Siekier Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Witam serdecznie, Posiadam 5tke 64gb Prime. Wszystko pieknie dziala i smiga i jest super... bateria trzyma 2 dni. Mui versja 7.3.3 Stable China. Generalnie wszystko byloby super gdyby nie jedna rzecz. Dzwoni do mnie ktos na whatsuppa i ja wiem ze on dzwoni ale telefon wogole nie reaguje... Tak samo sytuacja z Facebook MSG hangout i innymi internetowymi apkami. Wylaczylem wszelkie ograniczenia ktore muii chce uruchamiac aby nie bylo zadnej aktywnosci . Jednak gdy apka nie jest na liscie gdy klikniemy prawy klawisz (lista apek w tle) to wowczas nie dostane zadnych infromacji. Kiedys mialem Nexus5 i tam mialem Cataclysm rom i pomimo ze wylaczalem apki z listy to caly czas wszystkie powiadomienia przychodzily... Ciekawa sprawa jest taka ze Gmail nigdy nie jest w tle wlaczony ale emaile przychodza momentalnie... Zatem ma ktos jakis pomysl na to co moge zrobic?? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Tak, było o tym na forum milion razy. Podpowiedź, coś z inteligentnym oszczędzaniem. I jeszcze jedno, pisz po polsku ok ? Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siekier Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Mozna zatem prosic o jakies wskazowki. Co masz na mysli mowiac po polsku? Polskie znaki? Co do oszczedzania to co dokladnie chcialbys wiedziec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Dobra, może pisz spokojniej i mniej chaotycznie bo trzeba się domyślać o co Ci chodzi. Wyłącz ograniczenia w opcji Inteligentne oszczędzanie baterii. Do tego oczywiście autostart aplikacji, kłódka i pływające okna dla powiadomień. Wysłane z MI5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siekier Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Sorki mozliwe... robie kilka rzeczy na raz i moze faktycznie cos jest na rzeczy. Wszystko mam powylaczane. Aplikacje same tez sa ustawione aby nie byly blokowanie w tle. Mam np taka apke Auto Speaker. Gdy dzwonie do kogos i sluchawke od ucha odsune to wlacza sie glosnik automatycznie. Jednak dzieje sie tylko wtedy gdy apke Auto speaker uruchomie przed dzwonieniem. Natomiast gdy ta apke mam niby uruchomiane w tle i chce dzwonic po 10min to juz glosnik sie nie wlaczy gdy odsune sluchawke od ucha... Mam wrazenie jakby system ciagle monitorowal apki i po pewnym czasie usuwal apki z dzialania w tle... Co do inteligentnego oszczedzania to ustawilem sobie aby o okreslonej godzinie telefon przechodzil w tryb marathon. Natomiast co zauwazylem ze warto ustawic sobie swoj profil zamiast default na swoj osobisty profil bo wowczas przelaczanie z Marathonu do mojego dziala duzo lepiej i wlaczaja sie faktycznie wszystkie funkcje ktore chce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 To jeszcze raz i ostatni za razem. Kłódka na aplikacjach założona ? Aplikacje dodane do autostartu ? Pływające okna ewentualnie włączone ? Inteligentne oszczędzanie baterii wyłączone ? Przy czym to ostatnie nie ma nic wspólnego z przełączaniem profilu na marathon czy inne. Mam tak ustawione ING, Whatsup, Skype, mbank, Librus, Wake on gesture. Wszystko śmiga, nic nie ubija. Wysłane z MI5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siekier Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Hehe, widze ze moje poczatki tutaj za dobre nie sa. Dopiero po czasie przeczytalem twojego posta gdzie wszystko opisujesz. Tak, wszystko tak zrobilem jak proponujesz. Zobaczymy co teraz z tego wyjdzie. Ciekawy jestem jak to wplynie na moje zuzycie baterii. Niemniej dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Spokojnie, nie wpłynie znacząco Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siekier Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Widzsz dzisiejszy dzien spedzam na walczeniu z roznymi drobnymi rzeczami... oprocz wlasnie problemow z telefonikiem to mam jeszcze problem z kluczykiem do samochodu... Za cholere nie moge dojsc o co chodzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DobryTerry Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 mam taki sam problem, zrobiłem tak ja tutaj doradzono i nic nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staszek96 Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Spróbuj jeszcze wyczyścić dane w ustawieniach aplikacji we wszystkich tych aplikacjach które się nie aktualizują. Wyczyszczenie danych często rozwiązuje wiele problemów z działaniem telefonu, polecam o tym pamiętać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siekier Posted May 16, 2016 Author Share Posted May 16, 2016 Dobry, Skoro tutaj mi pomogli to i ja postaram sie pomoc tobie. Przedewszystkim napisz o jakie aplikacje ci chodzi. Warto wiedziec z czym walczymy. Ja wiem ze whatsupp nie dzialal a teraz smiga tak samo Auto Speaker (notabene super apka ktora dziala tak samo jak w cataclysm rom w ustawieniach romu). Z mojego doswiadczenia widze ze przedewszystkim nalezy ustawic te apki w autostarcie. To jest podstawa. Nastepnie jest postawic na nich klodke. Testowalem z kompletnym wylaczonym SAVING POWER IN BACKGROUND. Dzialalo, Jednak teraz (znaczy sie od wczoraj wieczora) wrocilem do zaawansowanego oszczedzania energii i wybieram apki ktore maja miec 0 restrykcji... Tam tez ustawilem te apki na ktorych mi zalezalo. Reszta bowiem nie jest super wazna wiec moze sie usmiercac po wylaczonym ekranie. Efekt koncowy jest taki ze ladowalem wczoraj poznym wieczorem telefon do 100% rano ok 6.40 mialem 96% (aha mam ustawiony tryb maraton na noc i ok 6.40 wlacza sie moj wlasny profil (nie domyslny) . 30 minut w lozeczku poczytane , potem w pracy emaile, zdjecia, wrzucanie na driva, wyliczania... po pracy fakt malo uzywalem teraz mam 47%. Zatem no ja osiagnalem maxa co chcialem. Daj znac dobry jak kombinowales i moze cos przeoczyles.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 (edited) Witam, Podłączę się pod temat. Mam podobny problem jak kolega @Siekier, z tym że kiedy używam nawigacji - program AutoMapa - to MIUI nagle zabija proces i telefon wraca do pulpitu. Jeśli chodzi o ustawienia to w "Inteligentnym oszczędzaniu", "zachowanie aplikacji w tle" mam ustawione na "Bez ograniczeń". Postawiłem także kłódkę na automapie i jest ona wyświetlana w ostatnich aplikacjach dopóki jej sam nie zabije. Dość irytujący problem, bo często jeżdżę z nawigacją, a nie raz było tak że musiałem po 3 razy ją ustawiać od wyjazdu spod domu. Dodatkowo po wyłączeniu, jak odpalam spowrotem z ostatnich aplikacji, to nie pamięta ustawionego punktu i trzeba na nowo wszystko wklepywać (po wpisaniu przestaje gadać komunikaty) - z tego wynika, że czyści pamięć podręczną. ROM jakiego aktualnie używam to xiaomi.eu 6.5.12 i tak było na każdym poprzednim, włącznie z China Stable. Edited May 18, 2016 by johnny1836 Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Mam podobnie z automapa. Jak zrobić by nie zamykało automapy? Wysłane z Xiaomi Redmi 3 Pro przez Tapatalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siekier Posted November 7, 2016 Author Share Posted November 7, 2016 A optymalizacje miui macie wylaczona?? Ja na Dev China jade. Wszystko smiga...Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts