Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej to znowu ja nowy użytkownik :) jeszcze jedno pytanie. Zauważyłem że przy ładowaniu czy to z gniazdka czy też usb dotyk działa słabo. Nie reaguje poprawnie jest powolny a przy przewijaniu w menu zamiast zjechać w dół wchodzi w ustawienie. Czy to jakaś wada tego modelu czy też wada fabryczna? Po odpięciu ładowarki wszystko śmiga normalnie. Fon to android 5.1.1  Miui by xiaomi eu 7.1 stabilna 7.1.3.0. Telefon z polskiej dystr. morele net.

Opublikowano

Problem występuje u większej liczby ludzi, u mnie również. Akurat u mnie niezależnie od kabla czy ładowarki problem występuje w mniejszym lub większym .stopniu. Może być, że nowsze wersje softu to naprawiają ale tego Ci nie potwierdzę ponieważ zatrzymałem się na wersji 7.1.3.0 na zablokowany BL.

Opublikowano

Na pewno nie jest to związane z zakłóceniami bo występuje także przy ładowaniu przez usb z komputera. A komputer mam podpięty pod listwę, zasilacz UPS a do tego dobra zasiłka Seasonic więc prąd na pewno stabilny bez zakłóceń.

11 minut temu, cukru napisał:

Stable 7.2.4.0 chyba to naprawiało.

A żeby to pobrać trzeba mieć roota na telefonie? Gdy wejdę w aktualizacje pisze sprawdź aktualizajcje na miui polska i nic się nie ściaga automatycznie. Pytanie pewnie głupie ale w meizu trochę inaczej było

Opublikowano

Nic z tym nie zrobicie. Kiedyś walczyłem z tym ma Redmi2 mojego dziecka. Niezależnie od wersji romu, nawet na oryginalnym krótkim kabelku Xiaomi podpietym do dwóch różnych power banków Xiaomi było to samo. Coś w hardware, ekranowanie wewnątrz telefonu, jakaś drobna skucha w montażu. Cholera wie...

Tapnięte z MI4 W

Opublikowano

Masz pewnie fabrycznie zainstalowany ROM 7.1.3.0 xiaomi.eu, a on nie będzie miał aktualizacji. 7.2.4.0 to wersja stable oryginalnego, chińskiego ROMu. Tylko takie mają automatyczne aktualizacje OTA.

Opublikowano

No to trudno ładuje i tak głownie w nocy a przy moim użytkowaniu kilka dni potrzyma. Roota wolę nie robić bo w Meizu zrobiłem i przy którymś wgraniu nowej wersji ucegliłem go na amen. Tak go ucegliłem że w serwisie nie dali rady sprawdzić że zrobiłem roota i musieli mi zwrócić 900 zl :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...