KasiaKan Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Witam, mam dwa pytanie, z góry wybaczcie, jeśli wątek powtarza, ale nie znalazłam takiego. Jeśli jednak już był, proszę o odesłanie do niego:) W zasadzie mam dwie kwestie, obie dotyczą listy kontaktów. 1. Ulubione - oznaczam kontakt jako ulubiony i on pojawia się na liście na samej górze, w sekcji ULUBIONE, ale za jakiś czas znika. Lista ulubionych kontaktów po prostu się nie utrzymuje. Można coś z tym zrobić? Mam z tym problem od samego początku. 2. Alfabet - lista liter alfabetu po prawej stronie listy kontaktów nie da się kliklnąć dalej niż do litery "L". Mogę co prawda przescrollować się w dół listy kontaktów (co jest dość uciążliwe, jeśli poszukuję kontaktu na literę "W"...), albo po prostu wyszukać kontakty, ale nie mogę w szybki sposób kliknąć na litery dalsze niż "L". To się stało po kilku miesiącach, na początku wszystko było w porządku. Kasia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 1. Jaki telefon i jaki system masz? 2. Zmień Łukasz na Lukasz Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Miałem takie coś jakiś czas temu. Zniknęło chyba po zwykłym restarcie. Ale sprawdź jeszcze, z ilu kont masz synchronizowane kontakty, bo to też chyba coś mieszało. Szczególnie jak się samemu grzebie i miesza w telefonie, co na samym początku jest normalnym zjawiskiem;) Winiu89 ma rację. Wejdź w Informacje o telefonie w Ustawieniach na samym dole i zrób zrzut ekranu albo przepisz jaką masz wersję MIUI 1 godzinę temu, Winiu89 napisał: 2. Zmień Łukasz na Lukasz Ja nie zmieniałem a mam kilku Łukaszy... Może Kasia ma Globala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 45 minut temu, Tomasz Petrycki napisał: Ja nie zmieniałem a mam kilku Łukaszy... Może Kasia ma Globala... [Mi4c] Jeśli kontakt jest zapisany jako Xxxxxxx Łukasz to problem u mnie nie występuje ale jeśli jest odwrotnie Łukasz Xxxxxxx to wtedy tak. Miui 6.5.26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Czy u was aplikacja systemowa Poczta też nie widzi Kontaktów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 A dałeś jej pozwolenie na dostęp do kontaktów? Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Nie ma takiej możliwości. Ta aplikacja jest systemowa i pokazuje, że ma uprawnienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KasiaKan Posted June 2, 2016 Author Share Posted June 2, 2016 (edited) Dnia 1.06.2016 o 16:02, Winiu89 napisał: 1. Jaki telefon i jaki system masz? 2. Zmień Łukasz na Lukasz Wysłane z mojego Mi-4c ad 1. xiaomi MIUI 7 (5.11.26) ad 2. Jakie to ma znaczenie? Pierwszy kontakt na L mam na L, a nie na Ł. ale..., skoro prosiłam o radę i ją dostałam, to zastosowałam się do nie niej i... podziałało:) Chociaż lubię jednak polskie litery. No trudno. Dzięki!:) Jeszcze tylko ten punkt pierwszy - czyli ulubione, i będzie super:) Dnia 1.06.2016 o 18:37, wulfel napisał: [Mi4c] Jeśli kontakt jest zapisany jako Xxxxxxx Łukasz to problem u mnie nie występuje ale jeśli jest odwrotnie Łukasz Xxxxxxx to wtedy tak. Miui 6.5.26 Rzeczywiście u mnie okazało się dokładnie to samo. Edited June 2, 2016 by KasiaKan Link to comment Share on other sites More sharing options...
St-Bziku Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Na przewijanie kontaktów po literkach pomaga: Ustawienia -> organizacja kontaktów -> przebuduj indeks t9. Na pytanie pierwsze udzieliłaś za mało dokładnej odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KasiaKan Posted June 3, 2016 Author Share Posted June 3, 2016 9 godzin temu, St-Bziku napisał: Na przewijanie kontaktów po literkach pomaga: Ustawienia -> organizacja kontaktów -> przebuduj indeks t9. Na pytanie pierwsze udzieliłaś za mało dokładnej odpowiedzi. Ok, spróbuję z tymi kontaktami. Co jeszcze muszę podać, jeśli chodzi o parametry telefonu? model: HM 2LTE-CMCC wersja android: 4.4.4 KTU84P wersja miui: MIUI 7 od MIUIPolska 5.11.26 (rozwojowa) czy to wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts