Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem Xiaomi. Mój Redmi 3 Pro, kupiony w polskiej dystrybucji na sklepxiaomi.pl ( spolszczone miui 7.1.3.0) nie łączy się z żadną z sieci komórkowych. Próbowałem z kartą sim z tmobile i plus ( micro sim) oraz z play ( nano sim). Telefon widzi karty, ponieważ przy restarcie prosi o podanie PIN, natomiast nie znajduje żadnej sieci, sygnalizuje, że nie jest możliwa rejestracja - ani automatyczna, ani manualna.

W ustawieniach telefonu obie ( bądź jedna w zależności od tego, co jest włożone w tackę) karty sim opisane są jako wyłączone.

Czy przegapiłem coś oczywistego w ustawieniach, czy może jest to po prostu problem sprzętowy? Dodam, że przez wifi telefon łączy się bez problemu.

Edytowane przez mickey
błąd
Opublikowano
1 godzinę temu, mickey napisał:

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem Xiaomi. Mój Redmi 3 Pro, kupiony w polskiej dystrybucji na sklepxiaomi.pl ( spolszczone miui 7.1.3.0) nie łączy się z żadną z sieci komórkowych. Próbowałem z kartą sim z tmobile i plus ( micro sim) oraz z play ( nano sim). Telefon widzi karty, ponieważ przy restarcie prosi o podanie PIN, natomiast nie znajduje żadnej sieci, sygnalizuje, że nie jest możliwa rejestracja - ani automatyczna, ani manualna.

W ustawieniach telefonu obie ( bądź jedna w zależności od tego, co jest włożone w tackę) karty sim opisane są jako wyłączone.

Czy przegapiłem coś oczywistego w ustawieniach, czy może jest to po prostu problem sprzętowy? Dodam, że przez wifi telefon łączy się bez problemu.

Wgrali Ci rom na którym ten telefon nie ma prawa prawidłowo działać, chyba z rozpędu, albo niewiedzy, bo taki wgrywają na Redmi 3 i tam działa. Na Redmi 3 pro właśnie nie działają karty SIM i czytnik linii. Od kilku dni jest nowa przeróbka romu eu 6.5.12 który możesz wgrać na ten telefon, ale najpierw bym się z nimi skontaktował i wyjaśnił dlaczego wgrali ten rom i czy możesz wgrać inny. Tu masz na temat romu o którym piszę: 

Opublikowano

Hej, dziękuję za diagnozę i receptę. Niestety pojawia się problem z wgraniem nowego romu, MISuite stwierdza, że mój telefon nie jest obsługiwany a próba instalacji za pomocą MiFlash kończy się komunikatem "remote device i locked. Cannot flash images"

Co robię nie tak?

Opublikowano
7 minut temu, cukru napisał:

Próbujesz wgrać rom przez MiFlash w trybie fastboot, który przy zablokowanym bootloaderze nie działa. Musisz wejść w tryb download.

Ruszyło, wielkie dzięki!

Dam znać o efektach końcowych.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...