Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Problem jak w załączonym obrazku. Czy może tak ma działąć endomondo? Na narysowanym przez niego szlaku, przejeżdżam rowerem przez ściany budynku.

endomondo.JPG

Edytowane przez radko75
zły link do zdjęcia
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, galakty napisał:

Każdy tak ma.

Nieprawda,takie coś pojawia się przy bardzo wolnym poruszaniu się,natomiast ścinanie trasy powodowane jest opcją oszczędzania,tutaj trochę o tym.

Po założeniu kłódki,i wyłączeniu inteligentnego oszczędzania baterii ,wszystko jest idealnie :

endo.jpg

Edytowane przez raideri
Opublikowano (edytowane)

Te gówno kompletnie gubi GPS. Zrobiłem prawie 40km rowerem, głównie las i dookoła jeziora (naliczył łącznie tylko 10 XD) a on w lesie kompletnie zgubił GPS - prosta linia, potem w mieście totalnie się zgubił - nic nie złapał. Mam dość, to jest nienormalne, aby telefon leżący w malutkim materiałowym plecaku nie potrafił znaleźć fixa (i gubić go po 3 minutach od włączenia treningu na endomondo)...

Edytowane przez Accro
Opublikowano

Wystarczy przeczytać z zrozumieniem ten temat,bardzo dobry,bardzo czuły gps,bardzo dobrze prowadzi.

W lasach nie mam problemu 80% jazdy,zgodność 100% oczywiście po drobnych problemach opisanych w linkowanym temacie.

endo.jpg

• Like 1
Opublikowano

Wyłącznie oszczędzanie i uśmiercania aplikacji. Polecam inne aplikacje jeśli ktoś biega. Takie które umożliwiają samodzielnie ustawić czas lub/oraz dystans. W Endomondo bez premium nie masz chyba wpływu jak rejestruje. Ją używam Ghostracer/LocusMap i wrzucam plik GPX przez www.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dnia 17.04.2016 o 17:45, raideri napisał:

Wystarczy przeczytać z zrozumieniem ten temat,bardzo dobry,bardzo czuły gps,bardzo dobrze prowadzi.

W lasach nie mam problemu 80% jazdy,zgodność 100% oczywiście po drobnych problemach opisanych w linkowanym temacie.

endo.jpg

Oszczędzanie dla endomondo wyłączone, uprawnienia do GPS nadane. Wystarczy? No i gdzie trzymałeś telefon? :P

Opublikowano

Nie,nie wystarczy,musi być kłódka na endomondo,i całkowicie wyłączone inteligentne oszczędzanie gdy endo pracuje ;-)

Mam dwie sztuki note 2,rom 6.3.3,wszystko śmiga idealnie.

Opublikowano

Cały czas biegam z endomondo i bardzo dobrze rysuje trasy i wszystkie parametry takie jak wysokość n.p.m czy prędkość. Telefon mam na opaskę. Dane porównywane z s6 czy s7 są identyczne (biegam z użytkownikami tych tel). Nadaj mu wszystkie uprawnienia przez panel sterowania, załóż kłódkę i ustaw dokładność gps na full. Dla pewności zainstaluj sobie aplikację gps status aby Zobaczyć jak łapie fixa, ile łapie satelit. Zrób sobie przez nią reset a-gps. Jeśli to nie pomoże to usuń endomondo, zainstaluj ponownie i zrób jeszcze raz to co napisałem wyżej.

Opublikowano

Jak klikniesz otwarte zadania przeciągnij aplikacje endomondo w dół w tedy u góry po prawej na aplikacji pojawi się pomarańczowa kłodka

Opublikowano

Gdzie te otwarte zadania?

Edit

Mam to. Samouczek pomógł. Dziękuje wszystkim za pomoc!

Opublikowano

Gdzie te otwarte zadania?

Edit

Mam to. Samouczek pomógł. Dziękuje wszystkim za pomoc!

I co działa endo?

Opublikowano

Endo działa. Czasem rysuje trochę kanciasto ale generalnie jest ok. Przy okazji odkryłem, że jak nie dać Google map dostępu do kontaktów to nie da się z nawigacji w googlach korzystać (odświeża pozycję co 5-10s). Wszystkie moje bolączki naprawiłem. Siedzę na najnowszym devie i jest ok.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...