rafineria888 Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Witam. Proszę mi odpowiedzieć czy dobrze rozumuję: Po zakupie takiego chińczyka: Allegro powinienem po kolei: Cytat 1. Pobrać chińskiego deva: Redmi 3 Latest China Developer Version Fastboot File Download 2. Zainstalować go w trybie download przez MiFlash (tak po prostu bez żadnego wipe?) 3. Odblokować BL 4. Pobrać TWRP stąd: Kompendium wiedzy Redmi 3 5. Zainstalować go w trybie fastboot 6. Pobrać najnowszy polski dev: Dział Download Redmi 3 7. Zainstalować go z recovery TWRP robiąc wipe ? Pytania: P1: Jaka jest sytuacja aktualizacji do ROMu z punktu 6 i w jakim stopniu jest on spolszczony? P2: Czy Redmi 3 zwolni, gdy wpakuję mu 10GB do dysku i 100GB w postaci karty pamięci? P3: Jak nie stracić przy tym wszystkim gwarancji? Proszę bardzo o wyrozumiałe odpowiedzi.
cukru Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 1. Lepszego spolszczenia nie znajdziesz, aktualizacje Xiaomi.EU wykonujesz poprzez TWRP. 2. Jeśli karta pamięci jest szybka to raczej nie. 3. U polecanych sprzedawców nie tracisz gwarancji za odblokowanie bootloadera i wgranie Xiaomi.EU.
Eragon Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 @rafineria888 P1: 100% P3: Zapytaj kupującego. Mój pozwala mi wgrywać Miuipolska
rafineria888 Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Opublikowano 31 Maja 2016 Dzięki. Potrzebuje jeszcze wiedzieć dlaczego nie trzeba wykonywać wipe przy wgrywaniu chińskiego deva przed UBL i gdzie znajdę listę, w której opisane są zmiany aktualizacji ROMu z punktu 6 (jeżeli jej nie ma to czy opłaca się aktualizować w ciemno?)?
cukru Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 MiFlash sam robi wipe przy wgrywaniu romu jeśli mu taką opcję zaznaczysz, a lista zmian jest zawarta w każdym temacie o nowej aktualizacji https://miuipolska.pl/forum/forum/47-aktualizacje-miui/
rafineria888 Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Opublikowano 31 Maja 2016 W takim razie jeżeli nie ma nikt zastrzeżeń co do pierwszej listy w temacie to mogę się już przywitać jako nowy forumowicz i posiadacz Redmi 3 Dzięki za odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi