Darxus Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 Użytkownicy innego forum polecili zapytać się tu odnośnie zakupu telefonu Xiaomi. Myślałem nad dwoma modelami, Xiaomi Mi4 albo Redmi Note 3, lecz ciągle się waham który z nich wybrać. Telefon chciałem kupić z allegro ale na innym forum odradzili mi to, jak również odradzali mi zakupy z tej strony: http://xiaomi.com.pl/ Chciałbym prosić o poradę jaki telefon wybrać, który więcej wytrzyma, który jest bardziej opłacalny i gdzie go najtaniej kupić.
MD13 Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 To tam po krótce mi4 wcześniejszy flagowiec rdn3 budrzetowiec. Mi4 na snapie rdn3 media. Jakość wykonania na mi4. Lepszy aparat , ekran mi4. Do tego teraz mi4 jest w dobrych cenach. Możesz dokupić bajeranckie drewniane plecyki. Nie patrzyłbym na rdn3 luż bardziej na redmi note 3 pro,ale jest droższy. Sklepy to głównie polecane przez miui polska. Pocztaj na forum w dziale zakupy , sprzedawcy. Wysłane z mojego KM EAGLE 1065G przy użyciu Tapatalka
Darxus Posted June 5, 2016 Author Posted June 5, 2016 Znalazłem opinie o sklepach, masz może jakiś jeden temat z polecanymi sklepami? Note Pro ma tylko lepszy procesor, a ja grać na telefonie nie będę raczej i tak męczę się teraz z Sony Xperia M2 więc myślę że oba te telefony będą lepsze od niego.
MD13 Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 Dobra to tak polecane sklepy: - technos ( dobry polski sklep) -accessories 4 you ( dobry polski sklep) - ibuygo ( dobry sklep chiński) - xiaomiforsale ( sklep w Czechach ostatnio ma dużo trudności z zamówieniami, ja tam też właśnie zamówiłem i czekam) Dobre opinie są jeszcze o top one i Goldway na ali oraz spemall.com. Note pro ma jeszcze możliwość karty SD co nie ma ani Mi4 ani Redmi note 3. Dla mnie wszystko przemawia na korzyść Mi4. Tak jak z pro bym się może jeszcze zastanawiał to z redmi note 3 na media już nie. P.S. Co do procka to temat też już był poruszany. Nie patrz na antutu seria 800 snapa jest tą najlepszą. Bardziej bym się kierował ,że będzie podobny. Tu masz wszystkie sklepy https://miuipolska.pl/forum/forum/56-opinie-o-sklepach/
Darxus Posted June 5, 2016 Author Posted June 5, 2016 (edited) Chyba się skuszę na Mi4, bo akurat jest na nie wyprzedaż https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/196-xiaomi-mi4-2gb.html Szkoda że nie mają wersji z większą ilością pamięci, ale cóż 16 GB powinno mi wystarczyć. Wielkie dzięki za pomoc. @edit O co chodzi z informacją w sklepie "ON THE WAY" ? Edited June 5, 2016 by Darxus
TED Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 Prawdopodobnie nie mają na stanie i czekają na przesyłkę z Chin.. Z opinie które dziś przeczytałem coś pogorszyło się w tym sklepie, właśnie czas realizacji oraz kontakt. Ja osobowości kupiłem mi4 na ibuygou 2 tyg temu dla żony.. Wyszło mnie około 680 zł. Ale wtym był sam telefon, 2 lata gwarancji, ubezpieczenie od VAT, kurier oraz ubezpieczenie paczki, telefon dotarł do mnie w niecałe 3 dni od wysłania.. Myślę że warto to przemyśleć czy nie lepiej tam.. Kontakt rewelacja.
Darxus Posted June 5, 2016 Author Posted June 5, 2016 TED czym płaciłeś? Przyjmują tam płatność kartą?
TED Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 (edited) Tylko pay pal.. Zaznaczam że taka cena była 2-3tyg temu teraz to nie wiem.. Ale może są jakieś kody zniżkowe trzeba było by poszukać. Wgrałem muiu polska przy pomocy na forum i działa rewelacyjnie. Chyba że nie zależy ci na szybkiej wysyłce i gwarancji to aliexpress za 500zl kupisz, plus może być 23% VAT. Edited June 5, 2016 by TED
Darxus Posted June 6, 2016 Author Posted June 6, 2016 (edited) Jeżeli do przyszłego tygodnia na xiaomiforsale.com nie będzie Mi4 na magazynie to myślę że zaryzykuję i kupię Mi4 albo Redmi note 3 pro na xiaomi.com.pl ze względu na to że wysyłka jest w Polsce, ceny są bardzo niskie oraz dostanę telefon z polskim oprogramowaniem, a komentarze na temat tego sklepu to są różne, chociaż wspólne są opinie na temat kontaktu. Wielkie dzięki za wszystko, bardzo mi pomogliście. @edit A co sądzicie o sklepie http://www.banggood.com? Kupiłem ostatnio z tej strony drona i nie zapłaciłem żadnego cła. Edited June 6, 2016 by Darxus
Darxus Posted June 6, 2016 Author Posted June 6, 2016 Chciałem jeszcze zadać jedno pytanie odnośnie Xiaomi Redmi Note 3 Pro a Mi4, chodzi mi o różnice w sofcie i bootloaderze. Na Redmi note 3 podobno ciężko jest odblokować bootloadera, a na Mi4 jest on domyślnie odblokowany jest to prawda? Oraz jakie są różnice między MIUI Polska a MIUI Global z językiem polskim miedzy tymi dwoma telefonami?
MD13 Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Mi4 ma odblokowany więc walisz śmiało jaki chcesz soft. Aktualnie nie ma już softu miui polska tylko global i możesz dograć dodatki. Soft miui polska są w wersji archiwalnej do pobrania od andka 4.4 do softu przejściowego i do andka 6.0 lecz te ostatnie trochę jeszcze kuleją. Z andka 4.4 polecam 5.12.4 miui polska. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Darxus Posted June 6, 2016 Author Posted June 6, 2016 Czyli bez problemu mogę wziąć sobie Redmi Note 3 Pro z Global Polska i nie będę miał żadnych problemów?
MD13 Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Czytaj to https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Cytat: " Aby zainstalować polski rom MIUI (xiaomi.eu) należy wpierw odblokować bootloader, a następnie zainstalować odbezpieczone recovery." Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts