Skocz do zawartości
  • 0

DLNA w Xiaomi Mi-1s

pbgalaxy

Pytanie

Opublikowano

Czy jest, możliwość uruchomienia w Mi-1S, trybu DLNA, lub czy w jakikolwiek inny sposób można oglądać multimedia z tego telefonu bezprzewodowo na telewizorze?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

No to nie masz takich rzeczy. MI1 jeszcze nie obsługiwał tych standardów.

Możesz jedynie wykorzystać aplikacje z Google Play działające po sieci WiFi np xbmc, media remote. Trochę tego jest ale telewizor powinien być podłączony do jakiegoś sprzętu komputerowego.

• 0
Opublikowano

Acha, czyli wystarczy aplikacja, bo myślałem, że musi być jakis układ scalony w telefonie czy inne dodatkowe karty wifi, więc nie instalowałem niczego. Poszukam i poinstaluję.

• 0
Opublikowano

No nie do końca... Aby połączyć sobie telefon z telewizorem bezpośrednio wykorzystujesz Wi-Fi Display (bezprzewodowy przekaz obrazu na telewizor). Telefon i TV musi wspierać tę technologię. Jednak MI-1 nie ma tej funkcji po prostu. Dopiero mój MI-2 tak ma. To co ja zaproponowałem to nie jest dokładnie to co chcesz, bo to jest rozwiązanie "na około". Czyli najpierw musisz mieć TV z funkcją zwykłego Wi-Fi podpięty pod domową sieć, albo podpięty pod TV komputer lub jakiś media center na Androidzie. I wtedy instalujesz aplikację na smartfonie, która wykrywa w domowej sieci ten telewizor albo komputer pod TV z zainstalowanym jakimś media center np. XBMC na Linuxa czy Androida.

Czyli w pierwszym przypadku masz połączenie bezpośrednie między TV a smartfonem a w drugim przypadku masz połączenie z wykorzystaniem domowej sieci Wi-FI (plus jakiś komputer lub Android media box pod TV).

• 0
Opublikowano

Dzięki za instrukcje - zainstalowałem na telefonie program MediaServer i telewizor widzi multimedialne pliki z telefonu jako DLNA serwer. Tak jak ACID mówiłeś, telefon i telewizor muszą być podpięte do tej samej sieci WIFI, wówczas śmiga OK !

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...