Skocz do zawartości

Google Play powracający problem z brakiem uwierzytelnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Od  dwóch tygodni jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi 3. Sprzęt spisuje się świetnie, acz ma jeden mały wkurzający problem. Średnio co drugi dzień "znika" mi uwierzytelnienie Google Play. Próbowałem już różnych metod (czyszczenie pamięci podręcznej, usuwanie i ponowne zakładanie konta google, odinstalowywanie aktualizacji) niestety nic nie działa na dłuższą metę. Telefon miał już fabrycznie zainstalowany sklep google. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, jak poradzić sobie z tym problemem.

Opublikowano

Witam!

Mam również problem z instalowaniem aplikacji. Aktualizacja lub nowa apka pobiera się, ale później instaluje w nieskończoność. Po przywróceniu do ustawień fabrycznych jest trochę spokoju i daję się zainstalować co chcę, ale po jakiś kilku dniach dopiero po restarcie telefonu, a po tygodniu nic już nie pomaga. Mam zainstalowane MIUI 7.2.7.0.0.

Opublikowano

Dokładnie to samo :) z jakichś dziwnych powodów na globalu wywala mi problem z uwierzytelnieniem. Ciekawe czy to wina systemu (czekam na odblokowanie zeby zainstalowac miui polska) czy tez samo google ma jakies dziwne ustawienia i nie wiadomo gdzie je zmienic :P

Opublikowano
Cytat

Przerabiałem te rozwiązania, w ciągu ostatnich kilku dni, jakieś dwa miliony razy. Nic nie pomaga na dłużej niż 24 godziny.  Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych, potem zainstalowałem najnowsze Usługi Google Play (z apkmirror) oraz najnowszą wersję Google Play (sklep, również z apkmirror). Działało do dziś rana, udało mi się zainstalować parę aplikacji z Google Play, po czym przy uruchamianiu Hangouts otrzymałem komunikat "Zaktualizuj Usługi Google Play". Po kliknięciu "Aktualizuj" albo otrzymuję "Brak autoryzacji" albo biały ekran i apka wisi. Nie pomaga usuwanie konta google, czyszczenie cache, ani inne chińskie czary z internetu. Tak samo reagują inne aplikacje od Google, ale nie tylko, Endomondo też zaczyna "się pluć" o aktualizacje usług "Google Play" 

Jeżeli ta informacja pomoże w czymś, to:

- wersja MIUI w moim telefonie to 7.3.2.0.0 

- Sklep Google Play 6.7.13.E-all [0] 2920566

- Usługi Google Play 8.3.01 (2385995-240)

Jakieś sugestie co robić poza p***nięciem ryżowcem o ścianę?

Opublikowano (edytowane)

Porządna czyli jaka? A co do tego gdzie kupiłem telefon to chętnie podam adres i nazwę firmy. 

Proszę

DCC TRADE

Barłogi 114

62-640 Grzegorzew

NIP: 666-193-57-88

REGON: 311552687

Edytowane przez f0c57
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, 

czy ktoś zna rozwiązanie inne niż wgrywanie nowego softu ? Ja również mam problem z google play, sytuację rozwiązuje przywrócenie ustawień fabrycznych, ale tylko chwilowo. 

Próbowałem wyczyścić dane Goodle Play, usunąłem konto i próbowałem zalogować się ponownie, niestety usunęło mi wszystkie kontakty które są zapisane na koncie, teraz nie mogę się już zalogować...

Pomóżcie :)

Opublikowano
Dnia 19.06.2016 o 16:25, f0c57 napisał:

Porządna czyli jaka? A co do tego gdzie kupiłem telefon to chętnie podam adres i nazwę firmy. 

Proszę

DCC TRADE

Barłogi 114

62-640 Grzegorzew

NIP: 666-193-57-88

REGON: 311552687

Kupiłem u tego samego dostawcy, sklep również nie działał prawidłowo, 

Pomoc ze strony sprzedającego: reset telefonu

zrezygnowałem i odesłałem telefon.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem od tej firmy telefon tak samo, ten sam kłopot i ten sam soft.
Aby doprowadzić to do stanu ok jak rozumiem to wystarczy pobrać MiFlash2016.04.01  oraz na stronie miuipolska, wybrać pobierz mui, potem pobierz mui, wybieram telefon xiaomi redmi 3 potem serwer główny i plik zip HM3, a następnie postępować według instrukcji i nic więcej nie trzeba pobierać jakiś devóv romów itp.

Opublikowano
13 godzin temu, samael16 napisał:

Kupiłem od tej firmy telefon tak samo, ten sam kłopot i ten sam soft.
Aby doprowadzić to do stanu ok jak rozumiem to wystarczy pobrać MiFlash2016.04.01  oraz na stronie miuipolska, wybrać pobierz mui, potem pobierz mui, wybieram telefon xiaomi redmi 3 potem serwer główny i plik zip HM3, a następnie postępować według instrukcji i nic więcej nie trzeba pobierać jakiś devóv romów itp.

Napisz to po polsku, bo nie za bardzo rozumiem, i pewnie inni użytkownicy również, w czym jest problem.

Opublikowano

Musisz wcześniej odblokować swojego Redmi 3. Mi się to jednak nie udało, po jakimś czasie telefon sam zaczął funkcjonować normalnie.

Opublikowano

Nie musi odblokowywać, wystarczy że wgra Globala. Tylko najpierw musi przeczytać instrukcję, którą podesłałem w tym temacie już 19 czerwca. @vinis Jeśli Ty siedzisz dalej na syfiaku to Tobie też to polecam.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...