KasiaKan Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Witam, mam dwa pytanie, z góry wybaczcie, jeśli wątek powtarza, ale nie znalazłam takiego. Jeśli jednak już był, proszę o odesłanie do niego:) W zasadzie mam dwie kwestie, obie dotyczą listy kontaktów. 1. Ulubione - oznaczam kontakt jako ulubiony i on pojawia się na liście na samej górze, w sekcji ULUBIONE, ale za jakiś czas znika. Lista ulubionych kontaktów po prostu się nie utrzymuje. Można coś z tym zrobić? Mam z tym problem od samego początku. 2. Alfabet - lista liter alfabetu po prawej stronie listy kontaktów nie da się kliklnąć dalej niż do litery "L". Mogę co prawda przescrollować się w dół listy kontaktów (co jest dość uciążliwe, jeśli poszukuję kontaktu na literę "W"...), albo po prostu wyszukać kontakty, ale nie mogę w szybki sposób kliknąć na litery dalsze niż "L". To się stało po kilku miesiącach, na początku wszystko było w porządku. Kasia
Winiu89 Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 1. Jaki telefon i jaki system masz? 2. Zmień Łukasz na Lukasz Wysłane z mojego Mi-4c
Tomasz Petrycki Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Miałem takie coś jakiś czas temu. Zniknęło chyba po zwykłym restarcie. Ale sprawdź jeszcze, z ilu kont masz synchronizowane kontakty, bo to też chyba coś mieszało. Szczególnie jak się samemu grzebie i miesza w telefonie, co na samym początku jest normalnym zjawiskiem;) Winiu89 ma rację. Wejdź w Informacje o telefonie w Ustawieniach na samym dole i zrób zrzut ekranu albo przepisz jaką masz wersję MIUI 1 godzinę temu, Winiu89 napisał: 2. Zmień Łukasz na Lukasz Ja nie zmieniałem a mam kilku Łukaszy... Może Kasia ma Globala...
wulfel Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 45 minut temu, Tomasz Petrycki napisał: Ja nie zmieniałem a mam kilku Łukaszy... Może Kasia ma Globala... [Mi4c] Jeśli kontakt jest zapisany jako Xxxxxxx Łukasz to problem u mnie nie występuje ale jeśli jest odwrotnie Łukasz Xxxxxxx to wtedy tak. Miui 6.5.26
Tomasz Petrycki Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 Czy u was aplikacja systemowa Poczta też nie widzi Kontaktów?
kulig007 Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 A dałeś jej pozwolenie na dostęp do kontaktów? Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk
Tomasz Petrycki Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 Nie ma takiej możliwości. Ta aplikacja jest systemowa i pokazuje, że ma uprawnienia.
KasiaKan Posted June 2, 2016 Author Posted June 2, 2016 (edited) Dnia 1.06.2016 o 16:02, Winiu89 napisał: 1. Jaki telefon i jaki system masz? 2. Zmień Łukasz na Lukasz Wysłane z mojego Mi-4c ad 1. xiaomi MIUI 7 (5.11.26) ad 2. Jakie to ma znaczenie? Pierwszy kontakt na L mam na L, a nie na Ł. ale..., skoro prosiłam o radę i ją dostałam, to zastosowałam się do nie niej i... podziałało:) Chociaż lubię jednak polskie litery. No trudno. Dzięki!:) Jeszcze tylko ten punkt pierwszy - czyli ulubione, i będzie super:) Dnia 1.06.2016 o 18:37, wulfel napisał: [Mi4c] Jeśli kontakt jest zapisany jako Xxxxxxx Łukasz to problem u mnie nie występuje ale jeśli jest odwrotnie Łukasz Xxxxxxx to wtedy tak. Miui 6.5.26 Rzeczywiście u mnie okazało się dokładnie to samo. Edited June 2, 2016 by KasiaKan
St-Bziku Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 Na przewijanie kontaktów po literkach pomaga: Ustawienia -> organizacja kontaktów -> przebuduj indeks t9. Na pytanie pierwsze udzieliłaś za mało dokładnej odpowiedzi.
KasiaKan Posted June 3, 2016 Author Posted June 3, 2016 9 godzin temu, St-Bziku napisał: Na przewijanie kontaktów po literkach pomaga: Ustawienia -> organizacja kontaktów -> przebuduj indeks t9. Na pytanie pierwsze udzieliłaś za mało dokładnej odpowiedzi. Ok, spróbuję z tymi kontaktami. Co jeszcze muszę podać, jeśli chodzi o parametry telefonu? model: HM 2LTE-CMCC wersja android: 4.4.4 KTU84P wersja miui: MIUI 7 od MIUIPolska 5.11.26 (rozwojowa) czy to wystarczy?
Recommended Posts