Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry :D
1. Chodzi o mini jacka.  Ze słuchawkami działa normalnie,  ale z głośnikami i wieża  ma problem (o dziwo kino domowe działało dobrze).  Najpierw przy ruszeniu "pierdziało", ale działało, poczytałem trochę i ponoć miała to być  kwestia paproszka.  Przedmuchałem, chwile było ok, potem z kolejnym podłączeniem nie działało wcale, nagle w pewnym momencie zadziałało,  ale po odłączeniu i podłączeniu już nie.  Dodam,  ze słuchawki działają normalnie. W obydwu przypadkach jest ikonka słuchawek na pasku powiadomień, ale w ustawieniach po kliknięciu "assign buttons" wykrywa lub nie. Sprawdzałem 2 kable, podłączałem inny telefon, sprawdzałem różne aplikacje.  Co robić? 
2. Nie przychodzą powiadomienia "zaloguj do sieci wifi" (ale tylko w jednym centrum handlowym sprawdzałem)
3. Przy robieniu snapa z lampą wszystko znika, a lampa się dalej świeci i trzeba resetować Snapchata.  

system: Miui Global 7.2 | Stable 7.2.5.0(LHOMIDA)
Głównie chodzi mi o punkt pierwszy, bo to dla mnie najważniejsze, z góry dzięki :) 

Opublikowano (edytowane)

Pisał, pisał ;)

W tym temacie:

(+ kilka postów dalej)

I w tym temacie:

I pewnie jeszcze gdzieś.

Edytowane przez rzadzu
Opublikowano (edytowane)

Ale nie w pomocy technicznej, gdzie powinny być 

Jeszcze pytanie mam, masz ten  sam soft co ja?

Edytowane przez meczball
żeby nie spamować
Opublikowano (edytowane)

Dobra, trzeba przy podłączaniu zatrzymać kabel jacka na parę sekund na jeden opór przed włożeniem do końca, a potem wcisnąć i działa. Nie wiem co to za magia :D

Ref. Ktoś ma problem z punktem 2 i wie jak działać?

Teraz w ogóle nie czyta głośników,  żeby działały muszę podpiąć słuchawki i szybko przepiac na głośnikowego jacka,  żeby system myślał,  że to słuchawki są podłączone. Już nawet to nie pomaga 

Edytowane przez meczball
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...