mickey Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) Witam, Jestem nowym użytkownikiem Xiaomi. Mój Redmi 3 Pro, kupiony w polskiej dystrybucji na sklepxiaomi.pl ( spolszczone miui 7.1.3.0) nie łączy się z żadną z sieci komórkowych. Próbowałem z kartą sim z tmobile i plus ( micro sim) oraz z play ( nano sim). Telefon widzi karty, ponieważ przy restarcie prosi o podanie PIN, natomiast nie znajduje żadnej sieci, sygnalizuje, że nie jest możliwa rejestracja - ani automatyczna, ani manualna. W ustawieniach telefonu obie ( bądź jedna w zależności od tego, co jest włożone w tackę) karty sim opisane są jako wyłączone. Czy przegapiłem coś oczywistego w ustawieniach, czy może jest to po prostu problem sprzętowy? Dodam, że przez wifi telefon łączy się bez problemu. Edytowane 30 Maja 2016 przez mickey błąd
FromWP Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 1 godzinę temu, mickey napisał: Witam, Jestem nowym użytkownikiem Xiaomi. Mój Redmi 3 Pro, kupiony w polskiej dystrybucji na sklepxiaomi.pl ( spolszczone miui 7.1.3.0) nie łączy się z żadną z sieci komórkowych. Próbowałem z kartą sim z tmobile i plus ( micro sim) oraz z play ( nano sim). Telefon widzi karty, ponieważ przy restarcie prosi o podanie PIN, natomiast nie znajduje żadnej sieci, sygnalizuje, że nie jest możliwa rejestracja - ani automatyczna, ani manualna. W ustawieniach telefonu obie ( bądź jedna w zależności od tego, co jest włożone w tackę) karty sim opisane są jako wyłączone. Czy przegapiłem coś oczywistego w ustawieniach, czy może jest to po prostu problem sprzętowy? Dodam, że przez wifi telefon łączy się bez problemu. Wgrali Ci rom na którym ten telefon nie ma prawa prawidłowo działać, chyba z rozpędu, albo niewiedzy, bo taki wgrywają na Redmi 3 i tam działa. Na Redmi 3 pro właśnie nie działają karty SIM i czytnik linii. Od kilku dni jest nowa przeróbka romu eu 6.5.12 który możesz wgrać na ten telefon, ale najpierw bym się z nimi skontaktował i wyjaśnił dlaczego wgrali ten rom i czy możesz wgrać inny. Tu masz na temat romu o którym piszę:
mickey Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Opublikowano 31 Maja 2016 Hej, dziękuję za diagnozę i receptę. Niestety pojawia się problem z wgraniem nowego romu, MISuite stwierdza, że mój telefon nie jest obsługiwany a próba instalacji za pomocą MiFlash kończy się komunikatem "remote device i locked. Cannot flash images" Co robię nie tak?
cukru Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Próbujesz wgrać rom przez MiFlash w trybie fastboot, który przy zablokowanym bootloaderze nie działa. Musisz wejść w tryb download.
mickey Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Opublikowano 31 Maja 2016 7 minut temu, cukru napisał: Próbujesz wgrać rom przez MiFlash w trybie fastboot, który przy zablokowanym bootloaderze nie działa. Musisz wejść w tryb download. Ruszyło, wielkie dzięki! Dam znać o efektach końcowych.
mickey Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 Wszystko poszło znakomicie. Dzięki za pomoc jeszcze raz!
Rekomendowane odpowiedzi