Staszek96 Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 Hej, zasadniczo mam dwa problemy z tym telefonem, związane są one z podłączeniem telefonu do komputera po kablu usb. Po pierwsze telefon zawsze podłącza się w trybie ładowania baterii a nie nośnika pamięci (MTP) - jak to domyślnie na stałe zmienić? Po drugie mam problem z dostępem do plików - widzę je ale też nie wszystki i nie mogę kopiować, zrywane jest połączenie i popełniane są błędy, najczęściej nawet nie zaczyna transferu, proces w Windows zawiesza się na etapie "Trwa kopiowanie". Czy ktoś z was zauważył podobne problemy lub zna ich rozwiązanie? Telefon ma wgrany najnowszy soft MiuiPolska (6.5.12) na laptopie jest Windows 10 64bit
Staszek96 Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Opublikowano 14 Maja 2016 Wygląda na to, że problem jest z tym cienkim kablem USB-C od Xiaomi, bo tak się składa, że mam inny grubszy kabel usb type-c i w połączeniu z nim jest wszystko w porządku - pliki kopiują się i wyświetlają Ale nadal nie rozwiązuje to kwestii ustawienia tak, aby MI5 domyślnie łączył się jako pamięć a nie ładowanie...
szuszf0l Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Dnia 14.05.2016 o 22:07, Staszek96 napisał: Wygląda na to, że problem jest z tym cienkim kablem USB-C od Xiaomi, bo tak się składa, że mam inny grubszy kabel usb type-c i w połączeniu z nim jest wszystko w porządku - pliki kopiują się i wyświetlają Ale nadal nie rozwiązuje to kwestii ustawienia tak, aby MI5 domyślnie łączył się jako pamięć a nie ładowanie... Mam to samo, dzięki za info trzeba w kabel zainwestować, póki co mniejsze pliki wysyłam BT.
Segor Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 Dnia 14.05.2016 o 21:01, Staszek96 napisał: Po pierwsze telefon zawsze podłącza się w trybie ładowania baterii a nie nośnika pamięci (MTP) - jak to domyślnie na stałe zmienić? Pewnie się nie da, bo nie jest to chyba specjalnie uciążliwe, żeby raz po podłączeniu telefonu kliknąć w inny tryb. Zresztą polecam AirDroid i nie używać w ogóle kabli...
Staszek96 Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Opublikowano 20 Maja 2016 26 minut temu, Segor napisał: Pewnie się nie da, bo nie jest to chyba specjalnie uciążliwe, żeby raz po podłączeniu telefonu kliknąć w inny tryb. Zresztą polecam AirDroid i nie używać w ogóle kabli... Co za głupia porada, to sobie doładuj AirDroidem baterię i odblokuj Bootloader
Segor Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 51 minut temu, Staszek96 napisał: Co za głupia porada, to sobie doładuj AirDroidem baterię i odblokuj Bootloader Zanim użyjesz epitetu do określenia czyjejś porady, zastanów się nad epitetem, który powinien określić Twoją logikę... Pytasz o przenoszenie plików i zmianę ustawienia USB z ładowania na inna i dziwisz się, że ktoś Ci podpowiada jak te konkretne problemy obejść. Zapewne gdybyś pytał o ładowanie i bootloader to nie sugerowałbym Ci AirDroida... 1
Rekomendowane odpowiedzi