BlackHedron Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Witajcie, zakupiłem telefon z allegro tzn Mi5 High. Od razu była zainstalowana wersja softu 7.3.2.0.0 (MIUI Global 7.3), jest jezyk polski i prawie wszystko ok, oprócz tego, że przy kliknięciu w "Kontakty" lub "telefon" wyrzuca mnie i pojawia się taka informacja jak na zdjęciu.
skay77 Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Spruboj wyczyścić pamięć tej aplikacji np przy pomocy rom Toolbox , bo dostajesz zwykły fc,pewnie ktoś wgral wyższy nr bez vipe wyciosane z RN3P Odrazu ściągnij sobie mi flash(najnowszy) bo zaczynasz maraton przygód z xiaomi wyciosane z RN3P
DanteX Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Ja mam ten sam problem. Wyczyszczenie danych nie pomaga.
Eragon Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Zainstalujcie MIUI.eu..... a przynajmniej chińską stable lub dev.
skay77 Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 A odmiany vipe data vipe cache próbowaliście wyciosane z RN3P
DanteX Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Ja chwilowo na to nie mam czasu ale jeśli już to raczej wgram MIUI.eu albo Chinola ;P Wrzucam zdjęcie z info o systemie tak w razie w ;P
skay77 Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Ja byłem na dev china teraz na miui polska ale nie spotkałem się z tym problemem wyciosane z RN3P
skay77 Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Proszę https://framapic.org/U61AUPMdoR77/diwlJy4ULyXP wyciosane z RN3P
BlackHedron Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 Wyczyszczenie pamięci nic nie pomogło, nie mogę również zrobić restaru fabrycznego, bo otrzymałem telefon który od razu miał założone konto Xiaomi i nie mam hasła..
Acid Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Bezsensowne jest sugerowanie czyszczenia cache czy data. Tu trzeba odblokować bootloader i wgrać rom xiaomi.eu. Tyle. Przecież jak byk macie, że ta wersja to syf. Z MI Note
BlackHedron Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 a można sprawdzić czy Bootloader został już zrobiony?
Acid Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 No... Fastboot oem device-info Albo wgraj cokolwiek przez fastboota albo przejdź do recovery przez adb reboot recovery. Z MI Note
BlackHedron Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 (edytowane) Przepraszam za głupie pytania ale skąd sciągnąć fastboot bo pewnie nie z google play? Jest to mój pierwszy telefon Xiaomi i na Adroidzie. Edytowane 26 Maja 2016 przez BlackHedron
BlackHedron Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 Chciałem spróbować zainstalować oryginalny soft chiński/angielski według kroków poniżej, ale pojawia się taki błąd jak na zdjęciu. Nie zależy mi aby telefon miał język polski, ponieważ zanim zaakceptują mi w Chinach możliwość odblokowania romu (pisaliście, że czas oczekiwania od 7-10dni, już zrobiłem to według waszych wytycznych) nie będę mógł używać "telefonu" i "kontaktów" a jest mi to niezbędnę. Czy jest jakaś inna opcja aby zainstalować stabilna podstawową chińską (z językiem angielskim) wersję czy do tego też muszę to wszystko odblokowywać aby działo wszystko bez zarzutów? 1. Instalacja china dev rom (opcjonalne) Na pulpicie znajdujemy aplikację Updater Naciskamy 3 kropki w prawym górnym rogu i wybieramy "Choose update package" Znajdujemy plik zip z romem dev UWAGA: instalacja romu dev usunie dane z pamięci telefonu (factory reset)
DanteX Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 (edytowane) Pobierasz rom do flashowania przez fastboot http://en.miui.com/thread-280289-1-1.html W w/w linku będzie odnośnik do pobrania MiFlash.exe Tutaj instrukcja do MiFlash: Jak będziesz miał problem to pisz Ja pobieram właśnie China rom (4 raz bo mam jakieś błędy CRC - "kocham" Netię) Jeśli się mylę to niech mnie ktoś szybko poprawi ;P ________________________________________________________________ Chyba nie pójdzie O.o Dobra MiFlash bez odblokowanego bootloadera nic nie da xd Jeśli chodzi o wgranie romu spod systemu to mam ten sam problem co kolega powyżej ;/ Jakieś pomysły ktoś ? _________________________________________________________________________________ Dobra, działam dalej. Pobrałem Mi PC suite, uruchomiłem telefon kombinacją PWR ON + VOL(+) i aktualizuje "g" zjedli xD Efekty niebawem UDAŁO SIĘ ! Dialer działa Edytowane 26 Maja 2016 przez DanteX
BlackHedron Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 Czyli sciągnąłeś Mi PC Suite i zrobiłeś to przez ten program? Tylko tyle? Pytanie podstawowe czy jest opcja aby to zrobić przez Maca ?
