
zielonyBB Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2016 Przeinstaluj może ROM raz jeszcze. Mamy zdaje się takie same 5tki i u mnie jest ok. Wysłane z MI5
Rekomendowane odpowiedzi