Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem powrócić na Androida 4.4 (6.3.24) z 5.1 (6.4.14). Przy próbie aktualizacji jakiejkolwiek aplikacji ze sklepu Google wywala następujący błąd:

kBhfz2F.png

Próbowałem wszystkiego co znalazłem na necie (dodawanie/usuwanie konta google, czyszczenie Google Play Services i Google Service Framework, full wipe, ponowna instalacja romu), ale nic nie pomaga. Jakieś pomysły?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
2 minuty temu, Nezumi napisał:

No właśnie robiłem już to co podałeś w tych dwóch linkach, ale nic nie działa. Full wipe robiłem, roma przeinstalowałem ze 3x. Za każdym razem wipe przed romem i po instalacji. Po ponownej instalacji 5.1 wszystko ok, ale po powrocie na 4.4 cały czas sklep nie działa.

Opublikowano

Radził bym wrócić na ostatnią stabilną wersję 4.4 i chyba najlepiej MiFlash-em bo to powinno przywrócić wszystko do porządku. Powroty z nowszych wersji androida do starszych często powodują problemy.

Opublikowano (edytowane)

Tego się nie spodziewałem, ale MiFlash nie pomógł...

Skąd mogę pobrać ROM Miuipolska, albo xiaomi.eu do MiFlasha bo instalowałem najpierw chiński (Redmi 2 Prime Latest China Developer Version Fastboot File), potem TWRP a na koniec xiaomi.eu 6.3.24?

Edytowane przez rogi
Opublikowano

Tak, właśnie robiłem. Dodatkowo po china dev próbowałem też z romem 6.3.17 (ostatni MiuiPolska), ale nic to nie daje. 

Przecież niemożliwością jest żeby nie można było wrócić z 5.1 na 4.4...

Opublikowano

Po Flashu i postawieniu systemu, wyloguj się z Google Play, wyczyść dane aplikacji (w Ustawienia->Aplikacje), następnie restart i zaloguj się, musi działać. Ah, no i mam nadzieję, że Flash robiłeś z opcją "Flash_all".

Opublikowano (edytowane)

Tak zrobiłem, instalowałem nawet china dev 4.4 i 5.1, ale to samo.

Instaluję tak:

1. MiFlash z flash_all z china dev.

2. TWRP przez updater, albo konsole (nie ma róznicy)

3. ROM Xiaomi.eu z 4.4

4. Wipe data.

Nie wiem, chyba będzie trzeba zostać na 5.1. 

Edytowane przez rogi
Opublikowano

Usuń konto Google ->

Wyczyść dane Usług Google, Google Services Framework i Sklepu Google Play ->

Zaloguj się do konta ponownie.

Xiaomi Mi2S with sMIUI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...