Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukam telefonu do 1000 zł 

Wczoraj sprzedałem swojego Redmi Note 2 16 GB za telefon otrzymałem bardzo dobrą ilość gotówki,zastanawiam się jaki wybrać telefon z ekranem 5.5'' - 6.0'' Cali

Mi Note zapewne ma lepszy aparat i ekran (jakość) ale jak jest z dalszym wsparciem dla tego modelu ?

Na telefonie nie gram w żadne gry ale potrzebuje aby telefon był szybki

Mając Note 2 byłem bardzo zadowolony z jakości ekranu 

Pewnie ktoś zapyta czemu sprzedałem Note 2,sprzedałem go bo otrzymałem bardzo korzystną ofertę kupna tego telefonu i głupotą było nie skorzystać :)

W Note 3 Pro Pro bateria powinna mieć lepsze osiągi niż ta w Mi Note ? 

Szukałem jakiś filmików z porównania tych modeli i nic nie znalazłem :( 

Jeśli by się okazało że mogę wybrać Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime 3 GB to pojawia się pytanie czy 3 GB Ram jest potrzebne ? czy może 2 GB wystarczy ? na NOTE 2,2 GB Ram mi wystarczało nigdy nie było problemów,ale jak w przyszłości może wyglądać sytuacja i może lepiej wybrać te 3 GB ? 

Edytowane przez majdan12
Opublikowano (edytowane)

@tosshi2

Ale w MI Note będzie lepsza wydajność w grach ? oczywiście pytam teoretycznie bo w gry nie gram

Mi Note będzie miał dłuższe wsparcie niż Redmi ? 

Bo Mi Note ma prawie identyczną cenę co 3 GB wersja Redmi 

Czemu ceny obu modeli są do siebie tak zbliżone jak Mi Note to flagowiec ? 

Edytowane przez majdan12
Opublikowano

1.Na redmi note 3 nadal jest podatek od nowości. 2. Minote zadebiutował jakiś czas temu, nieoficjalnie zapowiedziany jest jego następca stąd spadki cen. (zobacz ile teraz kosztuje mi4).

3. Wsparcie będzie miał nie gorsze niż RN3.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak sobie liczyłem ile to Ramu bym potrzebował i jednak 2 GB mi wystarczy,bo na Note 2 przez 6 miesięcy nie było problemu że jest za mało Ram a takie przemyślenia czy warto coś na przyszłość kupić raczej w elektronice są bardzo słabe bo wszytko się może zdarzyć a dopłacać około 170 zł do wersji 3 GB nie jest tyle wartę jak się tego nie będzie używać

To teraz mamy pojedynek między Xiaomi Mi Note 3 GB VS Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2 GB 

Gdybym znalazł jakiś filmik gdzie są porównane te dwa modele to mi było łatwiej zdecydować się 

Opublikowano
@tosshi2

Ale w MI Note będzie lepsza wydajność w grach ? oczywiście pytam teoretycznie bo w gry nie gram

Mi Note będzie miał dłuższe wsparcie niż Redmi ? 

Bo Mi Note ma prawie identyczną cenę co 3 GB wersja Redmi 

Czemu ceny obu modeli są do siebie tak zbliżone jak Mi Note to flagowiec ? 

Jak nie grasz w gry to po co ci ta niesamowita wydajnosc? I liczby w antutu.

Na pewno bedzie mial lepsze wsparcie niz jakikolwiek redmi. Seria mi ma bardzo dobre wsparcie.

Bo jak ktos napisal wczesniej wchodzic bedzie mi note 2 i ceny spadaja. Zobacz ile kosztuje mi note pro, jeszcze niedawno kosztowal 500 dollarow. Redmi note 3 pro jest nowym telefonem.

Ja osobiscie mam redmi note 2 bo w chwili kupowania czyli sierpien byl to najlepszy wybor. Jednak teraz czekam az spadnie cena Mi5. Seria redmi juz mnie nie interesuje bo to telefony budzetowe gorszej jakosci. Majac telefon z serii mi i redmi obok siebie roznice widac golym okiem.

Na twoim miejscu rozwazylbym jeszcze zakup mi4c. Cena tez podobna.

Opublikowano (edytowane)

@tosshi2

Note 2 16 GB,którego używałem od października 2015 sprzedałem wczoraj za 760 zł w zestawie sprzedałem telefon,ładowarke (bez przewodu USB) opakowanie wraz z instrukcją i gwarancją,dorzuciłem jeszcze najtańsze etui silikonowe które kosztuje grubo poniżej 1$ ;-)
Więc można powiedzieć opłaciło się tym bardziej że za telefon zapłaciłem 556 zł bez Vat 23%

Więc wymiana Note 2 na Mi Note by mnie wyniosła około 100 zł jeśli bym się zdecydował na Mi Note w kolorze białym 

Mi4C za mały ekran ma 

W Mi Note nawet taka osoba jak ja poradzi sobie z instalacją MIUI Polska ? bo w Note 2 to trudne zadanie nie było 

Ale nie wiem jak to w Mi Note wygląda kwestia systemowa i czy będzie dalej MIUI Polska na Mi Note  

Edytowane przez majdan12
Opublikowano

Musisz to przemyslec dobrze. Za mi note przemawia wsparcie ze strony xiaomi, dobre wykonanie, lepszy wyswietlacz niz w rn3pro, lepszy aparat niz w rn3pro.

