Gorz Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Znalazłem dwa dość irytujące bugi w moim mi5 które występuje zarównow fake romach jak i chińskich stable romach do 7.3.4 i na xiaomi.eu do 7.3.4 włącznie. Po pierwsze przy ustawionej opcji wyłączenia ekranu podczas rozmowy przy uchu przy dłuższej rozmowie telefon nie wybudza się po odsunięciu telefonu od głowy przez co żeby zakończyć rozmowę trzeba normalnie włączyć i odblokować ekran manualnie. Nie pomaga kalibracja czujnika. Zgłosiłem bug na global potwierdziło kilku użytkowników podobno pracują ale przeszły już co najmniej 2 aktualizacje i nic. Drugi maksymalnie w.....cy mnie problem może da się to jakoś zmienić w opcjach ale nie mam pojęcia gdzie. Ponieważ słabo działa opcja flip to silence co też zgłosiłem wyciszam dzwonek połączenia nadchodzącego raz naciskając vol -. Po takiej operacji przy ponownym połączeniu z tego numeru głośność w ustawieniach bez mojego udziału automatycznie zmienia się na maksymalną. W przypadku jak nie wyciszę nadchodzącego połączenia przez vol - to i tak następne połączenie dzwoni z maksymalną głośnością przy czym w ustawieniach głośności nic się nie zmienia w tym przypadku. Wydaje mi się żę dzwonek w tym przypadku narasta stopniowo do maksa. Czy ktoś wie jak to zmienić bo tak wpieniam otoczenie włącznie z rodziną że niedługo rozwalą mi tą mi5.
dylon Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Pierwszy problem też mam na każdym romie jaki sprawdzałem. Najlepiej działa na xiaomi.eu 7.2.13 stable bo tutaj w połowie przypadków działa poprawnie Co ciekawe, najczęściej działa poprawnie (ale nie zawsze) przy długich rozmowach, których czas przekracza czas wyłączenia ekranu. (u mnie 1 min). Po rozmowach krótszych niż ta 1 min. najczęściej (ale tez nie w 100%) ekran już się nie wybudza...
Gorz Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 W którym miejscu ustawia się czas wygaszania ekranu? Nie mogę wygrzebać tego w menu
grizzly Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 2 godziny temu, Gorz napisał: W którym miejscu ustawia się czas wygaszania ekranu? Nie mogę wygrzebać tego w menu Uśpienie w profilach baterii?
Gorz Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Jak nie odbiorę połączenia przychodzącego głośność dzwonka narasta do maxa i tak zostaje tak nawet w ustawieniach - następne połączenie dzwoni już z maksymalną głośnością od pierwszego dzwonka. Podobnie jak wyciszę połączenie nadchodzące przez jedno naciśnięcie Vol minus automatycznie w ustawieniach przestawia się głośność dzwonków i powiadomień na max. Po każdym nieodebranym połączeniu muszę ręcznie zmniejszać głośność dzwonka w ustawieniach inaczej jest dramat. Nigdzie nie mogę znaleźć opcji która pozwala wyłączyć ten narastający dzwonek. Nie jest to raczej problem sprzętowy ale programowy. Ludzie litości może jednak ktoś na to poradzi wrzuciłem temat na miui global i na xiaomi.eu i nic. Mam obecnie xiaomi.eu stable 7.3.4.0 ale we wcześniejszych romach w tym fake i w china stable był ten sam problem. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Gorz błąd
Gorz Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Po aktualizacji na xiaomi.eu 7.5.6.0 stable problem automatyczniej zmiany głośności dzwonka zniknął. Niestety wybudzanie ekranu przy dłuższych rozmowach nadal szwankuje. Ciekawe czy doczekam się poprawy ten bug potwierdziło sporo osób na MIUI global i sporo wody upłynęło od tego czasu.
treve Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) PROBLEM Z WYBUDZANIEM EKRANU ROZWIĄZANY (przynajmniej u mnie) SOFT: MI5 MIUI 8.2.2.0 Stable POWÓD: Problemem jest zawieszający się sensor ruchu. Wystarczy go ponownie skalibrować. ROZWIĄZANIE: 1. Wybieramy numer: *#*#6484#*#* 2. Pojawia nam się menu z którego wybieramy 9. Proximity Sensor 3. Postępujemy zgodnie z instrukcją 4. Naciskamy PASS 5. Wychodzimy z menu. 6. GOTOWE!INNE MOŻLIWE ROZWIĄZANIA: - Jeżeli masz szkło osłaniające na ekran, wystarczy żeby lekko nachodziło na czujnik (Po lewej od głośnika na górze) żeby ten wykrywał że jest zasłonięty. Sprawdź przy kablibracji czy od razu pokazuje ci 0.0 zamiast innej liczby. Jeżeli tak jest to usuń szkło osłaniające. - Sprawdź czy nie masz programów do zarządzania baterią i wygaszania. Jeżeli tak to usuń je. - Edytowane 16 Maja 2017 przez treve rozwiązanie problemu
Rekomendowane odpowiedzi