Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

1. Właśnie przyszedł do mnie nowy Xiaomik 5. Jednak małe zdziwienie na początku - po wybraniu języka Polski, kolejny krok: Choose your locale (nie wiem czemu po ang), i tutaj lista krajów po polsku ale nie ma nigdzie Polski. Wybrałem więc inny kraj, jednak widzę, że przeszkadza to w pewnych kwestiach językowych (w wysuwanej górnej liście nazwę dnia tyg mam po ang, a pod zegarem na ekranie głównym dzień jest po.... chińsku). Ktoś wie jak to naprawić?

2. Jak to będzie z MIUI? Nie będzie już typowo polskich wersji tylko ta "Global"? (pomimo, że język PL jest)

3. Czy wasz MI 5 też się tak szybko grzeje? Tyle co zrobiłem konfiguracje, 3min potestowałem aparat, a telefon już trochę się zgrzał. MI 4 nie miał takich problemów.

4. Wchodząc w "Dodaj przycisk palca" w blokadzie - nie mam opcji odcisku - jedynie hasło,pin,symbol

5. Czy jest tak jak z MI 4 - czyli czy root jest domyślnie aktywny ?

Edytowane przez Skatty
Opublikowano

Jest tylko wersja global. xiaomi.eu które jest w dziale pobierz na stronie głównej jest po to żeby nas oszukiwać! nie wgrywaj go przypadkiem.

• Like 4
Opublikowano

3. Tak, podnosi się temperatura o 5-7 stopni. Wrażenie potęguje, to że telefon jest cienki i praktycznie ze szkła, mało metalu aby ciepło odprowadzić. Mimo, ze jest taki skok temperatur, to ogólnie są przyzwoite 37-40 stopni na rdzeniach 1-4. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...