Skocz do zawartości

Tuż przed zakupem Mi4c - co warto wiedzieć - aukcja - pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nadchodzi ten moment, gdy zdecydowałem się kupić Mi4c w wersji 2GB/16GB (przez ostatnie dwa lata nie było mi potrzeba więcej jak 4GB miejsca na telefonie i to się nie zmieni).

I. Która aukcja?

W związku z tym, telefon chcę kupić w poniedziałek na Allegro (chyba, że znacie jakieś POLSKIE sklepy z podobnymi cenami). Którą aukcję najlepiej wybrać? (Pierwsza chyba jest najlepsza, ale chciałbym do 800 zł):

1. Mi4c 2GB/16GB - 834 zł

2. Mi4c 2GB/16GB - 799,99 zł

3. Mi4c 2GB/16GB - 786,99 zł

Może ewentualnie jakieś inne aukcje?

II. Gwarancja

Co sądzicie o gwarancji u tych sprzedawców?

III. Oprogramowanie

Czy w telefonach z tych aukcji wszystko jest już przygotowane pod polską wersję MIUI i bezproblemowe aktualizacje? Można będzie od razu korzystać/aktualizować czy lepiej przywrócić telefon do ustawień fabrycznych i wgrać wszystko od nowa?

IV. Tylna kamera

Czytałem jakieś stare posty na temat problemu ze stabilizacją obrazu i łapaniu ostrości przy nagrywaniu filmów tylną kamerą. Dalej jest ten problem, czy był to jakiś błąd w oprogramowaniu?

V. Cena Mi4c

Myślicie, że istnieje możliwość spadku cen tych telefonów w najbliższym czasie? Chodzi mi o to czy nie wstrzymać się jeszcze tydzień czy dwa; bardziej obeznani w temacie mogą zauważyć jakieś zależności, które mogą spowodować spadek ceny tego modelu. Miałem kilka razy przypadek, że kupiłem jakieś urządzenie, a za dwa tygodnie ceny regularne spadały

VI. Nowy Android

Czy jest szansa, że do tego modelu zostanie wydany Android 6.0 w przypadku, gdybym wolał czyste oprogramowanie bez nakładki w języku polskim?

VII. Etui/pokrowiec/szkło hartowane

Czy ten pokrowiec nie będzie ograniczał funkcjonalności telefony; np magnes nie będzie wywoływał jakichś zakłóceń? Ewentualnie jakaś inna propozycja?

1.  Futerał - klapka z okienkiem

Szkło hartowane to dobry pomysł czy zbędny badziew?

Edytowane przez Malina107
Opublikowano

Wolę to niż się przekonać np za rok że sklep już nie istnieje,albo telefon będzie naprawiany u jakiegoś edzia co pralki naprawia. A tu masz na dzień dobry ponad 200zl w kieszeni, za które można w razie czegoś po tych 12msc coś naprawić. Więcej argumentów nie mam:)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Poczytaj proszę o współczynniku SAR w tym telefonie. I o baterii na najnowszym MIUI Polska (przy normalnym użytkowaniu - u mnie max 1 dzień).

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...