Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zainteresowałem się tym całym VR za pomocą telefonu i testując jak mój Redmi sobie z tym radzi, zauważyłem, że przy oglądaniu filmów 360 na YT ruchy obracające kamerę nie są płynne, sam filmik idzie ładnie w 1080p 60 klatek ale jak poruszam telefonem to idą przycinki animacji jakby coś nie było w porządku z żyroskopem.

Więc moja prośba czy może to ktoś przetestować na swoim Redmi, abym mógł być pewien, że coś jest uszkodzone? Albo po prostu mam coś źle ustawione?

Opublikowano (edytowane)

Znany bug. Wyłącz automatyczną regulację jasności albo wejdź do dobrze oświetlonego pomieszczenia.

Edytowane przez rzadzu
Opublikowano (edytowane)

A no faktycznie wyłączenie auto jasności pomogło, dzięki wielkie.

Tak przy okazji jakie gogle są najlepsze do tego telefonu? I czy w ogóle jest sens, ponieważ z tego co czytam to telefon musi mieć rozdzielczość 2k a Redmi ma tylko 1080p.

Edytowane przez pivor
Opublikowano
4 minutes ago, pivor said:

A no faktycznie wyłączenie auto jasności pomogło, dzięki wielkie.

Tak przy okazji jakie gogle są najlepsze do tego telefonu? I czy w ogóle jest sens, ponieważ z tego co czytam to telefon musi mieć rozdzielczość 2k a Redmi ma tylko 1080p.

Czy ja wiem czy musi mieć 2k. Na googlach typu google cardboard nie widać żadnej różnicy (testowałem na lg g3 i xperia z2).
Różnica jest pewnie na lepszych googlach, ale jak dla mnie na razie jest to bajer, a owe google leżą i się kurzą.
Pierwsze wrażenie jest super, ale po 30min się znudzi, a i lepszego zastosowania to nie ma na razie.

• Like 1
Opublikowano
1 minute ago, kubau2 said:

Czy ja wiem czy musi mieć 2k. Na googlach typu google cardboard nie widać żadnej różnicy (testowałem na lg g3 i xperia z2).
Różnica jest pewnie na lepszych googlach, ale jak dla mnie na razie jest to bajer, a owe google leżą i się kurzą.
Pierwsze wrażenie jest super, ale po 30min się znudzi, a i lepszego zastosowania to nie ma na razie.

Widziałem fajne zastosowanie, gdzie gościu oglądał za pomocą telefonu i programu na komputer filmy tak jakby siedział w kinie, ustawia się scenerie typu sala kinowa która automatycznie dopasowywuje film z pliku avi do ekranu w "wirtualnym kinie" i przy dobrych słuchawkach i wygodnym fotelu można faktycznie odnieść wrażenie oglądania filmu jak w prawdziwym kinie.

Opublikowano
22 hours ago, pivor said:

Widziałem fajne zastosowanie, gdzie gościu oglądał za pomocą telefonu i programu na komputer filmy tak jakby siedział w kinie, ustawia się scenerie typu sala kinowa która automatycznie dopasowywuje film z pliku avi do ekranu w "wirtualnym kinie" i przy dobrych słuchawkach i wygodnym fotelu można faktycznie odnieść wrażenie oglądania filmu jak w prawdziwym kinie.

Hehe, też widziałem, ale to są specjalne google dedytkowane do kompa. Z takimi na smartfona można pobawić się trochę programem "trinus vr" żeby pograć w gry, jednak i do tego się to nie nadaje. W końcu głową nie obrócimy 360 stopni.

Ten wirtualny pulpit też mi się spodobał, ale pytanie jak długo można tego używać. Bo wątpię że 5h na głowie by się to trzymało.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...