Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś jeszcze ma taki problem z MI4 LTE i najnowszymi softami. 

Mi4 resetuje się losowo, raz czesciej, raz rzadziej po aktualizacji na androida 6.0.1, soft jest aktualizowany na bieżąco, jednak bez efektu. Robiłem też wipe jakiś miesiąc temu i nic to nie dało. 

Teraz mam soft 6.4.7 wgrany dzisiaj i właśnie się zresetował ...

Z góry dzięki za odpowiedzi.

pozdrawiam,

haron

Opublikowano

U mnie się zdarzają restarty początkowo myślałem, że kiedy mam bardzo słaby zasięg albo wcale, bo tak się to nakładało, ale teraz doszedłem do innych wniosków.

Mam 4 ekrany: lewy - widgety, główny (wyszukiwarka google i parę ikon) i dwa prawe (same ikony) i teraz ciekawa część jak wygaszam telefon będąc na stronie głównej praktycznie mam pewniaka, że zaliczy restart (kiedy nie wiem, ale zaliczy), a jak wygaszę na innej stronie to nie mam restartów.

Także u mnie wychodzi na winę czegoś co mam na tej głównej stronie (jakiejś aplikacji).

Opublikowano

U mnie to kwestia zasięgu, wybadałem to w trasie, za każdym razem gdy tel gubił zasięg i zaczął się zbyt często przełączać między np T-mobile i Plus, to po prostu się restartował... Dziś miałem 1 restart zaraz po aktu, ale także był związany z zasięgiem, bo akurat tel trzymałem w ręce, zobaczyłem tylko, że antena zmieniła się z 4GPlay na 3GPlus i... restarcik. Co ciekawe po wipe art/dalvik + cache znowu problem ustąpił, tak samo było tydzień i 2 temu :).

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi!

Od siebie dodam, że raczej u mnie nie ma to związku, ani z zasięgiem, ani z blokowaniem telefonu..

Po czym wnioskuje? Kilka razy telefon leżał bezczynnie w jednym miejscu na biurku przy resecie. (np. wczoraj, nie był dotykany przez 20 min, po czym akurat kiedy na niego zerknąłem zauważyłem, że się uruchamia)

Poza tym często jeżdżę na rowerze po lasach - wjeżdżając w miejsce gdzie zasięg był słaby, bądź nie było go w ogóle, nie zaliczał resetu. To samo tyczy się ekranu głównego - mogę blokować go ile chcę na ekranie głównym i nic się nie dzieje.

Dzisiaj będę jeszcze raz wipe próbował zrobić, a jak to nie pomoże to chyba nie pozostaje nic innego jak czekać, aż z którymś updatem problem się rozwiąże. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...