DanteX Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Żebyś wiedział, tylko tyle xD No i po instalacji factory reset oczywiście Nie wiem, czy na macu ogarniesz ;P
BlackHedron Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 Udało się i wersja softu chińskiego wszystko działa teraz czekam na zgodę na wgranie PL ale to na spokojnie
DanteX Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Ja się tak namęczyłem wczoraj a to tak błahe jest xd
BlackHedron Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 jednak nie, jak klikam w wyszukiwarkę aby wpisać coś lub w wiadomośći to nie pojawia się klawiatura... jak u ciebie?
DanteX Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 U mnie klawa działa, a którą wybrałeś ? Ja i tak zainstalowałem Swiftkey, ale ta systemowa mi też działała
BlackHedron Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 mówisz o settings->additional settings-> Language&input->Currenty keyboard? bo do tej opcji właśnie nie mogę wejść
BlackHedron Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) teraz już działa po ustawieniach fabrycznych Edytowane 27 Maja 2016 przez BlackHedron
BlackHedron Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 Teraz mam inny problem Jak zainstalować jakiekolwiek aplikacje gdy nie mam google play? Bądź czy jest możliwość zainstalowania Google play?
DanteX Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Instrukcja obrazkowa: Następnie uruchamiasz tą aplikację co się zainstaluje i tam myślę, że już sobie dalej poradzisz mimo krzaków Edytowane 27 Maja 2016 przez DanteX
BlackHedron Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 Dzięki udało się zainstalować google play ale teraz kolejny problem już się przyzwyczajam.. co bym nie próbował zainstalować pojawia się błąd:
DanteX Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Usuń wszystkie konta google i dodaj ponownie. Albo przywróć ustawienia fabryczne, zainstaluj google play i na końcu zaloguj się ;P Edytowane 27 Maja 2016 przez DanteX
BlackHedron Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 Możesz podpowiedzieć jak to zrobić :)?
DanteX Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Settings > Other accounts > Google i na dole masz MORE
BlackHedron Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2016 Mam problem podczas tego kroku: 3. Instalacja recovery Windows: Pobieramy i rozpakowujemy w dowolnym miejscu MIUIPolska_instalator_recovery Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w rozpakowanym katalogu instalatora MIUIPolska Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Wpisujemy: Flash_TWRP.bat zrobiłem odblokowanie bootloadera, potem sciagnełem MIUIPolska_instalator_recovery oraz Miui polska rom, ustawiłem zgodnie z wytycznymi na zdjeciu debugowanie i teraz mam skopiować plik twrp do folderu głownego. Skąd skopiować? skoro w pliku rozpakowanym recowery jest tylko plik z końcówką bat. oraz ciągle jest napisane brak połączenia.
DanteX Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Użyj TEJ instrukcji i najlepiej metodę 1, po czym zrób update do najnowszej wersji dev. Ja tak zrobiłem bez żadnych problemów. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez DanteX
BlackHedron Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) ogarnięte Edytowane 4 Czerwca 2016 przez BlackHedron
Rekomendowane odpowiedzi