Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

zakupiłem telefon z allegro tzn Mi5 High. Od razu była zainstalowana wersja softu 7.3.2.0.0 (MIUI Global 7.3), jest jezyk polski i prawie wszystko ok, oprócz tego, że przy kliknięciu w "Kontakty" lub "telefon" wyrzuca mnie i pojawia się taka informacja jak na zdjęciu.

IMG_5154.JPG

Opublikowano

Spruboj wyczyścić pamięć tej aplikacji np przy pomocy rom Toolbox , bo dostajesz zwykły fc,pewnie ktoś wgral wyższy nr bez vipe

wyciosane z RN3P

Odrazu ściągnij sobie mi flash(najnowszy) bo zaczynasz maraton przygód z xiaomi

wyciosane z RN3P

Opublikowano

Ja chwilowo na to nie mam czasu ale jeśli już to raczej wgram MIUI.eu albo Chinola ;P
Wrzucam zdjęcie z info o systemie tak w razie w ;P

Screenshot_2016-05-26-14-43-06_com.android.settings.png

Opublikowano

Wyczyszczenie pamięci nic nie pomogło, nie mogę również zrobić restaru fabrycznego, bo otrzymałem telefon który od razu miał założone konto Xiaomi i nie mam hasła..

IMG_5157.JPG

IMG_5158.JPG

Opublikowano

Bezsensowne jest sugerowanie czyszczenia cache czy data. Tu trzeba odblokować bootloader i wgrać rom xiaomi.eu. Tyle. Przecież jak byk macie, że ta wersja to syf.

Z MI Note

Opublikowano

No... Fastboot oem device-info

Albo wgraj cokolwiek przez fastboota albo przejdź do recovery przez adb reboot recovery.

Z MI Note

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam za głupie pytania ale skąd sciągnąć fastboot bo pewnie nie z google play? Jest to mój pierwszy telefon Xiaomi i na Adroidzie.

Edytowane przez BlackHedron
Opublikowano

Chciałem spróbować zainstalować oryginalny soft chiński/angielski według kroków poniżej, ale pojawia się taki błąd jak na zdjęciu. Nie zależy mi aby telefon miał język polski, ponieważ zanim zaakceptują mi w Chinach możliwość odblokowania romu (pisaliście, że czas oczekiwania od 7-10dni, już zrobiłem to według waszych wytycznych) nie będę mógł używać "telefonu" i "kontaktów" a jest mi to niezbędnę. Czy jest jakaś inna opcja aby zainstalować stabilna podstawową chińską (z językiem angielskim) wersję czy do tego też muszę to wszystko odblokowywać aby działo wszystko bez zarzutów?

1. Instalacja china dev rom (opcjonalne)

1. Na pulpicie znajdujemy aplikację Updater
  2. Naciskamy 3 kropki w prawym górnym rogu i wybieramy "Choose update package"
  3. Znajdujemy plik zip z romem dev
  4. UWAGA: instalacja romu dev usunie dane z pamięci telefonu (factory reset)

IMG_5160.JPG

IMG_5161.JPG

Zrzut ekranu 2016-05-26 o 20.37.22.png

Opublikowano (edytowane)

Pobierasz rom do flashowania przez fastboot 
http://en.miui.com/thread-280289-1-1.html

W w/w linku będzie odnośnik do pobrania MiFlash.exe

Tutaj instrukcja do MiFlash:

Jak będziesz miał problem to pisz ;)

Ja pobieram właśnie China rom (4 raz bo mam jakieś błędy CRC - "kocham" Netię)

Jeśli się mylę to niech mnie ktoś szybko poprawi ;P

Chyba nie pójdzie O.o
2016-05-26_21h58_22.png

Dobra MiFlash bez odblokowanego bootloadera nic nie da xd

Jeśli chodzi o wgranie romu spod systemu to mam ten sam problem co kolega powyżej ;/
Jakieś pomysły ktoś ? 

_________________________________________________________________________________

Dobra, działam dalej.
Pobrałem Mi PC suite, uruchomiłem telefon kombinacją PWR ON + VOL(+) i aktualizuje :o
2016-05-26_22h16_00.png

"g" zjedli xD

2016-05-26_22h31_43.png

Efekty niebawem :o

UDAŁO SIĘ ! Dialer działa :)

Edytowane przez DanteX
Opublikowano (edytowane)

Instrukcja obrazkowa: 

Screenshot_2016-05-27-21-03-49_com.miui.home.pngScreenshot_2016-05-27-21-04-09_com.xiaomi.market.pngScreenshot_2016-05-27-21-04-23_com.xiaomi.market.pngScreenshot_2016-05-27-21-04-35_com.xiaomi.market.png

Następnie uruchamiasz tą aplikację co się zainstaluje i tam myślę, że już sobie dalej poradzisz mimo krzaków ;)

Edytowane przez DanteX
Opublikowano (edytowane)

Usuń wszystkie konta google i dodaj ponownie.
Albo przywróć ustawienia fabryczne, zainstaluj google play i na końcu zaloguj się ;P

Edytowane przez DanteX
Opublikowano

Mam problem podczas tego kroku:

3. Instalacja recovery

Windows:

• Pobieramy i rozpakowujemy w dowolnym miejscu MIUIPolska_instalator_recovery
  • Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w rozpakowanym katalogu instalatora MIUIPolska
  • Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora)
  • Wpisujemy: Flash_TWRP.bat

zrobiłem odblokowanie bootloadera, potem sciagnełem MIUIPolska_instalator_recovery oraz Miui polska rom, ustawiłem zgodnie z wytycznymi na zdjeciu debugowanie i teraz mam skopiować plik twrp do folderu głownego. Skąd skopiować? skoro w pliku rozpakowanym recowery jest tylko plik z końcówką bat. oraz ciągle jest napisane brak połączenia.

IMG_20160602_151713.jpg

Opublikowano (edytowane)

Użyj TEJ instrukcji i najlepiej metodę 1, po czym zrób update do najnowszej wersji dev. Ja tak zrobiłem bez żadnych problemów.

Edytowane przez DanteX
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...