Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Odebrałem wczoraj telefon, zrootowałem i tutaj popełniłem błąd. Usuwałem kilka apek i niestety teraz telefon startuje do loga xiaomi. Nie stety telefon nie uruchamia się dalej.

Próbowałem wgrac rom przez miflash , wykrywa port ale wywala mi jakiś błąd o złej nazwie. Wiem że win 10 nieraz mnie zawodził i własnie zabieram się za telefon na win 7. Próbowałem wgrać twrp przez adb fastboot lecz mimo wykrycia telefonu oraz pomyślnego zakonczenia procesu wgrywania twrp nie ma, pojawia się ekran z "telefonem i kablem usb" Pomoże ktoś? Bootloader pokazuje że odblokowany.

Opublikowano

Temat rzeka i mało danych, jaki rom miałeś? Rzeczywiście kupiłeś z odblokowanym? Mało prawdopodobne i chyba dlatego nie możesz zainstalować TWRP. Jedynie kombinowanie przez MiFlasha Ci pozostaje, nieważne czy Win7, czy 10, ważne żeby były 64 Bit i odpowiedni rom pod MiFlasha. Zajrzyj do Kompendium wiedzy (właśnie przed chwilą podałem tam linka do nowej wersji MiFlash (2).

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bootloader zablokowany. Akurat telefon zrobiłem pod win7 32 bity. Na win 10 64bity dwa dni walczyłem z tematem. Rozumiem  że musze czekać na informacje od xiaomi odnośnie odblokowania bootloadera? Prośbę wysłałem 3 dni temu. Wtedy twrp pewnie się uda dograć.

Edytowane przez To-Masz1980
Opublikowano

Tak, masz ponad tydzień spokoju, ale po otrzymaniu pozwolenia będziesz i tak musiał wgrać chiński rom dev żeby odblokowanie zadziałało, czyli Miflash ponownie w użyciu. (bo rozumiem ze wgrałeś 7.1.3 eu na zablokowany bl)

• Like 1
Opublikowano

Po odblokowaniu zniknie ci obrazek telefonu z kabelkiem i pojawi się chiński androidowy ludzik z napisem fastboot. Tylko jeszcze odpowiednie TWRP. Ja wgrywałem cofface załączonym skryptem i to zawsze mi działało bezproblemowo. A rom to wtedy już dowolny, na pewno będą już nowe rozwojowe wersje MiuiPolska/EU czyli te z numerkami od daty wydania  obecnie 6.4.21 (6.4.28 opóźniony) bo są co tydzień.

• Like 1
Opublikowano

Zgodę otrzymałem. Mam teraz problem z Miflash. Wywala mi błąd nie znana nazwa pliku,etykiety . . . Sprawdzane na dwóch laptopach. Folder z romem na pulpicie. W czym problem?

Opublikowano

Dlaczego  z romem na pulpicie?

Jakim romem? china dev? z jakim rozszerzeniem .tgz?

Jaki ssystem 64 czy 32 bit na tych laptopach?

Jak instalowałeś sterowniki?

itd

Przestudiuj dokładnie kompendium wiedzy w dyskusji ogólnej, tam jest chyba wszystko czasami powtórzone kilka razy.

• Like 1
Opublikowano

No to pierwszy błąd, folder z rozpakowanymi plikami pobranego romu powinien być w katalogu głównym dysku c:

Tylko win64

• Like 1
Opublikowano

Dałem na dysk c. Z zdziwisz się że na 32 bity idzie zrobić. Własnie na starszym lapku z win 7 32 bity eu idzie bez problemu. Może w końcu teraz się uda.

Opublikowano

Nie zdziwię się bo nie wiem jaką wersję MiFlasha wygrałeś. Starsze czasami działały na 32Bit, najnowsza już przy instalacji na win10 32bit krzyczy że nie będzie działać. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mam stable rom, tego spróbuje wgrać. Mam problem. Format  tgz i nie moge tego rozpakować, o co chodzi?

Proszę Cie podaj jaki rom pobrać. Co z tym formatem tgz? Winrara nie widzi tego folderu. Jak to wypakować?

Edytowane przez To-Masz1980
Opublikowano

7zip za darmo i działa, tgz rozpakowje się dwuetapowo, najpierw do .tar potem już masz folder z plikami.

Jak wgrasz stable  to potem przez updater dev już w formacie zip.

Albo od razu poszukaj dev w formacie tgz, tak jest szybciej, ale podobno niektórym nie działa.

• Like 1
Opublikowano

Telefon juz dawno zrobiony. Tak tylko pytałem by uniknąć dodatkowej roboty. Mam inne pytanie. Jak można zapisywać kontakty/numery na sim? Mam wybór na konto xiaomi lub gmail. Nigdzie nie ma opcji przenoszenia na sim lub odwrotnie.

Opublikowano

@To-Masz1980, będąc w książce telefonicznej kliknij lewy, fizyczny przycisk pod ekranem (ewentualnie przytrzymaj - zależne od ustawienia) - wyświetli się dodatkowe podmenu, w którym jest opcja kopiowania kontaktów na kartę SIM.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...