prtc Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam, Nowy telefon ma problemy z ładowaniem, po podłączeniu ładowarki wyświetla się komunikat o ładowaniu ale bateria nie przybywa ale się rozładowuje, Na różnych ładowarkach i kablach to samo. Po wgraniu MIUI POLSKA problemy dalej są. Jedynym sposobem aby cokolwiek naładować telefon to podłączenie kablem do portu USB laptopa. W aplikacji Ampere pokazuje prąd ładowania od 10 mA do 400mA, przy czym na ładowarkach raczej niższe wartości niż na laptopie. Wysyłka do Chin to jedyna opcja czy jeszcze coś można zrobić? Telefon kupiony u Goldwaya
molt Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Mam podobny problem. Naładować mogę telefon tylko przez niektóre ładowarki sieciowe. Część z nich nie daje rady, a telefon się rozładowuje, zamiast ładować. Nie mogę naładować telefonu z portu usb w PC, nawet przez 3.0 oraz przy pomocy power banku Xiaomi z przejściówką USB (bardzo uciążliwe podczas dłuższych wycieczek). Czy też macie takie problemy?
newelco Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 https://miuipolska.pl/forum/topic/11518-niski-prąd-ładowania/
molt Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) 2 godziny temu, newelco napisał: https://miuipolska.pl/forum/topic/11518-niski-prąd-ładowania/ Widziałem ten wątek, tyle że u mnie nie ma problemu na niektórych ładowarkach sieciowych (ładowanie do 100% w 1,2 h na ładowarce od LetTv). Na oryginalnej ładowarce Xiaomi z przejściówką (nie moja ładowarka) mam 1400mA. Mój zestaw z inną przejściówką ( ładowarka też oryginał Xiaomi)w ogóle nie ładuje. Czy na tanich kablach i przejściówkach nie macie problemów z ładowaniem? Wspomniany power bank Xiaomi z przejściówką mojego telefonu nie ładuje, ale LetTv x500 już bez problemu. Edytowane 30 Maja 2016 przez molt
newelco Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Sam sobie odpowiedziałeś na pytania.Na tanich przejściówkach i kablach nie będzie działać prawidłowo.
Rekomendowane odpowiedzi