Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To na pewno dotyczy modelu bez Pro w nazwie? XRN3 na Mediateku nie ma gniazda SD :/

Opublikowano

A jest jakiś sposób, aby można było "odzyskać" kartę sim oraz sd po takim zabiegu? Bardzo często przekładam kartę sd z telefonu do innych urządzeń a po takim zabiegu nie wejdzie ona do adaptera, a rotacyjnie przyklejać i skrobać to trochę nie rozwiązanie.

Opublikowano
22 minuty temu, pivor napisał:

A jest jakiś sposób, aby można było "odzyskać" kartę sim oraz sd po takim zabiegu? Bardzo często przekładam kartę sd z telefonu do innych urządzeń a po takim zabiegu nie wejdzie ona do adaptera, a rotacyjnie przyklejać i skrobać to trochę nie rozwiązanie.

@pivor Skorzystaj z poradnika na elektrodzie. Tam modyfikujesz jedynie kartę SIM. :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dokładnie, jak sobie poradzić jak zajdzie potrzeba przełożenia karty sim do innego telefonu bo telefon np padnie?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Też się podpinam pod pytanie czy da się to zrobić tymczasowo. Fajny bajer ale tylko dla tych co taki zestaw wkładają na stałe, poza tym wyczytałem gdzieś, że jest ryzyko uszkodzenia telefonu bo po wyjęciu może się okazać, że po ponownym wsadzeniu samej karty sd/sim telefon nie będzie ich widział bo czytnik wewnątrz slotu zostanie odgięty.

Opublikowano

Co do tymczasowosci to wystarczy nie przyklejac sima do sd tylko wysunąć. Ja tak mam i działa. A zeby uzywac tej karty w innym telefonie to wystaczy z jakiejs innej starej karty sim wydrzec metalowy chip i wkleic nasz wyjety z telefonu

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Próbowałem tego rozwiązania na 2 kartach sim, jednak ani razu się nie udało.
Karta SD + sim są po prostu za grube żeby się wsunąć.
Być może zależy to też od konkretnego egzemplarza. U mnie tacka już ciężko wchodzi bez żadnych kombinacji.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...