ktosiek Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam, otóż mam taki problem, każdorazowa próba zrzucenia zdjęć/ innych danych z Mi5 ( najnowszy up Miui Pl) na pc (win 10) to katorga - ładowanie się samego folderu z mi5 gdzie znajduje się np 150fot trwa strasznie długo zarówno przez MTP jak i PTP, mówie tu tylko o ładowaniu, bo zrzucić ich nie da się wcale, tak samo muzyki itp, natomiast wrzucić coś na telefon- bez problemu, w czym jest problem ?
Acid Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Polecam przez FTP. Aplikacja pliki ma serwer FTP więc z Filezilla na PC się połączysz. Stabilne połączenie WiFi. Owszem kilka MB/s czyli mniej niż po USB ale nie tracisz czasu na otwarcie listy plików w menedżerze plików. Z MI Note
ktosiek Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 dzieki za odp, w sumie liczyłem bardziej na odpowiedź czemu tak jest i czy każdy mi 5 tak ma ;p, ale skorzystam i z tego ewentualnie onedrive
Acid Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 U mnie idzie bardzo szybko transfer aczkolwiek także przy dużej ilości zdjęć trzeba czekać na wczytanie miniatur. I to nie ważne czy Mi5 czy MINote. Ale mam linuxa więc wiadomo jest lepiej niż Windows... Z MI Note
DanteX Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Win 10 ogólnie coś słabo trawi MTP także cudów się nie spodziewaj ;P Ja do niedawna miałem problem z instalacją sterów MTP - z jakiegoś powodu nie chciały zaskoczyć, aż się w końcu udało
Rekomendowane odpowiedzi