Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, zasadniczo mam dwa problemy z tym telefonem, związane są one z podłączeniem telefonu do komputera po kablu usb.

Po pierwsze telefon zawsze podłącza się w trybie ładowania baterii a nie nośnika pamięci (MTP) - jak to domyślnie na stałe zmienić?

Po drugie mam problem z dostępem do plików - widzę je ale też nie wszystki i nie mogę kopiować, zrywane jest połączenie i popełniane są błędy, najczęściej nawet nie zaczyna transferu, proces w Windows zawiesza się na etapie "Trwa kopiowanie". Czy ktoś z was zauważył podobne problemy lub zna ich rozwiązanie?

Telefon ma wgrany najnowszy soft MiuiPolska (6.5.12) na laptopie jest Windows 10 64bit

Opublikowano

Wygląda na to, że problem jest z tym cienkim kablem USB-C od Xiaomi, bo tak się składa, że mam inny grubszy kabel usb type-c i w połączeniu z nim jest wszystko w porządku - pliki kopiują się i wyświetlają

Ale nadal nie rozwiązuje to kwestii ustawienia tak, aby MI5 domyślnie łączył się jako pamięć a nie ładowanie...

Opublikowano
Dnia 14.05.2016 o 22:07, Staszek96 napisał:

Wygląda na to, że problem jest z tym cienkim kablem USB-C od Xiaomi, bo tak się składa, że mam inny grubszy kabel usb type-c i w połączeniu z nim jest wszystko w porządku - pliki kopiują się i wyświetlają

Ale nadal nie rozwiązuje to kwestii ustawienia tak, aby MI5 domyślnie łączył się jako pamięć a nie ładowanie...

Mam to samo, dzięki za info trzeba w kabel zainwestować, póki co mniejsze pliki wysyłam BT.

Opublikowano
Dnia 14.05.2016 o 21:01, Staszek96 napisał:

Po pierwsze telefon zawsze podłącza się w trybie ładowania baterii a nie nośnika pamięci (MTP) - jak to domyślnie na stałe zmienić?

Pewnie się nie da, bo nie jest to chyba specjalnie uciążliwe, żeby raz po podłączeniu telefonu kliknąć w inny tryb. Zresztą polecam AirDroid i nie używać w ogóle kabli...

Opublikowano
26 minut temu, Segor napisał:

Pewnie się nie da, bo nie jest to chyba specjalnie uciążliwe, żeby raz po podłączeniu telefonu kliknąć w inny tryb. Zresztą polecam AirDroid i nie używać w ogóle kabli...

Co za głupia porada, to sobie doładuj AirDroidem baterię i odblokuj Bootloader :P

Opublikowano
51 minut temu, Staszek96 napisał:

Co za głupia porada, to sobie doładuj AirDroidem baterię i odblokuj Bootloader :P

Zanim użyjesz epitetu do określenia czyjejś porady, zastanów się nad epitetem, który powinien określić Twoją logikę... Pytasz o przenoszenie plików i zmianę ustawienia USB z ładowania na inna i dziwisz się, że ktoś Ci podpowiada jak te konkretne problemy obejść. Zapewne gdybyś pytał o ładowanie i bootloader to nie sugerowałbym Ci AirDroida...

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...