Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć jestem świeżym posiadaczem Xiaomi Redmi Note 2 – 2/16GB LTE. Chciałem dokonać aktualizacji Miui. Po ściągnięciu tej właśnie wersji uruchomiłem w telefonie aktualizację. Niby poszło OK ale telefon się nie uruchamia swieci jedynie logo Mi i po chwili wibracji ponownie się resetuje. Proszę o pomoc co mogę zrobić. Pozdrawiam!     ps przepraszam administratorów za złe ulokowanie tematu. Proszę ew. o zmianę i wyrozumiałość

Edytowane przez Ariesnet
Opublikowano

Wyjmij baterie i włącz wciskajac volume + i power. Tak wejdziesz w recovery. Tam zrob factory reset i zobacz czy pomoże. Warto sciagnac jeszcze raz rom na karte sd. I upewnij sie ze masz właściwy dla twojego telefonu!

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Opublikowano

Fastboot jest tylko komp go nie widzi ,zobacz w menadżerze urządzeń pod jakim nazwa istnieje?

wyciosane z RN3P

Właśnie ściągnij najnowszy mi flash on zainstaluje wszystkie stery łącznie z Qualcom

wyciosane z RN3P

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

Bardzo proszę o poprawę nazwy wątku bo nie bardzo sobie z tym radze tak samo jak z poprawnym uruchomieniem telefonu bo jeszcze sobie z tym nie poradziłem.

Proszę o nie zamykanie tego wątku. Pozdrawiam

Opublikowano

Pospieszyłem się i wrzuciłem do telefonu aktualizacje xiaomi.eu_multi_wt86047_6.5.19_v7-5.1.zip  bez rozpakowywania. Teraz telefon tak jak pisałem wcześniej uruchamia się pokazuje się logo Mi i tyle. Powiem tylko ze  Fastboot uruchamia si.Nie wiem tylko co dalej mogę zrobić żeby dalej cieszyć się sprawnym telefonem. Bardzo proszę o pomoc

Opublikowano
2 minuty temu, Ariesnet napisał:

Pospieszyłem się i wrzuciłem do telefonu aktualizacje xiaomi.eu_multi_wt86047_6.5.19_v7-5.1.zip  bez rozpakowywania. Teraz telefon tak jak pisałem wcześniej uruchamia się pokazuje się logo Mi i tyle. Powiem tylko ze  Fastboot uruchamia si.Nie wiem tylko co dalej mogę zrobić żeby dalej cieszyć się sprawnym telefonem. Bardzo proszę o pomoc

Przede wszystkim pobierz dobrą wersje romu bo ta jest o ile się nie mylę do redmi 2 a nie do redmi note 2. Musi mieć nazwę hermes zamiast wt86047.

Opublikowano

Dziękuję za podpowiedz! Chyba się już do końca pogubiłem. Możesz mi podać ścieżkę dostępu dla odpowiedniego ROMu. Będę wdzięczny. A potem co mam zrobić dalej?

Z góry dzięki

Chyba mam

• MIUI 6.5.19
  • Android 5.0.2
  • Rozmiar 649MB
  • Codename hermes
Opublikowano
Przed chwilą, Ariesnet napisał:

nie nie mam...

nie nie mam...

nie nie mam...

Mi recowery?

Opublikowano

jak się za to zabrać?

Spróbuj wejść w recowery czyli odwrotnie niż w fastboot(vol- albo vol+ i Power) i napisz co masz mi recowery czy twrp

Opublikowano

w jedną stronę czyli - i Power uruchamia sie fastboot a w drugą stronę tylko logo MI

w kółko wibruje na moment i pojawia sie logo Mi po czym gaśnie i tak w kółko

Opublikowano
1 minutę temu, Ariesnet napisał:

w jedną stronę czyli - i Power uruchamia sie fastboot a w drugą stronę tylko logo MI

Trzymaj vol+ i Power do czasu aż zawibruje a potem puść Power cały czas trzymając vol+

Opublikowano

Dzięki Ci kolego za poświęcony czas. Poczytam i jak czas pozwoli spróbuje sobie jakoś poradzić. Pewnie się jeszcze do Ciebie zwrócę! Dziękuję jeszcze raz!

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...