Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI: ZTE V967s / MIUI v5 3.10.18

Jakim użytkownikiem jesteś? -- dopiero zainstalowałem MIUI

Opis znalezionego błędu

Korzystam z dwóch kart sim, przy czym jedna z nich służy mi do transmisji danych, a druga do połączeń i wiadomości. Mimo ustawienia poszczególnych zadań dla każdej z nich przy próbie wysłania wiadomości lub połączenia u dołu ekranu mam do wyboru z której karty skorzystać, a nie dzieje się to automatycznie jak było to to oryginalnym ROMie.

Transmisja danych odbywa się prawidłowo i automatycznie, z karty w slocie 1. Problem występuje jedynie przy połączeniach i wiadomościach sms/mms.

Logcat

Dodatkowe informacje

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie po to jest opcja ustawienia która karta za co odpowiada, żeby później przy wysyłaniu sms, czy wybieraniu połączeń wybierać spośród nich.

77415plusnet.png8363screenshot_20131022175756.png

Opublikowano
Ale jaki problem? Nie bardzo rozumiem. MIUI dla MTK ma dwa przyciski wysyłania/dzwonienia. Nie ma automatu.

W ustawieniach kart SIM da się ustawić automat. U mnie działa. Ustawiłem rozmowy i smsy na kartę Plus a internet na Play i działa a w smsach już nie ma wyboru z której karty wysłać sms tylko leci z tej ustawionej.

kea6.pngsgjl.png

Teraz tylko nasuwa się pytanie dlaczego u kolegi to ustawienie nie działa?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy u kolegi fyme można ustawić tak, że w slocie 1 jest aero2 (3G UMTS) a w slocie 2 (2G GSM) orange i wykonujemy połączenia glosowe oraz smsy z orange a z aero2 leci internet?

Opublikowano
Czy u kolegi fyme można ustawić tak, że w slocie 1 jest aero2 (3G UMTS) a w slocie 2 (2G GSM) orange i wykonujemy połączenia glosowe oraz smsy z orange a z aero2 leci internet?

No ja tak mam.

Z tym, że przy wysyłaniu sms czy połączeniu masz do wyboru z której karty chcesz dzwonić.

Ale wiadomo, że z Aero2 nie zadzwonisz.

Opublikowano

OK szamanek, sprawdziłem i ustawiłem tak jak masz u siebie, wydaje się że działa. Ale w jaki sposób na sztywno mogę ustawić aby slot 1 pracował tylko na 3G (aero2), a slot 2 orange (tylko na 2G)? Tryb przełaczania 2g/3g (przełącznik nie działa jak przesunę od góry) w aktualizacji 3.11.22 by d00lar nie działa. Chciałbym na sztywno sobie to zdefiniować, jak to zrobić?

Opublikowano

Hmm.. Ustawienia > Wszystkie > Sieci komórkowe > Tryb sieciowy?

Nie wiem dlaczego ale u mnie jest to nie aktywne.

Mogę tylko zmienić przełącznikiem 2G/3G Tryb sieci. I tam ustawiasz Aero2 - Tylko sieci 3G WCDMA (H/H+).

Więcej nic Ci nie powiem, bo nie wiem. ;p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...