Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ jako głównego i właściwie jedynego kalendarza używam DigiCal (zakupiony klucz do wersji PRO)  z którym nighdy nie miałem żadnych problemów, postanowiłem usunąć ten systewmowy. Skutek jest taki, że DigiCal pozostał, ale nie można w nim nic zapisać bo sygnalizuje brak innych kalendarzy z czynną opcją zapisu. Oprócz tego oryginalnego zainstalowałem wczoraj jeszcze trzy inne i nic. W zainstalowanym kalendarzu Google jest informacja, że pamięć kalendarza została wyłączona i mnależy ją włączyć w ustawieniach ale jak klikne OK to te ustawienia się nie pokazują. Próbowałem ręcznie to zmienić, ale nie znalazłem nic takiego co by było włączaniem pamięci kalendarza. Chciałem przywrócić usunięty kalendarz systemowy z kosza, ale napis głosi że kosz jest pusty. Może jakaś pomoc dla nowicjusza by sie znalazła?

Opublikowano

Pogratulować inteligencji. Mam zamiennik to usuwam systemową aplikację bo mam mało miejsca na pulpicie tak? Możesz naprawić to bardzo prosto przez adb push. Poradziłeś sobie z rootem więc adb push ogarniesz bez problemu zakładając, że masz apki z tego romu co masz i adb ma roota.

adb root
adb remount
adb push Calendar.apk system/priv-app/Calendar/
adb push CalendarProvider.apk system/priv-app/CalendarProvider/

Gdybyś tego też nie umiał to zainstaluj rom ponownie.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...