Za rn3pro, przemawia wydajnieszy soc, czytnik linii papilarnych, slot na karte sd oraz na pewno dluzsza praca na baterii tylko ogniwa w mi note sa trwalsze bo produkuje je jakis renomowany producent np samsung lg czy sony. W redmi nie wiemy kto produkuje wiec pewnie tak jak wyswietlacz produkuje jakis chinski nizszowy producent.

Opublikowano
@tosshi2

Note 2 16 GB,którego używałem od października 2015 sprzedałem wczoraj za 760 zł w zestawie sprzedałem telefon,ładowarke (bez przewodu USB) opakowanie wraz z instrukcją i gwarancją,dorzuciłem jeszcze najtańsze etui silikonowe które kosztuje grubo poniżej 1$ ;-)

Więc można powiedzieć opłaciło się tym bardziej że za telefon zapłaciłem 556 zł bez Vat 23%

Więc wymiana Note 2 na Mi Note by mnie wyniosła około 100 zł jeśli bym się zdecydował na Mi Note w kolorze białym 

Mi4C za mały ekran ma 

W Mi Note nawet taka osoba jak ja poradzi sobie z instalacją MIUI Polska ? bo w Note 2 to trudne zadanie nie było 

Ale nie wiem jak to w Mi Note wygląda kwestia systemowa i czy będzie dalej MIUI Polska na Mi Note  

Będzie. Przecież jest cały czas.

Ja bym brał Mi Note. Bo jest znany, nie ma problemów z polskim, masz Androida 4 lub 6 itp. Sam mam w kolorze czarnym z bambusem i wymieniam tylko na Mi5 choć docelowo na MINote 2 jak będzie z uwagi na wielki ekran.

Wysłano z MiNote

Opublikowano

Mając Note 2 nie narzekałem na baterie,nigdy nie miałeś czegoś takiego że mi telefon padł jak go potrzebował użyć 

Karta pamięci mi nie potrzebna w Note 2 przez 6 miesięcy siedziałem na wbudowanych 16 GB i był luz 

a że w Mi Note jest lepszy wyświetlacz i kamera to duży plus 

Telefon chciałbym kupić u Hong Kong Goldway - AliExpress bo już kupowałem tam dwa egzemplarze Note 2 i Mi-Band 1S i było wszytko w porządku ze sprzętem i też chodzi o formę zapłaty mam do dyspozycji konto w PKO BP i żeby zapłacić w chinach wybrałem AliExpress bo tam są Przelewy24 gdzie mogę płacić bez żadnych problemów 

Czy może lepiej Mi Note kupić u kogoś innego ? czy może mogę kupić w tym sklepie Hong Kong Goldway ale może muszę wiedzieć co przed zakupem tego modelu Xiaomi ? 

Opublikowano

Mozesz brac u goldwaya bo to dobry w sumie sprzedawca. Chociaz ja go nie lubie bo jak zamowilem mipada w ktorym byl zolty ekran to mial na mnie kompletnie wywalone. Chociaz na sam koniec sporu stwierdzil ze moze mi wymienic wyswietlacz i podal adres gdzies w polsce do serwisu.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam dobre wspomnienia,otrzymałem dwa egzemplarze Note 2 z ekranem o białym odcieniu, i jak do drugiego egzemplarza nie było etui w paczce napisałem do nich w tej sprawie to wysłali mi etui ale paczka gdzieś zaginęła ale jako że sklep się umiał zachować to w polsce na allegro zamówili mi etui i po chwili miałem etui w domu które co prawda było gratisowe :) 

Czy Mi Note ma jakieś edycje(mam na myśli że np. jest wersja Mi Note 01 i 02 i te dwie wersje różnią się między sobą choć w nazwie mają MI Note  ? czy tylko istnieje Mi Note i Mi Note Pro ? 

Bo w wersji MI Note Pro widzę że istnieją chyba dwie edycje 2015501 i 2015021

i jest opis 

2015501: China Mobile Version,support WCDMA and FDD LTE,just no writhing on the packing box.After we install Custom ROM,it support the same bands with 2015021.

2015021: Dual 4G Version,Suport GSM/WCDMA/FDD LTE/TD-SCDMA/TD-LTE;

Edytowane przez majdan12
Opublikowano (edytowane)

Zamówiłem Xiaomi Mi Note 16 GB ROM White za 884,41 ZŁ + NILLKIN Super Frosted Shield za 30 zł

Telefon kupiłem w Hong Kong Goldway - AliExpress 

Case też na AliExpress ale w innym sklepie 

Płaciłem przy pomocy Przelewy24

Dziękuje za pomoc w wybraniu modelu :)

Temat można zamknąć 

Edytowane przez majdan12
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...